Cerasela Iosifescu și Claudiu Bleonț își citesc „Scrisori de dragoste”, pe scena Teatrelli, în această toamnă
https://www.ziarulmetropolis.ro/cerasela-iosifescu-si-claudiu-bleont-isi-citesc-scrisori-de-dragoste-pe-scena-teatrelli-in-aceasta-toamna/

După ce a avut parte de o distribuţie memorabilă – Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc –, spectacolul „Scrisori de dragoste”, pe un text american nominalizat la Premiul Pulitzer, în regia lui Mircea Cornişteanu se reia pe scena Teatrelli din perspectiva unei alte generaţii şi reuneşte alţi doi actori apreciaţi, pe Cerasela Iosifescu şi pe Claudiu Bleonţ.

Un articol de Petre Ivan|25 septembrie 2019

Reprezentațiile din 27 și 29 septembrie sunt sold-out, însă următoarele reprezentații sunt programate deja pentru lunile octombrie și noiembrie.

90 de minute de intensitate, în care actorii au ocazia să-și expună forța total, doar cu și despre dragoste – este povestea pe care Teatrelli (Piața Lahovari, Nr.7) o readuce publicului în această toamnă într-o nouă interpretare de excepție. Regizat de Mircea Cornișteanu, pe un text nominalizat la Premiul Pulitzer, aparținând autorului american A.R.Gurney și fiind una dintre piesele cele mai jucate pe toate meridianele, „Scrisori de dragoste” îi reunește pe aceeași scenă pe actorii Cerasela Iosifescu și Claudiu Belonț.

Într-un copleșitor tur de forță scriitoricească și actoricească, în „Scrisori de dragoste” cele două personaje Melissa și Andrew stau unul lângă altul și își citesc însemnările, cărțile poștale și scrisorile pline cu speranțele, ambițiile, visurile, victoriile și dezamăgirile unei povești de dragoste pe care nu au ajuns să o trăiască niciodată până la capăt.

Este un text de o frumusețe extraordinară, care propune un teatru curat, unde actorul este expus în plin, iar spectatorul are ocazia să ajungă la o formă de intimitate uluitoare. A fost jucat în Statele Unite de mari cupluri de actori celebri – inclusiv actori de film –, iar în România, nume de legendă l-au interpretat de-a lungul anilor. Pe scena Teatrelli a făcut furori în 2017 montarea cu Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc în rolurile principale. O readucere a lui în fața publicului a venit în mod firesc, cu încă o distribuție de excepție. Invităm publicul să își pună întrebarea Cum arată dragostea? prin intermediul unor scrisori, a vocii actorilor, a expresiilor, în mijlocul unui secol cu o tentație prea des întâlnită a vitezei și a superficialului.”, a declarat pentru presă Roxana Lapadat, director artistic Teatrelli.

Cum arată dragostea? Așa cum am cunoscut-o eu… și fiecare dintre noi ar trebui să aibă propriul răspuns. Cred că există miliarde de variante. Povestea pe care ne-o spun Cerasela și Claudiu este una dintre ele, una foarte frumoasă, dar și extrem de dureroasă. Rostul teatrului de valoare este să ne emoționeze, să ne pună întrebări – și să ne lase pe noi să le răspundem –, să ne reveleze fața ascunsă a lumii și să ne facă mai buni și mai generoși unii cu alții, măcar o oră-două după ce se termină spectacolul. Sper ca Scrisorile de dragoste pe care publicul le va asculta să reușească asta”, povestește regizorul Mircea Cornișteanu.

La rândul său, actorul Claudiu Bleonț declară: Nu știu mare lucru despre dragoste, cercetez, caut în teritoriu. Acest spectacol este un prilej să trăim o experiență de emoție, deci – cu siguranță – de dragoste, emoție care se naște din niște scrisori. Nu le-am scris eu, însă citindu-le, Cerasela și cu mine ajungem, la un moment dat, să simțim emoția, aceasta este condiția noastră de actori, și sperăm că această emoție se va duce și în public, pentru că povestea oricărui om, într-un fel, e povestea tuturor oamenilor.”

Pentru mine rolul Melissei reprezintă șansa de a mă alătura marilor actrițe care au interpretat acest rol de-a lungul anilor: le-am văzut și le-am admirat pe Irina Mazanitis, alături de George Constantin, pe Ileana Stana-Ionescu, împreună cu Mircea Albulescu, pe Farkas Ibolya, alături de Lorand Lohinszky și – mai recent – pe Mariana Mihuț împreună cu Victor Rebengiuc. Privindu-le, mi-am dat seama ce multe posibilități de interpretare oferă textul Scrisorilor… și sper ca varianta pe care o oferim Claudiu Bleonț și cu mine să emoționeze la fel de mult”, spune actrița Cerasela Iosifescu.

Bilete pentru spectacolele Teatrelli pot fi achiziționate de la casa de bilete din Piața Lahovari, Nr.7 și online, prin rețeaua bilete.ro.

Spectacolul este o producție Teatrelli.

„Scrisori de dragoste”

Cu: Cerasela Iosifescu și Claudiu Bleonț

Un spectacol de: Mircea Cornișteanu

Traducerea: Petre Bokor

Durata: 90 de minute

Despre Teatrelli

Teatrelli este un proiect creart, un spațiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producții proprii de teatru și dans, precum și concerte acustice, dezbateri și artist-talk-uri.

www.facebook.com/teatrelli/

www.instagram.com/teatrelli/

www.creart.ro/teatrelli/

Foto: Cerasela Iosifescu și Claudiu Bleonț, „Scrisori de dragoste” – facebook

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.