Bebelușii au program de joacă la Teatrul Gong
https://www.ziarulmetropolis.ro/bebelu%c8%99ii-au-program-de-joac%c4%83-la-teatrul-gong/

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 22 februarie şi duminică, 23 februarie, de la orele 11:00, spectacolul „Baja Buf” al Vrum Performing Arts Collective Austria.

Un articol de Petre Ivan|31 ianuarie 2020

„Baja Buf” oferă o experiență dătătoare de energie pentru întreaga familie! Spectacolul explorează nevoia organică de mișcare a copiilor, în încercarea de a înțelege lumea din jurul nostru, liber și spontan. Sanja Frühwald, Till Frühwald și Giordana Pascucci creează coregrafii pornind de la starea de spirit a bebelușilor din sală, exploatând sunetele și acțiunile acestora într-o manieră ludică și armonioasă. Această joacă are loc într-un spațiu special creat în sala de la etajul Teatrului Gong, într-un cerc generos, primitor și sigur, fără elemente care le-ar putea distrage atenția celor mici. Acest „happening” e mereu surprinzător tocmai prin adaptabilitatea artiștilor la starea de spirit a fiecărui participant. Spectacolul este prezentat pentru un public format din 15 bebeluși cu vârsta cuprinsă între 10 și 24 de luni și are o durată de aproximativ 40 de minute. Accesul publicului se face pe baza tichetelor în valoare de 14 lei, care asigură intrarea unui bebeluș alături de un părinte. La acest tichet se mai poate adăuga un supliment de 9 lei pentru intrarea celui de-al doilea adult însoțitor, dacă este cazul. 

Programul complet al teatrului poate fi accesat pe www.teatrulgong.ro. Accesul publicului la evenimentele teatrului se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00.

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

05
/01
/15

„Spitalul comunal”, în regia lui Felix Alexa, de la Teatrul Metropolis, reflectă o societate cangrenată, în care empatia nu este decât o fantomă a umanităţii. Pacienţii devin prizonieri într-un spaţiu claustrant mustind de moarte şi de nebunie. Civilizaţia însăşi se află în exil, încercând să muşte din realitate cu dinţi uzaţi.

05
/01
/15

Anul 2015 aduce în peisajul cinematografic noi proiecte ale unor regizori premiaţi la Cannes, Berlin şi Veneţia, printre filmele româneşti care vor fi lansate în cinema numărându-se thrillere politice, un western balcanic, un documentar animat, dar şi comedii, drame şi pelicule poliţiste.

05
/01
/15

Pyramus & Thisbe 4 You , Căsătoria , Scrisoarea , Allegro, ma non troppo, Conversaţie după înmormântare, Miss Daisy şi şoferul ei, Gulliver în Ţara Piticilor şi multe alte spectacole pe scenele teatrelor bucureştene, în săptămâna 5-11 ianuarie.

02
/01
/15

Nedistribuite în cinematografe, văzute puțin în festivaluri, ignorate nejustificat, filmele de nonficțiune merită o mai mare atenție. La început de an, Ziarul Metropolis vă propune 10 documentare străine din 2013 și 2014, demne de reținut.

01
/01
/15

S-au ivit pe cerul teatrului stele care au lucit orbitor o vreme, care au stârnit admiraţie unanimă. Criticii au făcut prognoze artistice pe termen lung, însă, apoi, luminile lor s-au stins. Cu actorul Gheorghe Dinică nu a fost aşa.

31
/12
/14

Noaptea în care facem bilanţuri, dar şi noaptea în care ne distrăm – Revelionul va fi un pretext pentru TVR de a-şi pune în lumina reflectoarelor vedetele şi succesele mai vechi sau mai noi. După 25 de ani de televiziune liberă, TVR prezintă telespectatorilor săi cele mai de succes formate şi cele mai iubite vedete.

30
/12
/14

Anul 2014 poate fi considerat unul aproape anost prin prisma box office-ului nord-american, aflat la cel mai scăzut nivel al său din ultimii şase ani, dar a cărui calitate cinematografică a fost totuşi "salvată" în a doua jumătate a lui de revenirea în forţă a filmelor biografice.