Bilete epuizate la primul spectacol din România dedicat bebelușilor!
https://www.ziarulmetropolis.ro/bilete-epuizate-la-primul-spectacol-din-romania-dedicat-bebelusilor/

Un nou concept de eveniment cultural, dedicat în premieră absolută segmentului de vârstă 0 – 3 ani, a epuizat deja biletele pentru prima serie de 4 spectacole, pusă în vânzare de organizatorul Opera Comică pentru Copii. “Bubu şi Anotimpurile” este un concept creativ semnat Andreea Soare şi Irina Furdui şi constituie primul spectacol senzorial şi muzical adresat bebeluşilor. Reprezentaţii suplimentare au fost deja programate pentru 27, 28 mai şi 4, 5 iunie.

Un articol de Petre Ivan|12 mai 2022

“De peste 15 ani transmit prin dans, coregrafie și regie – mesaje artistice către public. Acum însă mi-am propus, alături de Irina Furdui, să pătrund într-o lume nouă, esentializată, pentru a-i apropia pe cei mai mici spectatori de artă și de frumos. Personajul principal creionat de echipa de creație și cel care va interacționa cu micii spectatori se numește Bubu și își dorește să devină cel mai simpatic ghid al copiilor până în 3 ani către universuri magice ale anotimpurilor, sunetelor și limbajului mimico-gestual. Cu siguranță cei mici îl vor îndrăgi imediat și se vor bucura de universul creat prin acest spectacol interactiv și educativ…construit cu multă pasiune.” – Andreea Soare – regizorul spectacolului.

Proiectul folosește elemente de stimulare senzorială cu scopul de a-i acomoda pe cei mici cu muzica de factură clasică, prin reorchestrări special realizate pentru ei de muzicianul Damian Vlad. Sunetele utilizate sunt calibrate timbral în așa fel încât să genereze copiilor o stare de receptivitate, de deschidere către lumea spectacolului. Ghidajul narativ al povestitorului este coordonat de psihologul Gabriela Maalouf iar scenografia este semnată de Vladimir Turturică.

Spectacolul ,,Bubu și Anotimpurile” este prima creație de artă realizată special pentru bebeluși și pentru interacțiunea dintre copii și părinți, pentru că participarea părinților în timpul spectacolului este absolut necesară, chiar obligatorie. Proiectul propune un tip deinteracțiune culturală cu efect și în afara spațiului de spectacol, oferind ustensile noi pe care
părinții le pot utiliza mai departe, în comunicarea cu copilul și introducerea lui treptată în lumea artistică.

Spectacolul are la bază un scenariu fix, dar și un important element improvizatoric, ce va fi generat de interacțiunea cu copiii. Astfel, fiecare reprezentație va fi unică și interactivă,
putând participa maxim 15 copii cu însoțitorii lor. Focusul educativ al proiectului este îndreptat către dezvoltarea emoțională a copilului și experiențe senzoriale (olfactive, kinestezice, auditive, vizuale), dar și ghidarea părinților către metode de monitorizare a dezvoltării psihologice și preferințelor pe care copiii le manifestă, nativ.

Detalii și bilete pe bilete.ro

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.