Casa Artelor sărbătoreşte Ziua Naţională a Spaniei
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-artelor-sarbatoreste-ziua-nationala-a-spaniei/

Casa Artelor vă invită în Parcul Artelor – Parcul Titan, sâmbătă, 12 octombrie 2013, la evenimentul „Spania, Artă şi Pasiune“, de ziua naţională a acestei ţări.

Un articol de Andrada Văsii|11 octombrie 2013

Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural Casa Artelor vă invită în Parcul Artelor – Parcul Titan, sâmbătă, 12 octombrie 2013, la evenimentul „Spania, Artă și Pasiune“, o nouă  întâlnire din programul „Zilele Multiculturalității în Sectorul 3“, dedicată Zilei Naţionale a Spaniei.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, va deschide evenimentul semnat Casa Artelor la ora 17.00, prin vernisarea expoziţiei în aer liber dedicată artei şi culturii hispanice.

Începând cu ora 17.30, Parcul Artelor – Parcul Titan va vibra pe ritmuri spaniole autentice, într-un recital susţinut de artişti români şi spanioli. Între concerte, publicul va putea viziona filme-document cu mari artişti ai Spaniei şi ai lumii: Picasso, Gaudi, Dali.

Casa Artelor organizează un regal muzical

Timp de o oră, publicul va trăi alături de Casa Artelor dansul, pasiunea şi exotismul spectacolului de flamenco autentic prezentat de trupa Yolanda Osuna, invitată special din Madrid pentru acest eveniment. Artiştii Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa vor susţine un recital cu baletul „Carmen” de Bizet/Şcedrin în regia, scenografia şi coregrafia LeeWon Kook  din Coreea de Sud. Solişti: Alice Tarcea, Horatiu Chereches, Adrian Mihaiu, Sergiu Dan.

Casa Artelor poster ziua spaniei

Casa Artelor organizează Ziua Spaniei

Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Adrian Petrescu, va susţine un Concert de  muzică clasică spaniolă avându-i ca invitaţi speciali pe soliştii Daniela Vlădescu, Vlad Miriţă şi Hector Lopez.

Finalul serii spaniole va fi susţinut de un Foc de artificii pe „Bolero” de Ravel.

Citiţi şi: FOTO Astăzi se lansează tabăra de creaţie „Eco-Music-Art“ în Parcul Titan – Parcul Artelor

Conceptul şi regia evenimentului sunt semnate de regizoarea Alice Barb, directorul Centrului Cultural Casa Artelor, iar scenografia este realizată de Corina Grămoşteanu.

Info:

Intrarea este liberă.

Foto credit: Casa Artelor

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.