Angelina Jolie, muza fotografului Brad Pitt
https://www.ziarulmetropolis.ro/angelina-jolie-muza-fotografului-brad-pitt/

Angelina Jolie este subiectul unei serii de fotografii alb-negru, care o prezintă pe actriţă în intimitate, singură şi alături de unii dintre copiii ei, pictorialul fiind realizat de soţul vedetei, actorul Brad Pitt.

Un articol de Petre Ivan|9 martie 2015

Angelina Jolie, muza fotografului Brad Pitt / Pictorialul a apărut online, pe site-ul Apar TV, iar ideea de a surprinde imaginea lui Jolie într-o serie de fotografii alb-negru s-a născut în urma unei discuţii dintre Dennis Freedman, director de creaţie la revista W, şi fotograful Bruce Weber, care i-au sugerat proiectul lui Brad Pitt.

Freedman dorea să arate ceva nou în ceea ce o priveşte pe una dintre cele mai fotografiate femei din lume, iar Weber a subliniat că, după părerea sa, cele mai bune fotografii ale lui Elizabeth Taylor au fost realizate de al treilea soţ al acesteia, Mike Todd.

La rândul său, Pitt a acceptat provocarea şi i-a cerut Angelinei Jolie să-i servească drept model pentru o serie de fotografii intime şi strălucitoare în acelaşi timp.

În fotografii, Angelina Jolie îşi dezvăluie mai multe chipuri, de la melancolică la amuzantă, dar întotdeauna cu o nuanţă „glamour”.

Angelina Jolie, fotografiata de Brad Pitt

Angelina Jolie, fotografiata de Brad Pitt

Pitt a reuşit să surprindă frumuseţea actriţei, de la celebrele sale buze la sâni, privire, atenţia pe care le-o acordă copiilor lor.

Mr. & Mrs. Smith

Angelina Jolie are o relaţie de aproape zece ani cu Brad Pitt, pe care l-a cunoscut pe platoul de filmare al peliculei „Domnul şi doamna Smith/ Mr. & Mrs. Smith”, unde interpretează un cuplu de asasini profesionişti.

Atracţia dintre cele două staruri, atât de palpabilă pe marele ecran, s-a transpus în scurt timp şi în viaţa reală. Brad Pitt a divorţat de actriţa Jennifer Aniston în 2005, după patru ani şi jumătate de căsnicie, pentru a fi împreună cu Jolie.

Cei doi actori, botezaţi de presa de la Hollywood „Brangelina”, s-au căsătorit în vara anului 2014 şi au şase copii: trei adoptaţi – Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, şi Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam – şi trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, şi gemenii Knox şi Vivienne, născuţi în iulie 2008.

Foto: Angelina Jolie – apar.tv

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.