Bull, Emigranți și Omul cu Oglinda- primele spectacole programate la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/bull-emigranti-si-omul-cu-oglinda-primele-spectacole-programate-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic se redeschide pentru public la finalul acestei săptămâni, conform reglementărilor, doar la 30% din capacitatea sălii- sâmbătă, 8 mai şi duminică, 9 mai 2021, la Sala Studio – Gabroveni 57, cu primele reprezentaţii ale spectacolelor „Bull” de Mike Bartlett, regia Silviu Debu şi „Emigranţi” de Slawomir Mrozek, regia Claudiu Istodor.

Un articol de Petre Ivan|6 mai 2021

Spectacolul „Bull” se pliază pe contextul actual, în care firmele și companiile mari au fost nevoite, din cauza pandemiei, să recurgă fie la restructurări, fie la reorganizarea și modificarea desfășurării activității angajaților – în regim de telemuncă.

În distribuția spectacolului regizat de Silviu Debu îi regăsim pe actorii – Gabi Costin, Vlad Corbeanu, Diana Cavallioti și Virgil Aioanei.

„Emigranți” este un alt titlu nou din repertoriul acestei stagiuni care este programat să se joace duminică, 9 mai, de  la ora 19:00. Spectacolul ce prezintă situația tragicomică în care se află doi emigranți care ”petrec” în noaptea de Anul Nou, îi are ca protagoniști pe actorii Cuzin Toma și Tudor Aaron Istodor și va inaugura spațiul de joc de la subsolul sălii de spectacol Studio- Gabroveni 57.

O nouă premieră este programată și la sala Atelier- Constantin Mille 16, în data de 15 mai, de la ora 19:00 – spectacolul „Omul cu oglinda” după „Teatrul descompus” de Matei Vișniec, regia Teodora Petre, cu Marian Olteanu, Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Andrei Seușan, Gabriela Iacob și Andrei Brădean, în rolurile principale. 

Noile spectacole care ies astfel la rampă, fac parte din programul „Teatru pentru actori… si numai cu actori” demarat la finalul lunii octombrie 2020, odată cu restricțiile de sistare a activității cu publicul în instituțiile de cultură. Scopul proiectelor inițiate a fost acela de a continua activitatea teatrului și de a valorifica potențialul creativ al trupei artistice. 

Biletele  pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro, și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Bull de Mike Bartlett

Traducerea: Ilinca Hărnuț | Regia: Silviu Debu | Consultant scenografie: Ioana Pashca | Cu: Gabi Costin, Diana Cavallioti, Virgil Aioanei, Vlad Corbeanu

 

Emigranți de Slawomir Mrozek

Traducerea: Stan Velea | Regia: Claudiu Istodor | Scenografie: Ioana Pashca | Cu: Tudor Aaron Istodor, Cuzin Toma

 

Omul cu oglinda după „Teatrul descompus” de Matei Vișniec

Regia: Teodora Petre | Scenografia: Raluca Alexandrescu | Sound design: Cezar Antal | Distribuția: Nebuna liniștită, Nebuna febrilă, Nebuna lucidă – Alina Rotaru; Omul care vorbește în șoaptă, Omul cu oglinda – Marian Olteanu; Omul cu calul – Andrei Seușan; Iluzionistul, Revoluționarul – Cezar Grumăzescu; Filozoafa, Spălătoarea de creiere- Gabriela Iacob; Depanatorul – Andrei Brădean

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.