Christoph Waltz, stea pe Walk of Fame, la Hollywood
https://www.ziarulmetropolis.ro/christoph-waltz-stea-pe-walk-of-fame-la-hollywood/

Actorul austriac Christoph Waltz, recompensat cu două premii Oscar, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Quentin Tarantino, regizorul datorită căruia artistul a devenit faimos la nivel mondial.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2014

Christoph Waltz, în vârstă de 58 de ani, purtând un costum gri şi o cravată vişinie, a dezvelit, zâmbitor, steaua cu numele său de pe bulevardul celebrităţilor, alături de cineastul Quentin Tarantino, căruia actorul îi datorează în mare parte celebritatea internaţională.

Waltz a jucat în două filme regizate de Tarantino, „Ticăloşi fără glorie” şi „Django dezlănţuit”, pentru ambele roluri austriacul fiind recompensat cu premiile Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar, notează Mediafax.

„Christoph Waltz este combinaţia a două lucruri magnifice. Pe de o parte, este un maestru al scenei teatrale, pe de alta, este un actor dotat cu toate instrumentele necesare construirii personajelor sale de la zero” – Quentin Tarantino.

„(Christoph Waltz, n.r.) nu ia distincţiile foarte în serios, dar cred că în sufletul său se bucură un pic, chiar dacă nu poate nu o va recunoaşte”, a mai spus Tarantino, declarându-se „foarte fericit „să fie „lângă austriacul lui preferat”.

Actorul a spus, la rândul său, că, dimpotrivă, „inima sa freamătă de mândrie”. „Eu, un tip din Viena, nici în cele mai nebune visuri ale mele n-am sperat vreodată că voi primi” o stea la Hollywood, a declarat Waltz, adăugând că el este „doar o mică lumină în sânul unei frumoase constelaţii” de

Quentin Tarantino şi Christoph Waltz

Quentin Tarantino şi Christoph Waltz

stele.

Christoph Waltz provine dintr-o familie implicată în lumea teatrului. Mama sa, Elisabeth Urbancinc, era costumieră, iar tatăl său, Johannes Waltz, era scenograf.

Starul austriac a urmat voinţa bunicilor săi, ambii actori, şi a studiat la Viena si la celebra şcoală Lee Strasberg din New York.

Waltz a debutat pe micul ecran în filme de televiziune şi seriale în limba germană, precum „Der Tanz mit dem Teufel” („Dans cu diavolul”, n.r.) şi „Feuer und Schwert”, bazat pe legenda lui Tristan şi a Isoldei.

După rolul din „Ticăloşi fără glorie”, actorul a mai jucat în „Doamne… ce măcel! / Carnage”, din 2011, în regia lui Roman Polanski, şi „Viespea Verde / The Green Hornet”, din acelaşi an, regizat de Michel Gondry.

Cristopher Waltz poate fi văzut în această perioadă pe marile ecrane în filmul „Şefi de coşmar 2” şi va apărea şi pe genericul peliculei „Big Eyes”, regizată de Tim Burton, care va avea premiera în România pe 16 ianuarie.

Foto: Christoph Waltz – cinemagia

06
/04
/17

INTERVIU Alexandra Balteanu este născută în 1982, în România, iar din 2003 locuiește în Germania, unde studiază regia la prestigioasa Academie Germană de Film şi Televiziune din Berlin (DFFB). Primul său lungmetraj, excelentul „Vânătoare”, a fost prezentat în toamnă la Festivalul de la San Sebastian.

06
/04
/17

Artistul elvețian H.R. Giger, maestru al realismului fantastic, va fi celebrat la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2 – 11 iunie 2017, Cluj-Napoca), în cadrul unei retrospective. Faimos pentru design-ul creaturii extraterestre din filmul SF iconic Alien (1979), care i-a adus un premiu Oscar, Giger a creat, în 45 de ani, o colecție impresionantă de lucrări unice.

04
/04
/17

Irlandez. Unul dintre cei mai autentici și buni români pe care îi știu. Când vorbește despre România ("E o țară așa de bogată, nici nu vă dați seama!") te face să te (re) îndrăgostești și tu de ea cu pasiune, cu acel realism care știe că, uneori, obstacolele sunt mari și entuziasmul e greu pus la încercare, dar care totodată vede și simte cât Bine, Frumos, Adevăr și Frumusețe e aici.

04
/04
/17

IN MEMORIAM . S-au împlinit 85 de ani de la naşterea regizorului Andrei Tarkovski (răpus de boală la 29 decembrie 1986, la doar 54 de ani). Un bun prilej pentru a vedea cum (mai) este receptat marele cineast în România.

04
/04
/17

Într-o zi de 4 aprilie se năştea Andrei Tarkovsky, unul dintre cei mai importanţi cineaști din istoria filmului. Tarkovsky a realizat doar 7 filme în cei 27 de ani ai carierei sale. Tot într-o zi de 4 aprilie se nășteau actorii Ștefan Tapalagă și Heath Ledger, se realiza primul film românesc de desen animat „Păcală în Lună” și era asasinat Martin Luther King Jr., laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1964, cunoscut militant pentru apărarea drepturilor civile ale populației de culoare.

03
/04
/17

Filmul coreean "489 Years", de Hayoun Kwon, a câștigat Marele Premiu al Festivalului Internațional de Film Experimental București - BIEFF, desfășurat la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco.

03
/04
/17

"Cinemaul e un teritoriu ideal pentru minciună. E foarte uşor să minţi, e foarte uşor să-i păcăleşti pe „fraierii” care sunt în sala de cinema. Şi foarte mulţi fac asta. Pentru mine ăla nu e cinema şi nu mă interesează." – Cristi Puiu. Renumitul cineast împlinește astăzi 50 de ani! Tot într-o zi de 3 aprilie se nășteau actorii Marlon Brando, Alec Baldwin și Eddie Murphy și se stingea din viață compozitorul Johannes Brahms

31
/03
/17

În acest weekend, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF invită publicul bucureștean la un adevărat roller-coaster cinematografic, prezentând în premieră în România câteva dintre cele mai explozive titluri din selecția sa de anul acesta.

31
/03
/17

Cea de-a VI-a ediţie a singurului târg de carte SF&Fantasy din ţară, Final Frontier, are loc ]n acest weekend, pe 1 şi 2 aprilie, la Centrul Cultural Casa Artelor din capitală, între orele 11-19. Evenimentul reuneste edituri de literatură science-fiction şi fantasy, cititorii putându-se bucura de reduceri speciale de pret şi titluri noi.

30
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Proiectat în deschiderea Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF), „Poesia sin fin” (2016), noua peliculă autobiografică a maestrului chilian Alejandro Jodorowsky, este o rememorare suprarealistă a unei tinereţi excentrice.

30
/03
/17

Salutat pentru simțul său estetic, afișul celei de-a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes (17 — 28 mai 2017) care o reprezintă pe Claudia Cardinale dansând pe un acoperiș la Roma în 1959, a fost ironizat de presa franceză, acesta suspectând o retușare a taliei și a coapselor actriței italiene.

29
/03
/17

Peste 180 de cinematografe din Statele Unite vor difuza filmul "1984" pe 4 aprilie, în replică la politicile administrației președintelui american Donald Trump. Pelicula, o adaptare din anii '80 a cărții cu același nume de George Orwell, va fi proiectată în 165 de orașe din 43 de state din SUA, dar și în țări precum Canada, Anglia, Suedia și Croația.