,,Bullets over Lipscani”, la Godot Cafe-Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/bullets-over-lipscani-la-godot-cafe-teatru/

,,Bullets over Lipscani”, comedia savuroasă după texte de Woody Allen, în cheia clasicelor filme noir americane ale anilor ’40, se joacă din nou joi, 9 iulie la ora 21:30, la Godot Cafe Teatru (strada Blănari nr. 14 din Centrul Vechi).

Un articol de Liliana Matei|7 iulie 2015

,,Bullets over Lipscani” a câștigat premiul pentru cel mai bun actor (Cătălin Babliuc) la Festivalul Național de Teatru Independent 2013 și la Maratonul Teatrului Independent 2012 și premiul pentru cel mai bun regizor la Maratonul Teatrului Independent 2012.

Personajul central, detectivul Keiser Lupowitz, apare în toate cele trei scene: în prima o femme fatale îl angajează să-l găsească pe Dumnezeu, în a doua scenă Moartea vine să-i câștige sufletul într-un joc de Mortal (da, exact) Kombat și în ultima, o misiune îl duce pe detectiv într-un bordel în care nu plătești pentru sex, ci pentru discuții intelectuale.

„Dacă nu aţi văzut-o şi aveţi chef de râs isteric produs de teatru mişto cu actori creativi, tineri şi nebuni, zic să mergeţi. Se joacă la Godot Café Teatru în centrul vechi.” – Ileana Andrei

„Bullets over Lipscani, jucat la Godot Café-Teatru, înseamnă un colaj de texte adaptate de Eugen Gyemant cu fineţe şi subtilitate după trei povestiri ale lui Woody Allen: Mr. Big, Death Knocks şi The Whore of Mensa. Produsul final este un show electrizant, pe parcursul căruia se simte intervenţia unui regizor ce a asimilat cu suficient simţ critic universul lui Woody Allen astfel încât să îl livreze publicului într-o manieră originală. Graţie umorului subversiv şi detaşat, uşor de identificat în toate spectacolele care îi poartă semnătura, tânărul regizor demonstrează prin Bullets over Lipscani că nu este nevoie nici de compromis, nici de glume „in your face” pentru a pune în scenă o parodie de succes.” – Beatrice Lăpădat

,,De acum inainte, de cate ori voi intra la Carturesti, voi cauta sa depistez acel ceainic pe care apasand, un perete de carti va aluneca in laturi si…. si…. nu va devoalez surpriza. Trei actori tineri care sub mana unui la fel de tanar regizor reusesc un recital memorabil, plin de prospetime, talent si ingeniozitate scenica.” – Delia Marc

INFO

Durata: 1h
Distribuția: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea și Cătălin Babliuc
Regia: Eugen Gyemant
Scenografia: Iza Tărțan
Afiș: Tudor Prodan
rezervări: Tel: 021 31 61 682 / 0736 414 244
[email protected]
Preţ bilet: 30 lei

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.