Cel ales, regizat de Cristian Comeagă – 4 premii la Los Angeles
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-ales-regizat-de-cristian-comeaga-4-premii-la-los-angeles/

Lungmetrajul „Cel ales”, produs şi regizat de Cristian Comeagă, a primit patru premii la ediţia din 2015 a Los Angeles Cinema Festival of Hollywood, printre care şi cele pentru cel mai bun film narativ şi pentru cel mai bun regizor.

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2015

Cel ales – 4 premii la Los Angeles / Premiul pentru cel mai bun film narativ şi premiul pentru cea mai bună regie au fost acordate producătorului şi regizorului Cristian Comeagă, premiul pentru cea mai bună imagine i-a revenit directorului de imagine Gabriel Kosuth, iar premiul pentru cea mai bună muzică originală a fost acordat compozitorului Marius Leftărache, informează Mediafax.

Dintotdeauna, mi-am imaginat un film bun ca pe o pledoarie reuşită. Spectatorii sunt juraţi, iar eu, asemeni unui avocat dibaci, îl port pe fiecare dintre ei acolo unde vreau. Încerc mereu să-l impresionez, să-l emoţionez pe cel din beznă, să-l fac să mă urmeze şi pornesc mereu cu gândul că spectatorul generic pe care-l iau cu mine la drum e cel mai sceptic dintre toţi. Îi spun întotdeauna o poveste; mai grav, mai zâmbitor, mai romantic sau mai crud, încerc să îl surprind, să-l fac curios şi îi cer replică, răspuns – Cristian Comeagă.

Regizat de Cristian Comeagă şi avându-i în rolurile principale pe Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu şi Olimpia Melinte, filmul „Cel ales” urmează să fie lansat în cinematografele din România pe 24 aprilie.

Lungmetrajul este produs de Domino Film, companie care s-a ocupat de trei dintre filmele lui Nae Caranfil – „Asfalt tango”, „Filantropica” şi „Restul e tăcere” -, dar şi de comediile „Tache” şi „La bani, la cap, la oase”, şi distribuit de InterComFilm Distribution.

Foto: Cel ales – InterComFilm

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.

30
/01
/23

În perioada 20 – 28 ianuarie a avut loc în Franța cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film documentar (FIPADOC) de la Biarritz, primul eveniment major al anului din circuitul celor dedicate acestui gen, care reunește anual 50 de țări participante și peste 30.000 de spectatori. Cu această ocazie, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, cel mai nou documentar regizat de Șerban Georgescu („Varză, cartofi și alți demoni”; „Jurnalul familiei -escu”) a avut premiera internațională, fiind nominalizat în cadrul secțiunii IMPACT, dedicată producțiilor cu teme sociale, de mediu sau justiție.

26
/01
/23

Pe 27 ianuarie, unul dintre cei mai importanți actori din România împlinește 87 de ani. Pe Florin Piersic îl puteți vedea pe 30 ianuarie în spectacolul „Străini în noapte” de Eric Assous, regizat de regretatul Radu Beligan și găzduit de Naționalul bucureștean.

26
/01
/23

Festivalul Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj Napoca) anunță Focus Nordic, un program complex, cel mai mare de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse și inovatoare, cea din țările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.

25
/01
/23

CRONICĂ DE FILM Reacţiile la “Close” (2022) par să se fi împărţit în două: “heartbreaking” (cu versiunea românească “vai, cât am plâns”) şi, mult mai rar, “tearjerker”. O zic din capul locului: sunt din a doua categorie. Deşi am plecat setat să mă las emoţionat (nu am nici cea mai mică problemă să dau garda jos în sala de cinema), am ieşit iritat.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.