„Batman In Love”, un spectacol-promisiune al Teatrului de Artă București – avanpremiera, pe 12 august
https://www.ziarulmetropolis.ro/batman-in-love-un-spectacol-promisiune-al-teatrului-de-arta-bucuresti-avanpremiera-pe-12-august/

Miercuri, 12 august, de la ora 20.30, Teatrul de Artă Bucureşti aşteaptă publicul bucureştean la spectacolul Batman In Love, prima dintre cele două premiere-surpriză ale stagiunii în aer liber, „Teatru sub stele”.

Un articol de |11 august 2020

Spectacolul este o adaptare după piesa „Groapa cu nisip” de Michal Walczak, aparținând volumului PSIHOTERAPOLITICA – Antologie de teatru contemporan polonez, publicat la Editura Art. 

Pregătit inițial pentru luna martie a acestui an, apoi amânat pentru o perioadă incertă, odată cu închiderea sălilor de spectacol, Batman In Love revine acum ca un spectacol-speranță, un spectacol-promisiune, într-un moment deloc ușor, pentru Teatrul de Artă București.

Batman In Love este un spectacol despre iubire; despre prima iubire. Un refugiu într-o lume mai pură, cu urma de zâmbet a privirii de azi. Prima iubire e ca o primă urmă de pas în zăpada proaspăt căzută. Puțini, foarte puțini rămân cu ea pentru toată viața. De cele mai multe ori, zăpada se umple de urme de pași amestecați, iar noi trăim cu nostalgia zăpezii neatinse sau uităm. Cu prima iubire începe maturizarea, timpul începe să curgă.

Batman In Love este un spectacol despre timp și timpurile iubirii. 

Adaptarea piesei și regia îi aparțin Anei Ioana Macaria, actriță și regizoare de teatru aflată la al doilea spectacol regizat la Teatrul de Artă București. Pentru primul spectacol – „O relație deschisă” de Dario Fo și Franca Rame – a primit Premiul pentru regie, la FITIC – Festival Internațional de Teatru Independent, Constanța, 2019.

Distribuția este formată din doi actori foarte tineri și foarte talentați, Rodica Pașca și Ștefan Mohor. Amândoi au făcut parte din distribuția spectacolului de disertație al regizoarei Ana Ioana Macaria, „Ospățul de piatră”, produs de UNATC și preluat de Teatrul Bulandra. Ștefan Mohor face parte și din distribuțiile câtorva spectacole de la Teatrul Metropolis, regizate de Victor Ioan Frunză, iar amândoi joacă la Teatrul Bulandra, în spectacolul CORIOLANUS, regia Alexandru Darie. 

„Îi iubesc, îi respect și îi admir pe amândoi, pentru talentul lor și pentru forța interioară de a persevera în a sluji teatrul cu tot ce au mai bun, într-o lume în care e aproape imposibil să-ți asiguri traiul zilnic ca actor independent.” (Ana Ioana Macaria)

Avanpremiera spectacolului Batman In Love are loc pe 12 august, la București, în cadrul stagiunii Teatru sub stele, din Grădina de vară amenajată în incinta Școlii Italiene Aldo Moro, str. Sfântul Ștefan nr. 24, iar Premiera va avea loc pe 22 august, la Constanța, în cadrul FITIC – Festival Internațional de Teatru Independent.

Bilete pentru avanpremiera din 12 august, ora 20.30, sunt disponibile în rețelele Eventbook și MyStage.

Accesul la spectacol se face începând cu ora 20.00. Pentru a preveni răspândirea SARS-COV-2, au fost luate măsuri de distanțare fizică – bilete de câte 1 loc, 2 locuri și 3 locuri, grupate și distanțate corespunzător -, organizatorii asigură dezinfectare și scanarea temperaturii, la intrare, iar purtarea corectă a măștii de protecție, pe perioada desfășurării spectacolului, este obligatorie. Persoanele care prezintă simptome de afecțiuni respiratorii sunt sfătuite să rămână acasă și să se adreseze medicului, fiind așteptate, cu drag, la reprezentații ulterioare, când starea de sănătate le va permite să se bucure, în siguranță, de spectacol, atât lor cât și celorlalți spectatori.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.