Atacul de la Pearl Harbour şi prima apariţie TV a lui Elvis, transformate în imagini color
https://www.ziarulmetropolis.ro/atacul-de-la-pearl-harbour-si-prima-aparitie-tv-a-lui-elvis-transformate-in-imagini-color/

Atacul de la Pearl Harbor şi prima apariţie TV a lui Elvis Presley se numără printre momentele istorice pe care Smithsonian Channel le va transforma în imagini color de înaltă rezoluţie, scrie The Hollywood Reporter.

Un articol de Petre Ivan|1 aprilie 2017

Smithsonian Channel, reţeaua americană coordonată de Showtime şi Institutul Smithsonian, a lansat unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de restaurare, propunându-şi să ”coloreze” filmările alb-negru din prima jumătate a secolului XX.

Pentru noul serial ”America in Color”, care are o durată de 5 ore, Smithsonian Channel va restaura imagini din perioada Prohibiţiei şi din Epoca Jazz, până la aselenizare şi naşterea rock and roll-ului.

Filmările cuprind imagini cu barurile ilegale din anii 1920, cu preşedintele Franklin Roosevelt în timpul marii crize economice, scene din atacul supriză de la Pearl Harbor şi debutul la televiziune al lui Elvis Presley, la show-ul lui Ed Sullivan.

Compania britanică de producţie Arrow Media, care deţine în palmares ”Live from space” al National Geographic şi documentarul ”Sherpa” nominalizat la BAFTA, este cea care va produce acest serial, se va ocupa de colorizare şi de restaurarea imaginilor la înaltă rezoluţie.

”Acest serial arată America aşa cum nu a mai fost văzută niciodată – ia poveşti pe care toată lumea crede că le cunoaşte şi le spune într-un cu totul alt mod”, a spus Tom Brisley, director de creaţie la Arrow Media.

”America in Color” va debuta la Smithsonian Channel în Statele Unite vara aceasta. Săptămâna viitoare, reţeaua de televiziune va fi prezentă cu acest proiect la târgul de conţinut digital de la Cannes.

Foto: Elvis  – elvis.com

16
/11
/20

O expoziție de grup atipică, The Domino Effect (21 noiembrie 2020 – 6 februarie 2021) aduce în spațiul galeriei Gaep 13 lucrări selectate exclusiv de artiști, printr-o reacție în lanț: de la Răzvan Anton și până la Ignacio Uriarte, fiecare artist al galeriei a ales o lucrare de la următorul artist în ordine alfabetică.

13
/11
/20

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului "Future Perfect / Viitor Anterior", în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.