”B.LOVED”, prima ediție a Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/b-loved-prima-editie-a-festivalului-international-al-filmului-de-dragoste-la-bucuresti/

Festivalul Internaţional de Film de Dragoste ”B. LOVED” a început ieri (luni, 20 noiembrie), la Bucureşti. Până duminică, Festivalul reuneşte manifestări artistice dedicate publicului de toate vârstele, fiind organizat pe două secţiuni: de matineu – între orele 11.00 şi 13.00, respectiv de seară – între orele 18.00 şi 20.00. Intrarea este liberă.

Un articol de Petre Ivan|21 noiembrie 2017

Organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB și susținut de Teatrul Metropolis, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Primăria Sectorului 3, Festivalul ”B.LOVED” este unul inedit pentru România, aceasta fiind prima sa ediție.

În Bulgaria există un astfel de festival de 25 de ani (LOVE IS FOLLY), la care participă producători și realizatori de filme de gen din toată lumea. Președintele Festivalului LOVE IS FOLLY, Alexander Grozev, este invitatul special al primei ediții a Festivalului ”B.LOVED”.

Membră a juriului festivalului din Bulgaria este actrița și jurnalista Lavinia Șandru, ea fiind acum unul dintre maeștrii de ceremonie ai festivalului ”B.LOVED”. ”Dacă m-ar întreba cineva de ce filmul de dragoste are, din acest an, un festival, aș spune că viața întreagă, de la prima până în ultima clipă, e ca un film de dragoste. Unii trăiesc romanțe, alții filme de acțiune, dar există și drame. Fiecare etapă a vieții are modul său de exprimare a unui sentiment atât de frumos. Indiferent câte forme ar îmbrăca în cămăruțele sufletelor noastre, dragostea merită descrisă în culorile soarelui, așa încât copiii să o aprecieze și să o exprime deschis de la cele mai mici vârste”, a declarat Lavinia Șandru pentru ”Ziarul Metropolis”.

Dacă vrem să avem mai târziu oameni buni, solidari cu nevoile semenilor și implicați în viața societății, trebuie să începem azi educația pentru sentimente. De aceea cred eu că Bucureștiul merită să aibă un festival de dragoste. Ca să învățăm sau, dacă am uitat, să ne reamintim cum să iubim, cum să fim mai buni. –  Lavinia Șandru

Până duminică, în cadrul festivalului, vor fi difuzate 14 filme de dragoste – de la cele mai vechi producții celebre, premiate la festivaluri de notorietate până la cele mai noi, abia lansate pe piața cinematografiei. La secțiunea matinal, copiii sunt invitați să vizioneze filme cu un rol educativ, tematica fiind iubirea, fie că sentimentul este împărtășit cu membri ai familiei, fie cu prieteni din lumea necuvântătoarelor. Seara, romanticii au ocazia să vizioneze cele mai frumoase povești de dragoste, realizate la Hollywood, în ultimii ani.

Dincolo de film, publicul are ocazia să participe la concursuri tematice, workshopuri artistice, dezbateri cu invitați străini, realizatori de filme participante la festivaluri internaționale. Unul dintre acești invitați, Richard Blank, filosof, scriitor și regizor german, a participat la Gala de deschidere a Festivalului ”B.LOVED”. Parte a galei de inaugurare a Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste a fost comedia romantică ”Flirt”, cu Mihai Baranga și Andreea Duță, după o idee de Mihai Baranga, scenariu – Andreea Păduraru, coregrafia – Andreea Duță, sunet și lumini – Ionuț Nitulescu.

Proiectul artistic și cultural ”B.LOVED” este conceput să ofere un aport cultural categoriilor sociale care nu își permit participarea frecventă la evenimente culturale, de aceea intrarea este liberă la toate filmele și manifestările artistice și educative ale Festivalului, ce se va desfășura în incinta noii săli multifuncționale de spectacole ”Gloria”, din sectorul 3 al Capitalei (Str. Bucovina nr. 6).

Filmele prezentate în cadrul Festivalului BE LOVED sunt următoarele:

CENUȘĂREASA – AG – 2015 – Cu: Cate Blanchett, Lily James // 1 nominalizare Oscar

DIAVOLUL SE ÎMBRACĂ DE LA PRADA – AG – 2006 – Cu: Anne Hathaway, Meryl Streep // 2 nominalizări Oscar

DOAMNA ȘI VAGABONDUL – AG – 1955 – Disney clasic / o nominalizare BAFTA

CHOCOLAT – PG 13 USA – 2000 – Cu: Juliette Binoche, Johnny Depp // 5 nominalizări Oscar

MALEFICENT – AG – 2014 – Cu:Angelina Jolie, Sam Riley // 1 nominalizare Oscar

MAMMA MIA ! – AG – 2008 – Cu: Meryl Streep, Pierce Brosnan // 2 nominalizări Globul de Aur

ENCHANTED (Magie in New York) – AG – 2008 – Cu: Amy Adams, Patrick Dempsey // 1 nominalizare Oscar

O POVESTE DE DRAGOSTE, LINDENFELD – AG – 2014 – Regia: Radu Gabrea , Cu: Victor Rebengiuc, Victoria Cociaș // 5 nominalizări Premiile Gopo

ȚESTOASA ROȘIE – AG – 2016 – animație, coproducție: Japonia, Franța, Belgia // 1 nominalizare Oscar, 1 premiu Cannes

REGELE ARTHUR – AG – 2004 – Cu: Clive Owen, Keira Knightley

FRUMOASA ȘI BESTIA – AG – 2017 – Cu: Luke Evans, Emma Watson

ANNA KARENINA – AP 12 – 2012 – Cu: Keira Knightley, Jude Law // 1 premiu și 3 nominalizări Oscar

CÂINELE, ADEVĂRATUL MEU PRIETEN – AG – 2017 – Cu: Britt Robertson, Dennis Quaid

JURNALUL – AG – 2004 – Ryan Gosling, Rachel McAdams

Foto: B.LOVED – facebook

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".

21
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Regizat de Steven Spielberg, „Bridge of Spies” („Podul spionilor”) este un thriller „old school” cu spioni, care omagiază discret un anume cinema clasic american, oferind în acelaşi timp suspans pe un fond istoric.

20
/11
/15

Actriţa americană Gwyneth Paltrow a înregistrat un single cu fostul ei soţ, Chris Martin, care va fi inclus pe următorul album al trupei acestuia, Coldplay. Vedeta hollywoodiană a făcut backing vocals pentru single-ul "Everglow", care va fi inclus pe noul album al trupei Coldplay, intitulat "A Head Full of Dreams".

20
/11
/15

Al șaptelea episod din sezonul al cincilea al serialului "Homeland", care se inspiră cu regularitate din realitate, de la războiul din Afganistan la ascensiunea grupării Statul Islamic, începe cu un mesaj pe fond negru: "În urma evenimentelor de la Paris, vă amintim că 'Homeland' conține elemente care pot tulbura spectatorii. Cele mai sincere condoleanțe tuturor celor afectați de atacuri", scrie la începutul genericului.

19
/11
/15

De ce Sinaia are, de fapt, trei gări? Ce îl leagă pe Yehudi Menuhin de Sinaia şi de George Enescu? Gări de poveste continuă la TVR cu povestea fascinantă a trenului regal al României şi a gării regale de la Sinaia. Episodul cu numărul cinci al seriei Gări de poveste se difuzează sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

19
/11
/15

În zilele de 19 și 20 noiembrie 2015, de la ora 19,00 va avea loc, la Cinema Elvire Popesco, cea de-a VII ediție a festivalului Zilele Filmului Irlandez. În program, Gold, în regia lui Niall Heery şi Good Vibrations, de Lisa Barros D'Sa şi Glenn Leyburn, precum şi două scurtmetraje – I Am Here, regia David Holmes şi Coda, de Alan Holly .

18
/11
/15

Paramount Channel anunță lansarea în România a Academiei de Film, un proiect care are scopul de a încuraja pasiunea pentru cinema. Obiectivul Paramount - Film Academy este de a răspândi iubirea pentru filme în rândul unui public larg, de a crește interesul pentru procesele și etapele de realizare ale unui film, de a oferi o perspectivă completă a experienței cinematografice.

18
/11
/15

Studiorile Pepsi lansează scurtmetrajul Black Knight Decoded, un scurtmetraj, a cărui bogată naraţiune se învârte în jurul a ceea ce mulţi consideră o entitate misterioasă, satelitul Black Knight. Filmul are în distribuţie vedete de cinema, o piesă originală, “Miracles”, interpretată de Usher, dar şi consumatori din peste 11 ţări.

14
/11
/15

Scurtmetrajul “Prologul”, în regia lui Ștefan Constantinescu va avea premiera mondială în cadrul “Stockholm Film Festival”, producția fiind inclusă în competiția oficială. Evenimentul, ajuns la cea de-a 26 ediție, va debuta astăzi și se va desfășura până pe 22 Noiembrie.

13
/11
/15

Povestea a început cu 29 de ani în urmă*. Am ratat o excursie la munte şi, ca să nu rămân supărat, am fost dus de tatăl meu la film, la Casa de Cultură din Găeşti. Aşa am pătruns în lumea cinematografelor. Îmi amintesc că primul meu film a fost Superman. Din acel moment, împreună cu Dede senior (amator de filme şi fan Spencer Tracy) am cunoscut una din cele mai mari distracţii ale acelor vremuri, mersul la cinema.

13
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat în special pe cele patru anecdote intersectate care îl compun, şi într-o măsură nesemnificativă pe valenţele imaginii, încadraturii sau mizanscenei, „Bucureşti NonStop”, de Dan Chişu, aduce laolaltă numeroşi actori experimentaţi, aproape singurul atu care îl face vizionabil şi, pe alocuri, delectabil.