Casa artelor deschide o nouă sală de teatru în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-artelor-deschide-o-noua-sala-de-teatru-in-bucuresti/

Centrul Cultural Casa Artelor, finanţat de Primăria Sectorului 3, vă invită să descoperiţi o nouă sală de teatru situată în Bulevardul Mircea Vodă, nr. 5 din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2013

Centrul Cultural Casa Artelor, finanţat de Primăria Sectorului 3, vă invită  să descoperiţi o nouă sală de teatru situată în Bulevardul Mircea Vodă, nr. 5 din Bucureşti.

Sala are 50 de locuri, este amenajată într-un spaţiu neconvenţional şi a fost concepută de regizoarea Alice Barb, Directorul Centrului Cultural Casa Artelor, pentru a găzdui workshopuri, conferinţe, recitaluri, întâlniri cu publicul şi pentru spectacole.

Primul eveniment organizat aici este reprezentat de seria de workshopuri susţinută de regizorul american Paul Bargetto în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Independent organizat de Fundaţia Godot în parteneriat cu Centrul Cultural Casa Artelor, în perioada 4-10 noiembrie 2013.

Activităţile culturale se desfăşoară la Casa artelor

Workshopurile au început pe 6 noiembrie şi se termină astăzi, între orele 14.00 şi 17.00, în Sala de Teatru din incinta Centrului Cultural Casa Artelor, iar prin aceste întâlniri cu publicul şi oamenii de teatru din România, Paul Bargetto va oferi o privire de ansamblu asupra scenei de teatru independent din New York, cu o analiză a sistemului, studii de caz de la diferite teatre și păreri personale formate de-a lungul celor peste 15 ani de muncă în acest oraș.

Citiţi şi: Casa Artelor, în circuitul cultural bucureştean

Workshop-ul va explica de asemenea tendințe și modele de finanțare, acțiuni de advocacy, noi direcții și valori. În plus, invitați speciali vor lua cuvântul prin intermediul Skype pentru a descrie trenduri și noi proiecte din Europa de Vest și Statele Unite.

Casa artelor

Teatrul Naţional de Balet „Oleg Danovski’’ a participat la evenimentul organizat de către Casa artelor în parcul Artelor

Scopul Festivalului Național de Teatru Independent organizat de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 şi Fundaţia Godot este să impulsioneze şi să sprijine producţiile independente de teatru şi tinerii artişti, să aducă împreună profesionişti din domeniu în ideea consolidării unei comunităţi active şi să pună în legătură această comunitate cu posibili colaboratori şi sponsori care pot sprijini realizarea şi distribuirea producţiilor independente pe viitor.

Foto credit: Adrian Mergiani, Casa artelor

24
/07
/17

În perioada 25 iulie - 3 august, Radio România Muzical transmite în direct șapte spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner. Transmisiunile directe pot fi ascultate și la Radio România Cultural.

24
/07
/17

În această seară (24 iulie), de la ora 21.10, iubitorii teatrului pot vedea ”Năpasta” de I.L. Caragiale, în regia lui Miron Niculescu. Spectacolul a fost difuzat In Memoriam Emil Bota (15 septembrie 1911 - 24 iulie 1977), în anul 1970, chiar în ziua în care, acum 40 de ani, poetul, prozatorul și îndrăgitul actor - aici în rolul „Ion” – se stingea din viață.

23
/07
/17

Cine nu s-a bucurat în copilărie de minunata „Lorelei” sau de extraordinarele povești din „La Medeleni”? Lumile lui Ionel Teodoreanu, un scriitor de o sensibilitate aparte, care ne-a fermecat pe toți cu „Ulița copilăriei” și care s-a stins brusc, la vârsta de 58 de ani…

22
/07
/17

„Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights”, „filmul documentar deghizat în ficțiune, teribil de sexy și năucitor în aparenta lui frivolitate”, după cum îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, va intra în cinematografe vineri, 28 iulie.

22
/07
/17

Într-un spațiu cu o istorie tulbure precum cea a Balcanilor, unde în loc de „casă, dulce casă” zici „butoi cu pulbere”, totul se schimbă, chiar și iubirea. De care te bucuri unde, când și cum poți, chiar și pe drum. Pătimașe și variate, poveștile de amor balcanic au prins viață în filme care te însoțesc asemeni celor mai dulci amintiri ale iubirilor de-o vară.

21
/07
/17

Bogdan-Alexandru Stănescu (BAS) coordonează colecția „Biblioteca Polirom”. BAS (39 de ani) este poet și, din acest an, romancier. Cartea sa „Copilăria lui Kaspar Hauser” a fost primită cu entuziasm, primind elogii peste elogii. Ne-am întâlnit să stăm un pic de vorbă despre cărți, nu neapărat ale noastre. A reieșit că situația nu e deloc roz. Iată.

21
/07
/17

Toys este o experienţă teatrală radicală, venită din Los Angeles, unde piesa autoarei Saviana Stănescu a fost pusă în scenă cu două stagiuni în urmă de Gábor Tompa. Acesta a încadrat textul într-o oră, cu o mare economie de cuvinte, un text plin de elipse şi întreruperi. Ca urmare, această sumbră poveste cu zâne nu se pierde în psihologizarea interminabilă a personajelor, cu atât mai puţin în amânarea narcotică a unui final. O concizie rar întâlnită în ziua de azi.

21
/07
/17

Chester Bennington, solistul celebrei trupe americane Linkin Park, s-a sinucis. Cântărețul, în vârstă de 41 de ani, s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, Chris Cornell, de la Soundgarden - care s-a sinucis la rândul lui în luna mai - ar fi împlinit 53 de ani. Solistul trupei Linkin Park i-a scris atunci lui Cornell o scrisoare prin care rememorează ce a însemnat prietenia lor.