Campioana olimpică Sandra Izbașa vorbește despre ce e dincolo de aurul olimpic
https://www.ziarulmetropolis.ro/campioana-olimpica-sandra-izbasa-vorbeste-despre-ce-e-dincolo-de-aurul-olimpic/

Participantă la cele mai importante competiţii europene şi mondiale, precum şi la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, în 2008, la Beijing, şi în 2012, la Londra, unde a scris unele dintre cele mai frumoase pagini din istoria gimnasticii româneşti şi de unde s-a întors cu două medalii de aur, la sol, respectiv la sărituri, Sandra […]

Un articol de Liliana Matei|13 martie 2023

Participantă la cele mai importante competiții europene și mondiale, precum și la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 2008, la Beijing, și în 2012, la Londra, unde a scris unele dintre cele mai frumoase pagini din istoria gimnasticii românești și de unde s-a întors cu două medalii de aur, la sol, respectiv la sărituri, Sandra Izbașa este exponenta unei generații de aur.

O sportivă care a făcut milioane de oameni să plângă de emoție în fața televizoarelor, atunci când se cânta imnul României, iar ea se afla pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, Sandra Izbașa vorbește azi despre ce e dincolo de aurul olimpic, despre cât de greu e să faci performanță în România și despre puterea de a-ți învinge limitele.

Tema ediției care se va desfășura pe 21 martie, de la ora 19.30, la Sala „George Constantin” a Teatrului Nottara este „Ce înseamnă să faci performanță în România”. Dialogul va fi moderat de criticul de teatru Monica Andronescu.

Proiectul „Dialoguri fără mască”, inițiat de Teatrul Nottara, propune o serie de întâlniri cu personalități ale vieții culturale din România, artiști, medici, scriitori, oameni care în domeniul lor au schimbat lumea.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.