Casting pentru musicalul „Fantoma de la Opera”
https://www.ziarulmetropolis.ro/casting-pentru-musicalul-fantoma-de-la-opera/

Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” organizează în perioada 5-10 iulie un casting pentru unul dintre cele mai cunoscute spectacole de musical din lume – „Fantoma de la Operă”, producţie ce va intra în repertoriul instituţiei începând cu stagiunea 2014-2015. Spectacolul va fi montat de regizorul de origine australiană Stephen Barlow şi de o echipă de creaţie alcătuită din artişti români şi străini.

Un articol de Liliana Matei|27 iunie 2014

Musicalul „Fantoma de la Opera” de Andrew Lloyd Webber este una dintre cele mai de succes producții muzicale din toate timpurile, al cărei succes continuă și astăzi la mai bine de 25 de ani de la premiera sa.

Cu un număr total de peste 130 de milioane de spectatori și încasări de peste 5.6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene „Titanic”, „ET” și „Star Wars”), „Fantoma de la Operă” este cea mai longevivă producție de la Broadway, depășind recordul de 7486 de reprezentații stabilit de musicalul „Cats”.

„Fantoma de la Operă” a câștigat până în prezent 70 de premii importante, inclusiv 3 premii Olivier, cel mai recent fiind Premiul Olivier pentru Cel Mai Popular Show în 2002, un Evening Standard Award, 7 Premii Tony (printre care Cel Mai Bun Musical), 7 Drama Desk Awards și 3 Outer Critic Circle Awards.

fantoma de la opera

Spectacolul a fost produs în 151 de orașe și 30 de țări din întreaga lume, printre care: Anglia, Australia, Austria, Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, Danemarca, Elveția, Germania, Hong Kong, Irlanda, Korea, Mexic, Noua Zeelandă, Olanda, Scoția, Singapore, Spania, Suedia, Statele Unite, Ungaria, Taiwan și Tailanda.

Stephen Barlow este unul dintre cei mai apreciați regizori contemporani, cu o carieră desfășurată în cele mai importante instituții muzicale din lume (Metropolitan Opera House – New York, Covent Garden – Londra, San Francisco Opera, Opera Monte Carlo, Royal National Theatre, Mariinsky Theatre – Sankt Petersburg etc.). Printre cele mai recente spectacole ale sale se numără: „Rigoletto” (Opera Națională București și Lyric Opera of Chicago), „Tosca” (Santa Fe), „Carmen” (Opera Theatre Saint Louis), „La Traviata” (Singapore Lyric Opera House).

De asemenea, Stephen Barlow a fost co-regizor pentru cel mai recent musical de pe West End semnat Boublil/Schönberg/Legrand – „Marguerite” și regizor rezident pentru turneul în Marea Britanie al musicalului „Jesus Christ Superstar”.

Castingul vizează următoarele roluri:

Fantoma de la Operă – tenor/bariton
Christine Daaé– soprană
Raoul, Viconte de Chagny – tenor/bariton
Carlotta Giudicelli – soprană
Ubaldo Piangi – tenor
Meg Giry – soprană
Monsieur Gilles André – bariton/tenor
Madame Giry – mezzo-soprană
Monsieur Firmin – bariton (bas-bariton)
Passarino – tenor
Joseph Buquet – bariton/bas
Don Attilio – bas
Confidante – soprană
Monsieur Reyer – actor
Monsieur Lefevre – actor

Casting în două etape

Etapa I – Candidații vor interpreta a două momente muzicale la alegere dintr-un spectacol de musical (altul decât „Fantoma de la Operă”) și dintr-un spectacol de operetă, de maxim 3 minute fiecare.

Etapa a II-a – Candidații selectați în prima etapă, vor interpreta unui moment muzical reprezentativ din musicalul „Fantoma de la Operă”*

Se recomandă ca toți participanții la casting să fie disponibili pe întreaga perioada de desfășurare a acestuia, între 5-10 iulie.

*Din cauza restricțiilor legate de drepturile de autor ale musicalului, organizatorii nu pot pune la dispoziția candidaților partiturile pentru momentele muzicale din spectacolul „Fantoma de la Operă”.

Pentru înscrieri, candidații sunt rugați să trimită următoarele informații:

CV (cu poză actuală)
Titlul celor două momente muzicale interpretate în etapa I

Modalitatea de acompaniament (negativ sau pianist corepetitor)**

**În cazul în care candidatul optează pentru varianta de acompaniament cu negativ, acesta va fi pus la dispoziția organizatorilor pe suport CD, iar dacă va fi acompaniat de pianist corepetitor, candidatul va pune la dispoziția acestuia partitura piesei interpretate. Ambele materiale (CD și partitură) vor fi trimise organizatorilor până în data de 4 iulie a.c.

Comisia de evaluare va fi formată din: regizorul, dirijorul, producătorul general al spectacolului și reprezentanți ai conducerii Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Aplicațiile pot fi trimise pe adresa [email protected], până cel târziu vineri, 4 iulie a.c. Pentru informații suplimentare privind modalitatea de înscriere sau alte întrebări, persoana de contact este Ruxandra Ștefu, tel. 0743 263 446.

17
/09
/18

Cei trei tineri muzicieni intrați în Finala Secțiunii de Vioară a Concursului Enescu 2018, Giuseppe Gibboni (Italia), Vikram Sedona (Italia) și Orest Smovzh (Ucraina), vor aduce publicului luni, 17 septembrie, în cadrul finalei, Concertul Nr.1 în Re Major de Paganini, Concertul în Re Major pentru Vioară și Orchestră de Brahms și Concertul în Re Major de Ceaikovski.

14
/09
/18

Patrick Swayze și soția sa dansând în 1994, la "World Music Awards", pe piesa  lui  Whitney Houston "All the man that I need".  Cei doi s-au cunoscut în 1970, Houston Ballet Dance Company, pe când Lisa Niemi avea 14 ani. Patrick, fiul proprietarului și directorului companiei de dans, avea 18 ani.

13
/09
/18

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, melomanii sunt invitați la deschiderea oficială a stagiunii 2018 – 2019 a Operei Brașov, care se va desfășura, în mod tradițional, cu capodopera verdiană „Traviata”. Această stagiune stă sub semnul festiv al Centenarului Marii Uniri, dar și al aniversării a 65 de ani de la înființarea instituției care și-a adus o contribuție importantă în dezvoltarea vieții cultural-artistice românești.

12
/09
/18

Estonianul Marcel Johannes Kits a câștigat Concursul Enescu 2018, Secțiunea Violoncel, după o Finală în care a interpretat Concertul pentru violoncel și orchestră în mi bemol major Op.107 de Dmitri Șostakovici. Finala de Violoncel a Concursul Enescu a avut loc marți, 11 septembrie, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Yibai Chen (China), iar pe locul al treilea și al patrulea s-au situate Stanislas Kim (Franța), respectiv Shizuka Mitsui (Japonia).  

11
/09
/18

 A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival începe joi, 13 septembrie, în mai multe locuri din București. Filme cu și despre George Michael, Whitney Houston, Joy Division, The Clash, The Fall, Radiohead și mulți alți artiși de renume vor fi proiectate în cele 4 zile de festival (13-16 septembrie) la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza România.

11
/09
/18

Câte doi tineri din Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia și China și câte unul din România, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Ucraina, Croația, Turcia și Republica Moldova s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, ale cărei rezultate au fost anunțate luni seară.

07
/09
/18

Turneul Vioara lui George Enescu revine în această toamnă pe scenele din România, în perioada 12 septembrie – 8 octombrie 2018. Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail vor cânta în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Caracal și în mai multe recitaluri la București.

05
/09
/18

Începând de astăzi, aplicația pentru mobil JuratEnescu este la îndemâna celor care doresc să își testeze abilitatea de a aprecia o interpretare artistică. Prin intermediul aplicației fie din sală, fie urmărind online, iubitorii de muzică au ocazia să noteze participanții la Concursul Internațional George Enescu și pot vedea în ce măsură opțiunile lor se potrivesc cu cele ale juriului.

03
/09
/18

U2 a fost nevoită să îşi întrerupă, şi apoi să anuleze, concertul susţinut sâmbătă, la Berlin, în faţa a zeci de mii de spectatori, după ce solistul trupei irlandeze, Bono, şi-a pierdut vocea în timpul show-ului.

01
/09
/18

Între 1 și 23 septembrie, 270 dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai lumii, din 39 de țări, urcă pe scena Ateneului Român din București ca să câștige trofeul Concursului Internațional „George Enescu” 2018 și să se lanseze în lumea muzicii clasice internaționale.

22
/08
/18

Joi, 23 august, și vineri, 24 august, tinerii muzicieni, beneficiari ai bursei SoNoRo-Intereferențe, vor susține două concerte în Germania, la Grassau și la Traunstein, la finalul unei săptămânii de pregătire, în care vor lucra alături de muzicieni și profesori de la renumite școli de muzică din Europa.