Capela Sixtină, recreată în mărime naturală în Mexic
https://www.ziarulmetropolis.ro/capela-sixtina-recreata-in-marime-naturala-in-mexic/

Mexicul are de marţi o replică în mărime naturală a celebrei Capele Sixtine a Vaticanului, capodoperă inclusă în Patrimoniul Omenirii. Proiectul a necesitat doi ani de muncă, reunind arhitecţi, ingenieri, fotografi, sculptori şi scenografi mexicani.

Un articol de Petre Ivan|8 iunie 2016

Capela Sixtină reprodusă la Ciudad de Mexico are 22 de metri înălțime, 67 metri lungime și 28 de metri lățime, ocupând o suprafață totală de 510 metri pătrați.

Proiectul a necesitat doi ani de muncă, reunind arhitecți, ingenieri, fotografi, sculptori și scenografi mexicani. Replica a fost instalată în apropierea Monumentului Revoluției din centrul capitalei și constă într-o structură tridimensională formată din secțiuni cu reproduceri fotografice ale interiorului capelei.

În interior a fost instalată o structură capabilă să suporte o scenografie de fresce imprimate pe pânză, în timp ce pe podea au fost instalate ecrane cu cristale lichide. Această replică conține și o expoziție audiovizuală care ilustrează istoria Capelei Sixtine.

Această replică a Capelei Sixtine va fi transportată în toate statele Mexicului în următorii trei ani și va putea fi vizitată de aproximativ 52 de milioane de persoane care nu mai vor fi nevoite să călătorească până la Vatican pentru o admira.

Capela palatului papal de la Vatican este una dintre cele mai cunoscute comori artistice ale Europei și a fost construită între anii 1472 și 1483, în timpul pontificatului papei Sixtus al IV-lea.

Capela Sixtină, care se găsește în Bazilica Sfântul Petru, este celebră datorită picturilor murale ale lui Michelangelo și a conclavurilor cardinalilor pentru alegerea papei.

Foto: Capela Sixtină – wikipedia

16
/09
/21

„Poetic Invasion of the Cities” (PIC), o platformă europeană pentru artele spectacolului în spații neconvenționale, care își propune să ajungă la un public nou din comunitățile implicate, inclusiv la cel aflat în zone defavorizate, a avut o prezență notabilă la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

16
/09
/21

În 2021, toamna începe oficial și fabulos, odată cu ediția anuală a celui mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.

14
/09
/21

Celebrul artist plastic belgian René Magritte s-a stins din viață într-o zi de vară, pe 15 august 1967, la 68 de ani. A fost înmormântat la cimitirul Schaerbeek din Bruxelles. Mai jos îl vedeți fotografiat, lângă tabloul său, „Pelerinul”, de Lothar Wolleh, chiar în anul în care a murit...

03
/09
/21

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României organizează joi, 9 septembrie, 2021, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă, o evocare a istoricului și criticului de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020).