Casa Goldart organizează licitația ,,Sub semnul lui Monet”
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-goldart-organizeaza-licitatia-sub-semnul-lui-monet/

Casa de licitaţii Goldart organizează joi, 28 martie 2013, începând cu ora 19, la Hotel Marshal Garden, o licitaţie cu lucrări de pictură modernă şi contemporană ce stau sub semnul impresionismului.

Un articol de Andrada Văsii|26 martie 2013

Casa de licitații Goldart organizează joi, 28 martie 2013, începând cu ora 19, la Hotel Marshal Garden, o licitație cu lucrări de pictură modernă și contemporană ce stau sub semnul impresionismului.

Lucrarea vedetă a acestei licitații este “Căpiță la Giverny”, de Samuel Mützner. Inspirată de Monet, despre care autorul spune că a reprezentat, pentru el, “deschiderea drumului către lumină și culoare”, pictura lui Mützner poartă amprenta maestrului său, fără a-și pierde, însă, din originalitate. Prin “Căpiță la Giverny”, Mützner demonstrează cu prisosință că a reușit ceea ce și-a propus: să devină un pictor al luminii, un virtuoz în ceea ce privește redarea plenitudinii acesteia.

Licitația va include tablouri semnate de către Theodor Pallady, Nuni Dona, Casilda Miracovici, Paul Verona. Priveliștile, înfățișate prin vederi panoramatice, poartă semnături importante precum Samuel Mützner, Grigore Manea, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Vasile Grigore, Dimitrie Ghiață, C. Piliuță. Vor putea fi admirate și portrete, în lucrări semnate de Dan Hatmanu, Petre A. Bordenache, Ipolit Strâmbu, Ludovic Bassarab, precum și de sculptorii Iosif Fekete și Nică Petre.

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.

05
/10
/21

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul școlar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

04
/10
/21

Între 15 septembrie și 3 octombrie 2021, Art Safari a oferit publicului 18 zile de bucurie, socializare și artă. Mii de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătrați ai Palatului Dacia-România, sediul principal al Pavilionului, pentru a privi cele peste 800 de opere de artă expuse.