Arta Danei Ștefania Apostol, la Galeriile Williams
https://www.ziarulmetropolis.ro/arta-danei-stefania-apostol-la-galeriile-williams/

Galeriile Williams vă invită sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 19.30, la vernisajul expoziţiei de pictură al artistei Dana Ștefania Apostol. În deschidere vor performa Andreea Marin, membră a trupei The Speakers şi Christian Maryan Green, membru al trupei Violent Monkey.

Un articol de Elena Simion|4 aprilie 2014

Expoziția continuă periplul feminității și al senzualității, fiind o prelungire a recentei expoziții de fotografie The Dark Side of My Moon (proiect realizat împreună cu artista Cristina Olteanu).

Este cea de a treia expoziţie individuală a artistei (Picturi acustice – martie 2014; Pe un pământ cu cerul mic-decembrie 2013; Și zbor în jurul tău – aprilie 2013) şi nu i s-a dat niciun nume, lăsând privitorul să găsească înţelesurile picturilor.

Dana Ștefania Apostol este o tânără pictoriţă care zămisleşte un tărâm plin de culoare şi de senzualitate. Figurile feminine care-i însufleţesc picturile par a fi multiplicări ale eului artistei. Fiecare chip se contopeşte cu elemente naturale stilizate, sfidând proporţiile naturale şi deschizând porţile unei lumi inedite, cu o cromatică aparte.

Tema picturilor sale este zborul, dezvăluind dorinţa de eliberare din colivia lumii terestre către o lume ireală plină de flori şi căldură.

Arta

„Prin operele sale picturale Dana Ștefania Apostol dovedește angrenarea într-un proces pe care nu l-am putea numi decât împrumutând de la Dante formula visibile parlare. O încercare de a da glas acelui solilocviu interior imposibil de tradus prin cuvinte (…)”  – George Păunescu, curator.

Foto cu Arta Danei Ștefania Apostol – Galeriile Williams

03
/05
/22

Art Safari, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, va oferi publicului, în cadrul celei de-a 9-a ediții (12 mai-7 august 2022), o expoziție semnată de artistul aflat în centrul celei mai mari mișcări de avangardă în România și Israel și, totodată, creatorul primei construcții moderniste din Bucureștiul anilor ’20: Marcel Iancu.

02
/05
/22

Consulatul General al României din Torino și IUSE – Institutul Universitar de Studii Europene, în colaborare cu Accademia di Romania și cu Institutul Cultural Român, organizează în perioada 29 aprilie – 10 mai 2022 expoziția de fotografie „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor - Un proiect de antropologie vizuală”.

20
/04
/22

Creațiile a doi dintre cei mai importanți artiști plastici spanioli ai secolului XX – Picasso și Dalí – intră în dialog cu muzica maestrului Manuel de Falla și cu baletul „Le Tricorne” („Pălăria cu trei colțuri”) la Art Safari, într-o expoziție curatoriată de Dr. J. Óscar Carrascosa. Aflăm povestea acestei expoziții de la curatorul spaniol.

08
/04
/22

Asociația Docuart organizează spectacolul-expoziție „Confesiuni congruente - Ascultă-mă! Încurajează-mă! Hai să facem lucruri împreună!” la Ceauru-Bălești, județul Gorj, sâmbătă, 09 aprilie 2022, de la ora 11.00, pe locul de joacă de la Stadionul Ceauru. Evenimentul face parte din proiectul de intervenție socio-culturală „CONGRUENT”, organizat de Docuart în perioada 2021-2022 și dedicat copiilor, părinților, profesorilor și membrilor comunității din Ceauru-Bălești.

08
/04
/22

Artista Alina Ușurelu este rezidenta Casei Tranzit, la Cluj, până în 17 aprilie a.c. unde derulează o cercetare artistică și performativă despre epuizare în cadrul proiectului (burn)OUT. Rezidența se încheie cu două evenimente programate sâmbătă, 16 aprilie: un studio deschis intitulat „Explorarea epuizării fizice și psihice”, între 13:00 și 14:30, și prezentarea cercetării artistice la 18:00.

04
/04
/22

În ciuda relației noastre „love-hate” cu orașele de azi, datorită lor a apărut una dintre cele mai contrastante, fragile și inedite forme de exprimare: arta urbană/ stradală. Iată 10 teme de discuție despre orașul și agitația cotidiană ca surse de stres dar și de comunicare artistică, cu un artist vizual interesant de descoperit.

23
/03
/22

Muzeul Național de Artă Contemporană se alătură eforturilor susținute de a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului. Spațiile MNAC devin, pentru a le oferi refugiaților câteva momente de liniște, centre cu activități pentru copii și donații, locuri de întâlnire cu cei apropiați și propun chiar și oportunități profesionale.