Ce vedem la KINOdiseea ALTFEL, pe 19 și 20 iunie?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-vedem-la-kinodiseea-altfel-pe-19-si-20-iunie/

KINOdiseea, cel mai mare festival internaţional de film pentru publicul tânăr (copii şi adolescenţi) din Europa de Sud-Est, revine cu o nouă ediţie ALTFEL, pe 19 şi 20 iunie, la Opera Comică pentru Copii.

Un articol de Liliana Matei|14 iunie 2021

În cele două zile ale festivalului, publicul se va putea întâlni cu o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia din 2020, la Opera Comică pentru Copii, după cum urmează:

SALA MARE, ora 19:00:

BINTI, 2019, +9 ani (foto sus)

Sinopsis: Unul dintre cele mai apreciate filme pentru copii ale ultimului an, cu premiera mondială la Sundance, premiat la Tallinn, Flanders sau Montreal și câștigător al premiului pentru Cel mai bun film pentru copii la KINOdiseea în 2020, filmul spune povestea lui Binti – Binti are 12 ani și s-a născut în Congo, însă a trăit toată viața împreună cu tatăl ei, în Belgia. Chiar dacă nu au o formă legală de a sta în țară, Binti își dorește o viață normală și, mai mult, să ajungă o vloggeriță faimoasă precum idolul ei, Tatyana.

JACKIE ȘI OOPJEN, 2020, +7 ani

Sinopsis: Jackie și Oopjen, filmul olandez în regia Annemariei van de Mond, este o comedie pentru întreaga familie care ne invită să ne plimbăm printre galeriile și operele de artă ale muzelui Rijksmuseum din Amsterdam. La închiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetița de 12 ani a unui custode, descoperă că unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezește la viață.  O prietenie puțin probabilă se leagă atunci când Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confundă pe Jackie cu sora ei demult pierdută.

GRĂDINA OCC, ora 21:00:

F VINE DE LA FERICIRE (H is for Happiness), 2019, +10 ani

Sinopsis: Tânăra Candice Phee se regăsește într-o misiune aventuroasă când, ca parte a unui proiect de la școală, devine mediatoare în familia ei certăreață și tristă. Candice este entuziastă și amuzantă și își dedică timpul încercând să îi înveselească pe cei din jurul ei. Noul ei coleg, Douglas Benson, crede că ea a venit dintr-o altă dimensiune, dar îi devine un aliat de nădejde în misiunea ei. Filmul este ecranizarea cărții lui Barry Jonsberg – “My Life as an Alphabet” și ilustrează diferitele fațete ale vieții între o pădure fantastică, plină de magie și conservatorismul unui mic oraș.

TRIPLE TROUBLE, 2020,  +8 ani

Sinopsis: În 2017, la KINOdiseea, proiecția primului film polonez din serie – Double Trouble – a avut un suces răsunător printre cei mici. Trei ani mai târziu, avem parte pe marele ecran de o nouă aventură a Julkăi și a lui Olek: când tabloul Plaja de la Pourville al lui Monet dispare din Muzeul Național din Poznan, copiii au în față o misiune importantă – să găsească tabloul, să descopere identitatea hoțului și să salveze un pictor nevinovat, acuzat de furt. Cei doi conlucrează în armonie, asta până când apare Felka și încurcăturile o urmează.

Biletele pentru proiecțiile din cadrul KINOdiseea Altfel se găsesc pe bilete.ro. Preț bilete: 10 lei.

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis. Proiect cultural finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA – European Children’s Film Association. În cele 11 ediții precedente, festivalul a avut peste 100.000 de participanți.

 

 

29
/10
/20

PORTRET Cunoscuta regizoare japoneză Naomi Kawase, o obişnuită a Festivalului de la Cannes, va susţine sâmbătă, de la ora 17.00, un masterclass online pentru publicul din România, în cadrul "Les Films de Cannes à Bucarest", unde este invitat special. Prilej de a vă propune un scurt portret al acestei cineaste inclasabile.

28
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Mia își ratează răzbunarea” (2020), al doilea lungmetraj, realizat tot în regim independent, al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, este o comedie care vorbește despre feminitate și are ca protagonistă o tânără actriță, jucată de Ioana Bugarin.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Mai sunt doar câteva zile până la startul celei de-a 11-a ediții a Les Films de Cannes à Bucarest ce va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie. Timp de zece zile spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 și din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume la drive-in dar și outdoor.

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.