Ce podcasturi mai ascultăm: „Talk for Youth”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-podcasturi-mai-ascultam-talk-for-youth/

Ziarul Metropolis vă recomandă „Talk for Youth“, un podcast despre toate aspectele care influenţează viaţa adolescenţilor şi relaţiile lor cu ceilalţi, printre temele abordate numărându-se stima de sine, imaginea corporală, stresul, depresia, presiunea colegilor, bullying-ul, consumul de alcool, tutun şi alte substanţe şi tulburările alimentare.

Un articol de Dan Boicea|23 iulie 2021

Podcastul este realizat de Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală, cea mai longevivă organizație din România care promovează dreptul la sănătate sexuală și reproductivă încă din 1990 şi vorbeşte despre sexualitate ca o componentă esențială a fiecarei persoane pe parcursul întregii vieți, parte integrantă din starea de bine fizică, mentală și socială.

1. Cel mai ascultat episod al podcastului tau este…

Cel mai ascultat episod al podcastului nostru este un episod în care cele două personaje fictive, Ana și Luca, discută despre alimentație, cauzele tulburărilor de nutriție și care sunt semnele care ne ajută să le identificăm cât mai devreme.

2. Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al podcastului realizat de tine este…

Întrucât conceptul podcastului nostru este diferit de cel de tip interviu, ideile sunt ale noastre, documentate din surse oficiale pentru Organizația Mondială a Sănătății. Însă noi nu oferim toate răspunsurile, vrem să deschidem câteva conversații necesare despre aceste teme. Ne dorim să informăm adolescenții, să creăm oportunitatea de a reflecta asupra unor realități cu care se confruntă, dar și să le transmitem că nu sunt singuri, că și alți tineri trec prin aceleași lucruri, că este o etapă firească.

3. Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tau?

O mare parte din munca noastră merge către informarea tinerilor în privința lucrurilor esențiale care le influențează viața, mai ales în această perioadă a vieții. Căutăm constant cele mai bune mijloace prin care mesajul nostru poate ajunge la un număr cât mai mare de adolescenți și credem că podcastul este un vehicul accesibil tinerilor între 16 și 20 de ani.

Știm cu toții că adolescența poate fi o perioadă provocatoare. Cu atât mai greu navighezi prin ea dacă nu ai informații despre schimbările corpului tău, despre cum să interacționezi cu ceilalți, despre societate și preconcepțiile care ne pot afecta relațiile cu ceilalți. Prin poveștile celor două personaje, ne dorim să le transmitem tinerilor că drogurile și alcoolul nu sunt soluții pentru problemele lor, că e important să-și facă controale medicale de rutină, cum să recunoască tulburările de alimentație, ce să facă în cazul unor cazuri de bullying, că în societate întâlnim norme de gen și inegalități asupra cărora putem reflecta și pe care le putem schimba tocmai pentru a cultiva valori precum empatia, egalitatea, incluziunea și diversitatea.

4. Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

Ne place Reconectat, un podcast cu conversații sincere despre relația pe care o avem cu propriul corp și cu ideea de corp în general. Multe din temele pe care le abordăm și noi în episoadele noastre se regăsesc și acolo, dar dintr-o perspectivă personală, intimă, a invitaților. Îl găsiți pe https://reconectat.ro/.

5. Care sunt cele mai dragi trei episoade pe care le-ai realizat?

Am lansat deocamdată doar 3 episoade. Stați însă cu ochii pe noi, pentru că urmează multe alte teme interesante și informative, cu apariții săptămânale, până la sfârșitul anului. Și dacă aveți întrebări, ne găsiți pe www.secs.ro.

Linkuri unde poate fi ascultat podcastul:

Spotify

Apple

Google 

Youtube

Ce este un podcast

Podcastul este o emisiune audio înregistrată, pe diverse teme, pe care o poți asculta pe mai multe platforme și cu diverse dispozitive: desktop, smartphone, tabletă, iPod.

Vedeți aici și alte recomandări de podcasturi românești.



04
/05
/17

„Încă nu m-am îndepărtat de concluzia asta, că cinema-ul este inutil. Pe de altă parte, îl îmbrăţişez nemăsurat”, spune regizorul Gabriel Achim, al cărui debut, „Visul lui Adalbert” (2011), este acum disponibil pe platforma Cinepub. Noul său film, „Ultima zi”, va rula din 12 mai în cinematografe.

04
/05
/17

Un interviu neconvențional cu ziaristul (colaborator al Ziarului Metropolis) și scriitorul Andrei Crăciun, despre cea mai recentă dintre cărțile sale – „Aleea Zorilor” (publicată la Editura Polirom), care este o carte despre copilărie, scrisă într-o singură frază.

28
/04
/17

Lavinia Pele (25 de ani), nominalizată la Premiile UNITER pentru debut (cu rolul Doruleț din spectacolul „Visul unei nopți de iarnă”, de la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște). A studiat Teatrul la Cluj-Napoca (la clasa lui Miklos Bacs) și a făcut masterul la UNATC. Joacă și în „Zece pentru New York”, spectacolul aniversar de la Teatrul Metropolis. Ea este Fefe.

19
/04
/17

Poetul Claudiu Komartin (33 de ani) ține în viață un cenaclu – Institutul Blecher. Și o editură care publică poezie – Casa de Editură Max Blecher. Claudiu Komartin, din Berceni. Trăiește între poeți și pentru poezie. Către viitor se uită, așa cum e și firesc, în ordinea poetică a lumii, cu scepticism.

18
/04
/17

INTERVIU Am stat de vorbă cu cineastul și profesorul universitar Copel Moscu, inițiatorul și directorul Cinepolitica, despre ce înseamnă un film politic, despre rolul unui astfel de festival și despre atracțiile noii ediții, care începe joi, la București, cu ultimul film al lui Andrzej Wajda, „Imaginea de apoi”.

28
/03
/17

Inițial: politehnist, masterand în științe umaniste, inginer de telecomunicații, IT-stul din cei ”10 pentru România”. Apoi – ruptură de destin și devine dans-actor în trupa lui Dan Puric, colaborator al lui Gigi Căciuleanu, elev al lui Andrei Șerban, participant și premiant în festivaluri din țară și străinătate, bursier al celebrului Actors Studio din New York și mereu un work in progress.

21
/03
/17

INIȚIATIVĂ Teatrul Metropolis, condus de George Ivaşcu, propune, la zece ani de la înfiinţare, un spectacol aniversar, în care vor juca zece actori de până în 30 de ani, selectaţi de maeştri ai scenei româneşti de astăzi în cadrul Galei Metropolis 10 ani, eveniment care a avut loc pe 14 decembrie 2016.