Casa de licitaţii Artmark scoate pe piaţă opere semnate de cei mai valoroşi pictori români
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-de-licitatii-artmark-scoate-pe-piata-opere-semnate-de-cei-mai-valorosi-pictori-romani/

Casa de licitaţii Artmark aduce în vizorul actorilor de pe piaţa de artă, colecţionari şi investitori, în prima sa licitaţie din acest an, care va avea loc pe 30 ianuarie în Capitală, o selecţie de peste 100 de loturi reprezentative, semnate de cei mai valoroşi pictori români. Potrivit unui comunicat al Casei de licitaţii,Licitaţia de […]

Un articol de Andrada Văsii|15 ianuarie 2013

Casa de licitaţii Artmark aduce în vizorul actorilor de pe piaţa de artă, colecţionari şi investitori, în prima sa licitaţie din acest an, care va avea loc pe 30 ianuarie în Capitală, o selecţie de peste 100 de loturi reprezentative, semnate de cei mai valoroşi pictori români.

Potrivit unui comunicat al Casei de licitaţii,Licitaţia de Artă Românească Importantă & Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană se desfăşoară la Athénée Palace Hilton, începând cu ora 19,00 şi va fi precedată de un turneu expoziţional în Braşov, Sinaia şi Bucureşti.

În perioada 18 – 21 ianuarie, expoziţia loturilor propuse în cadrul Licitaţiei de Artă Românească şi Artă Postmodernă & Contemporană ajunge la Braşov şi Sinaia. Operele celor mai valoroşi pictori români, printre care Grigorescu, Tonitza, Andreescu, Petraşcu, Cumpăna, Vermont, Dărăscu, Ciucurencu, Câlţia, Baba şi Bălaşa, pot fi văzute la Hotel Aro Palace Braşov vineri, 18 ianuarie, între orele 9,00 – 21,00 (vizionare privată) şi sâmbătă, 19 ianuarie, între orele 10,00 – 21,00 (expoziţie publică).

La Sinaia, expoziţia poate fi vizitată duminică, 20 ianuarie şi luni, 21 ianuarie, în intervalul orar 10,00 – 22,00, la Hotel Internaţional.

Dintre operele de patrimoniu propuse în cadrul licitaţiei se remarcă portretul „Veneţiana (Putana)” semnat de pictorul Nicolae Tonitza, a cărui valoare este estimată la 80.000 – 150.000 euro, „Mioare” de Nicolae Grigorescu, cu o valoare estimată la 25.000 – 45.000 euro şi „Femei în parc” de Ioan Andreescu, cu o valoare estimată la 80.000 – 150.000 euro.

În Bucureşti, expoziţia „Licitaţiilor de Artă Românească Importantă & Artă Postmodernă şi Contemporană” poate fi vizitată în perioada 22 – 30 ianuarie.

Casa de Licitaţii Artmark precizează că în anul 2012 arta postmodernă şi contemporană a reuşit să strângă cele mai mari sume din scurta istorie a licitaţiilor dedicate exclusiv acestui segment. Cu un total de vânzări de 240.000 euro şi o rată de adjudecare de 83,12%, Licitaţia de Postmodernism şi Contemporană din noiembrie 2012 a înregistrat cel mai ridicat total al vânzărilor.

„Clasicii şi moderniştii consacraţi ai picturii interbelice au fost marea căutare a anului 2012, preţurile acestora fiind mai accesibile decât cele ale artiştilor de patrimoniu. După un an 2011 în care toţi artiştii din primul eşalon valoric au cunoscut creşteri fenomenale (Nicolae Grigorescu +58.61%, Nicolae Tonitza +48.49%), anul 2012 a reprezentat un an de consolidare. Artiştii de patrimoniu au continuat să reprezinte o investiţie sigură atât pentru colecţionarii consecvenţi care doresc să îşi întregească colecţia, cât şi pentru nou-intraţii în piaţă care fie caută să îşi plaseze banii într-o investiţie sigură, fie doresc să înceapă o colecţie şi aleg varianta consacrată”, se arată în comunicatul Artmark.

 

 

Sursa: Agerpres

19
/03
/15

La Teatrul Ţăndărică urmează două zile aniversare pline: Vineri, 20 martie şi sâmbătă 21 martie, teatrul din Piaţa Lahovari sărbătoreşte Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, respectiv Ziua Mondială a Marionetei printr-un program gândit atât pentru cei mici, publicul fidel Ţăndărică, cât şi pentru adolescenţi, adulţi şi profesionişti ai scenei.

19
/03
/15

Luni, 23 martie, de la ora 17.00, la Reactor se dă startul, cu o întâlnire gratuită, de probă, unor şedinţe săptămânale de gimnastică intelectuală: un write-out session în timpul căruia vor fi antrenate exprimarea, creativitatea, şi cei care vor participa vor avea posibilitatea să îşi confrunte scrisul cu reacţiile celorlalţi.

19
/03
/15

Ziarul Metropolis vă invită să completaţi primele trei chestionare prin care puteţi afla cât de bine cunoaşteţi limba română şi cinematografia autohtonă. În săptămânile următoare vă pregătim şi alte teste, din teatru, film şi literatură universală. Atenție la întrebările capcană!

19
/03
/15

Proiectul "Memoria/ Explorarea/ Imaginarea Oraşului" lansează candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru 2021, el fiind structurat sub forma unei trilogii în care oraşul devine atât cadru de desfăşurare, cât şi protagonist, iar cetăţenii săi, generatori de conţinut.

18
/03
/15

Bono a cântat pentru prima dată în public după accidentul de bicicletă suferit în noiembrie 2014, alături de colegii săi din trupa U2, luni, la înmormântarea DJ-ului irlandez Tony Fenton.

18
/03
/15

Experimente originale, filme provocatoare ale unor regizori consacraţi, precum David Cronenberg, şi o privire în spatele camerei de filmat sunt cele trei secţiuni cu dedicaţie pentru cinefili care intră în programul celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film NexT.

18
/03
/15

Astăzi, de la ora 19.00, la librăria Bizantină din Bucureşti, criticul de teatru şi realizatoarea de televiziune Marina Constantinescu trece în barca personalităţilor care au acceptat să-şi arate calităţile de librar într-o inedită întâlnire cu publicul.

17
/03
/15

Lungmetrajul "Still Alice", cu Julianne Moore în rolul principal, va fi prezentat în premieră în România, pe 26 martie, de la ora 20.00, la CinemaPRO din Capitală, în deschiderea celei de-a 24-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO.