Artmark Historical Estate a lansat Catalogul Primăvară 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/artmark-historical-estate-a-lansat-catalogul-prim%c4%83var%c4%83-2019/

Artmark Historical Estate, singura companie de consultanţă imobiliară din Româniaspecializată în promovarea şi tranzacţionarea de proprietăţi istorice şi artistice, a lansat noulcatalog, ediţia Primăvară 2019. Catalogul cuprinde peste 40 de proprietăţi istorice şicontemporane şi o insulă din Delta Dunării. Cel mai scump imobil este un palat de peste 10 milioane de euro.

Un articol de Petre Ivan|23 mai 2019

Cataloagele Artmark Historical Estate sunt concepute ca adevărate albume de artă, ce scot la iveală istorii neștiute despre patrimoniul construit prezentat. Tipărit în 8000 de exemplare, catalogul diviziei imobiliare a casei de licitații Artmark este singura publicație de acest gen pe piața din România.

Catalogul Primăvară 2019 cuprinde imobile spectaculoase din România, majoritatea aflate în exclusivitate în portofoliul Artmark Historical Estate: 22 de proprietăți istorice, 19 proprietăți contemporane și o insulă din Delta Dunării, singura insulă de vânzare din România în acest moment. Artmark Historical Estate și-a asumat misiunea de a contribui la salvarea patrimoniului construit din România, prin reincluderea proprietăților istorice în circuitul public sau privat. În martie 2019, compania a publicat Raportul de Piață – o analiză în privința patrimoniului construit, ce arată că în România există aproximativ 10.000 de imobile (palate, castele, conace sau vile vechi de secole) pentru care trebuie identificate soluții de salvare și reintegrare în circuitul public.

Prin conversia acestora în centre rezidențiale, birouri, hoteluri sau spații cu diferite funcțiuni culturale, patrimoniul imobiliar poate fi salvat de la degradare și lăsat moștenire generațiilor ce vor veni.

Între clădirile istorice prezentate în catalog se numără Palatul Știrbey din Dărmănești, jud. Bacău (vizitat adeseori de Regina Maria și evocat în jurnalul său), Casa Niculescu-Dorobanțu din București (un impresionant palat neogotic situat în inima Capitalei), conacul Oteteleșanu de lângă București, castelul Teleki și conacul Banffy din Transilvania, Casa Hrisicos (edificiusimbol al Constanței), vile impresionante din București, Brăila, Galați, Ploiești, Sibiu, Sinaia și Insula Matița din Delta Dunării. Secțiunea de proprietăți contemporane propune reședințe private exclusiviste (vile pe malul lacului, penthouse-uri sau apartamente cu grădină proprie) și oportunități de business la cheie: domenii viticole și resorturi turistice.

Catalogul este disponibil la sediul Artmark din str. C. A. Rosetti nr. 5, București și poate fi descărcat online, pe site-ul www.artmarkhistoricalestate.ro.

21
/07
/21

După ce la finalul lunii iunie strada Ion Ghica din București a intrat în circuitul proiectului „Străzi deschise”, iar Centrul Ceh a profitat de ocazie pentru a organiza o după-amiază specială în stradă, a venit momentul ca această experiență să se repete, pe 24 iulie, între orele 16:00-22:00.

21
/07
/21

Începând de joi, 22 iulie 2021, în clădirea din strada Vasile Alecsandri nr. 6, Iași, vor funcționa 5 noi muzee: Muzeul Literaturii Române, Muzeul Poezie(i), Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Copilăriei în Comunism și Muzeul Pogromului de la Iași. În ziua inaugurării, intrarea la toate muzeele componente va fi gratuită.

13
/07
/21

Până pe 5 septembrie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă în expoziția „50 de ani. Școala de Modă din București” o sinteză a activității profesorilor și studenților de la Departamentul Modă din cadrul Universității Naționale de Arte București (UNArte).

28
/06
/21

Printr-o examinare atentă a unor forme de horror folcloric și prin optica ecologistă în care umanul și natura, umanul și non-umanul se suprapun și dialoghează, expoziția explorează intersecția dintre ezoterism și știință, folclor și tehnologie, feminism și ecologie, precum și istorie culturală și ficțiune speculativă.

25
/06
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

18
/06
/21

Porumbel gulerat, fazan, coțofană, pitulice sfârâitoare, ciocănitoare, bufniță, stăncuță, pițigoi. Sunt câteva dintre cele 36 de specii monitorizate de Societatea Ornitologică Română în crângul verde din fața Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC).

15
/06
/21

Printre artiştii care au schimbat modul în care ne raportăm la artă se numără și Max Hermann Maxy (Brăila, 1895- Bucureşti, 1971). El este doar unul dintre artiștii români care au reușit să uimească o lume cu lucrările lor. Un articol de Mihaela Ion.

10
/06
/21

Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la nașterea marelui sculptor al secolului XX, Constantin Brâncuși, 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva evenimente care vor fi marcate prin manifestări speciale.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, de la 18:00, Acuarela (str. Polonă nr. 40, București) vă așteaptă la o documentare fotografică despre emoții și sentimente ținute sub mască. Ce spun ochii și cum suntem percepuți de ceilalți în timpul pandemiei?

09
/06
/21

Pe 9 iunie 2021, la ora 19.00, sunteți așteptați la o dezbatere care își propune să răspundă la mai multe întrebări: Ce profesii creative regăsiți în clustere și startup-uri? Care ar fi structura de organizare, specializările necesare și modalitatea de finanțare?