Baletul „Peter Pan pe gheaţă“, în premieră la Bucureşti, în noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/baletul-peter-pan-pe-gheata-in-premiera-la-bucuresti-in-noiembrie/

Spectacolul de balet „Peter Pan pe gheaţă“, susţinut de The Russian Ice Stars, va avea reprezentaţii între 7 şi 9 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Un articol de Corina Vladov|19 iunie 2013

Spectacolul de balet „Peter Pan pe gheaţă”, susţinut de The Russian Ice Stars, va avea reprezentaţii între 7 şi 9 noiembrie, la Sala Palatului.

Peter Pan este, probabil, unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale literaturii şi ale desenelor animate pentru copii. Băieţelul care nu a mai vrut să crească şi care poate să le arate şi altor copii cât de frumos este să trăieşti în Ţara de Nicăieri, fără părinţi, şcoală şi teme, îşi fascinează şi astăzi fanii de toate vârstele. Alături de Wendy şi zâna Tinkerbell, el luptă cu piraţii conduşi de Căpitanul Hook şi îşi învaţă prietenii să zboare.

Personajul Peter Pan a apărut pentru prima oară în romanul lui J. M. Barrie, din 1902, „The Little White Bird“, ca erou al unei poveşti pe care naratorul cărţii o spune unui copil. Barrie era deja romancier şi un dramaturg celebru la Londra când piesa lui „Peter Pan“ a avut premiera, pe 27 decembrie 1904, la Teatrul Duke of York.

Premiera nu a fost un matineu pentru copii, ci o gală strălucitoare pentru un public londonez sofisticat, care venise să vadă cea mai recentă lucrare a unuia dintre cei mai de seamă scriitori ai momentului. În 1953, studiourile Disney lansează şi ecranizarea cărţii lui J. M. Barrie.

Biletele la spectacol pot fi cumpărate începând de astăzi de la Sala Palatului, magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center, magazinul Biletoo din incinta Cinema Patria, magazinele Flanco, Diverta, Librăriile Adevărul şi Eminescu, Palatul Naţional al Copiilor şi staţia de Metrou Unirii 1. Sau online de pe biletoo.ro, blt.ro şi myticket.ro.

Preţul biletelor variază între 200 de lei (categoria VIP) și 50 de lei (categoria V).

Foto: Facebook Russian Ice Stars

16
/06
/22

Unicul și cel mai așteptat festival de muzică clasică în aer liber din Republica Moldova, ‘’DescOperă’’, revine în perioada 17-19 iunie, în Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiului Vechi”, unde iubitorii de muzică de calitate se vor putea bucura de o atmosferă de nedescris și spectacole de zile mari cu participarea mai multor artiști de operă faimoși atât din țară, cât și de peste hotare, la cea de-a a V-a ediție a festivalului.

16
/06
/22

În anul 2022, întreaga lume muzicală a suferit o mare pierdere prin dispariția pianistului Radu Lupu, unul dintre cei mai mari muzicieni ai secolului al XX-lea. Marți, 21 iunie 2022, la ora 19.00, în sala Ateneului Român, Filarmonica „George Enescu” aduce un omagiu genialului artist printr-un concert care îi va avea ca protagoniști pe Dan Grigore, Cristian Mandeal, Marin Cazacu, Daniel Ciobanu și Robert Creimerman

14
/06
/22

Joi, 16 iunie și vineri, 17 iunie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Christian Badea, prim-dirijor principal al instituției, prezintă publicului Preludiul actului 3 din opera Lohengrin de Richard Wagner, Concertul în la minor pentru pian şi orchestră, op. 54 de Robert Schumann, cu pianista americană de origine chineză Claire Huangci în ipostază solistică, și Simfonia nr. 8, în fa major, op. 93 de Ludwig van Beethoven.

12
/06
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are loc între 24 iunie și 3 iulie și este cea mai mare sărbătoare a artelor spectacolului! Pentru zece zile, orașul și împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanți din 75 de țări, iar publicul este așteptat la aproape 800 de evenimente în 80 de spații de joc.

10
/06
/22

Un spectacol de operă extraordinar în regia lui Tompa Gábor aduce pentru prima dată în faţa publicului bucureştean compania Operei Maghiare din Cluj-Napoca, invitată în cadrul Bucharest Opera Festival pe 26 iunie, ora 19:00, pe scena Operei bucureştene, într-o apariţie inedită, pentru prima dată în capitală după turneul istoric din anul… 1860, la spectacolele căruia în sală s-a aflat însuşi domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

08
/06
/22

Trio PETRE a luat ființă în anul 2020, din necesitatea stringentă de a face muzică de cameră atunci când sălile de concert au rămas goale iar orchestrele au amuțit. Acest ansamblu tânăr cu muzicieni maturi va fi prezent pe scena Ateneului Român marți, 14 iunie 2022, la ora 19.00, cu un program ce cuprinde lucrări de Mozart, Beethoven și Schubert.

08
/06
/22

„Anotimpurile” lui VIVALDI – unul dintre cele mai mari „hit-uri” ale muzicii clasice, cu un număr considerabil de înregistrări și versiuni derivate – sunt interpretate la SALA RADIO de apreciatul violonist ALEXANDRU TOMESCU, în concertul ce închide stagiunea ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO! Miercuri, 15 iunie 2022, de la ora 19.00, veți avea bucuria de a asculta „Anotimpurile” sub bagheta dirijorului britanic JONATHAN BLOXHAM, ce s-a aflat recent la pupitrul unor ansambluri ca Royal Philharmonic – Londra, Orchestra Simfonică din München, Salzburg Mozarteum, London Mozart Players, Orchestra Națională BBC – Wales.