Anita Hartig a debutat la Metropolitan Opera într-un spectacol semnat de Zeffirelli
https://www.ziarulmetropolis.ro/anita-hartig-a-debutat-la-metropolitan-opera-intr-un-spectacol-semnat-de-zeffirelli/

Soprana Anita Hartig a debutat, ieri, la Metropolitan Opera din New York în rolul Mimi din La Boheme de Giacomo Puccini. Românca i-a avut alături, pe scenă, pe tenorul Vittorio Grigolo, pe soprana Jennifer Rowley şi pe baritonul Massimo Cavalletti, în producţia regizorului Franco Zeffirelli.

Un articol de Petre Ivan|20 martie 2014

Soprana Anita Hartig a debutat, ieri, la Metropolitan Opera din New York în rolul Mimi din La Boheme, de Giacomo Puccini. Românca i-a avut alături pe scenă pe tenorul Vittorio Grigolo, pe soprana Jennifer Rowley și pe baritonul Massimo Cavalletti, în producția regizorului Franco Zeffirelli.

Următorul spectacol cu această distribuție va fi pe 22 martie, alte patru urmând a avea loc pe 26 și 29 martie și pe 2 și 5 aprilie. Ultimul dintre acestea va fi difuzat live în cinematografele din toată lumea.

Anita Hartig a debutat în 2006, la Opera Națională din Cluj, în rolul Mimi din La Boheme. Debutul internațional a venit în 2009, pe scena Operei de Stat din Viena, cu rolul Musetta din aceeași operă La Boheme.

Tot la Viena a avut ocazia să fie, pe rând, Susanna în Le Nozze di Figaro, Micaela în Carmen, Despina în Cosi fan tutte sau Zerlina în Don Giovanni.

Anita Hartig

În 2012, Anita Hartig a cântat pentru prima dată pe scena operei Scala din Milano, tot în rolul Mimi.

Un an mai târziu a venit și debutul la Opera Regală din Londra, în aceeași La Boheme, alături de Teodor Ilincai, Sonya Yoncheva și Gabriele Viviani, sub conducerea muzicală a lui Alexander Joel.

La finalul anului 2013 a fost invitată să interpreteze partitura vocală din Simfonia a II-a de Mahler în programul Festivalului „George Enescu”, la București.

În 2014, Anita Hartig va debuta în rolul Mimi din La Boheme și la Opera din Paris, urmând ca în septembrie sa revină la Metropolitan Opera din New York pentru a interpreta rolul Michaelei în Carmen de George Bizet.

Foto cu Anita Hartig – facebook

15
/11
/20

OAMENII MUZICII Romanticul ce a dat aripi expresivității pianului, Frédéric Chopin (1810-1849) a marcat ireversibil istoria  acestui instrument, fiind primul mare compozitor care i s-a dedicat exclusiv. Compozitor legendar, celebru ca pianist și în improvizație, a fost adorat în timpul vieții și a rămas fascinant și în posteritate.

31
/10
/20

Cei 15 ani ai Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo vor fi aniversați începând de sâmbătă, 31 octombrie, până pe 9 decembrie 2020, cu o serie de concerte transmise live din sălile de concerte din Brașov, Bușteni, Sibiu și București.

30
/10
/20

O celebrare excepţională în lumea artei – ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un adevărat revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor, eternă expresie a sufletului românesc.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.