Ce premiere putem vedea în acest weekend în cinematografe?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-premiere-putem-vedea-in-acest-weekend-in-cinematografe/

Astăzi intra în cinematografele româneşti mult aşteptatul thriler al lui Bogdan Mirică, “Câini”, laureat la Cannes cu trofeul FIPRESCI al secţiunii Un Certain Regard, noul film al lui Antoine Fuqua, “The Magnificent Seven / Cei Şapte Magnifici” , animaţia “Storks/Berzele şi producţie istorică “Birkebeinerne/Ultimul Rege”, propunerea Norvegiei la Premiile Oscar 2017.

Un articol de Petre Ivan|23 septembrie 2016

Ce premiere putem vedea în acest weekend în cinematografe?

The Magnificent Seven/Cei Şapte Magnifici

The Magnificent Seven/Cei Şapte Magnifici”, cea mai recentă producţie a Metro-Goldwyn-Mayer Pictures şi Columbia Pictures, este o readaptare modernă a unei poveşti clasice într-un western de acţiune ce redă povestea a şapte pistolari justiţiari care eliberează o comunitate de sub teroarea unor bandiţi.

În regia lui Antoine Fuqua, filmul spune povestea locuitorilor unui sat mexican care se văd nevoiţi să apeleze la ajutorul a şapte pistolari pentru a scăpa de o gaşcă de bandiţi ce îi exploatează si îi terorizează.

Storks/Berzele

Una dintre cele mai aşteptate animaţii ale anului, Berzele va fi disponibilă în cinematografele din toată ţara şi în versiunea dublată în limba română. Berzele aduc bebeluşii la părinţi… sau cel puţin aşa obişnuiau să facă. Acum livrează colete pentru compania globala Cornerstore. Junior, cea mai silitoare barză din companie, urmează să fie promovat când, din greşeală, activează maşina de produs bebeluşi aducând pe lume o fetiţă absolut adorabilă.

Disperat să livreze mica minune înainte să afle şeful de eroare, Junior pleacă într-o expediţie neautorizată alături de prietena sa Tulip, singurul om de pe Muntele Berzelor. Călătoria iniţiatică nu va duce doar la întregirea unei familii, ci le va ajuta pe berze să revină la adevărata lor misiune pe Pamânt.

Câini

Regizorul debutant Bogdan Mirică spune o poveste violentă de la graniţa cu Ucraina, unde întinderile pustii de pământ necultivat sunt teritoriul traficanţilor şi al contrabandiştilor. Un tânăr (Dragoş Bucur) venit la Bucureşti află cu surprindere că bunicul său decedat nu doar că era proprietarul unui teren extrem de vast, ci şi şeful gangsterilor. Prins între aghiotanţii acestuia, care se luptă să păstreze afacerea, şi propriile planuri de viitor, eroul va trebui curând să facă o alegere.

Filmul a fost distins, anul acesta, la Cannes cu trofeul FIPRESCI al secţiunii Un Certain Regard

Birkebeinerne/Ultimul Rege

În anul 1206, Norvegia este sfâșiată de un război civil. Fiul ilegitimm al regelui, bebelușul Håkon Håkonsson, pe care jumătate din regat îl vrea mort, este păzit cu sfințenie și în secret de doi bărbați. O poveste care a schimbat cursul istoriei Norvegiei.

Filmul care va reprezenta Norvegia la Premiile Oscar 2017, îl are în distribuţie pe Kristofer Hivju, actorul devenit o celebritate mondială după rolul din serialul Urzeala tronurilor.

Foto: Premiere cinematografice – facebook

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.