Bookfest 2014 – Polonia, invitată de onoare a Salonului de Carte
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-2014-polonia-invitata-de-onoare-a-salonului-de-carte/

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 se va desfăşura în perioada 28 mai – 1 iunie, la Bucureşti, Polonia fiind ţara invitată de onoare a târgului.

Un articol de Andrada Văsii|18 noiembrie 2013

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 se va desfăşura în perioada 28 mai – 1 iunie, la Bucureşti, Polonia fiind ţara invitată de onoare a târgului.

Polonia va fi prezentă la Bookfest 2014 sub sloganul „Quo vadis, Polonia? Spre următorul Nobel” şi îşi propune să prezinte publicului o galerie de nume importante ale literaturii poloneze contemporane.

Pe lângă scriitori şi profesionişti ai breslei din Polonia, Bookfest îl va avea ca oaspete şi pe editorul polonez Piotr Marciszuk, preşedintele Federaţiei Europene a Editorilor, cea mai importantă organizaţie patronală din domeniul editorial din Uniunea Europeană.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.

 Bookfest 2014

Bookfest este un salon de carte cu tradiţie

Bookfest 2014 este unul dintre cele mai importante saloane de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. Anul trecut, invitatul de onoare al Salonului Internaţional de Carte a fost Franţa, iar publicul a avut ocazia să se întâlnească cu personalităţi importante ale culturii contemporane franceze, ca Bernard Pivot şi Michel Houellebecq.

Anul acesta, circa 95.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest (29 mai – 2 iunie), luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive), notează  Mediafax.

Invitat de onoare a fost literatura germană, prin participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei în proiectul Trei ţări, aceeaşi limbă. La această ediţie au fost prezente nume cu răsunet internaţional, precum Cătălin-Dorian Florescu, Katharina Hacker, Michael Stavarič, Joseph Winkler, Jan Koneffke, Christian Haller, Saša Stanišić, Julya Rabinowich şi Jolanda Pinel.

Foto credit: Bookfest 2014

26
/01
/23

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

16
/01
/23

Tatiana Ernuțeanu, poetă, eseistă și publicistă, a publicat recent volumul „Buletin de știri blues“, la Editura Tracus Arte (2022) și volumul „Carne, visuri si oase triste uitate în Hydra“, Editura Eikon (2020). Scrie pentru revistele Forbes Life și Psychologies.

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.