„Cine e fazanul?“, producţie UNATC, cel mai bun spectacol la Serile Teatrului Studenţesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-e-fazanul-productie-unatc-cel-mai-bun-spectacol-la-serile-teatrului-studentesc/

„Cine e fazanul?“, de Georges Feydeau, un spectacol susţinut de studenţii UNATC, Anul III, Arta Actorului, a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol la Serile Teatrului Studenţesc. Coordonatorul proiectului este conf. univ. dr. Paul Chiribuţă, decanul Facultăţii de Teatru.

Un articol de Liliana Matei|7 aprilie 2015

Festivalul Naţional “Serile teatrului studenţesc”, ediţia a XVII-a, s-a desfăşurat între 30 martie şi 3 aprilie 2015, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. Pe lângă premiul pentru cel mai bun spectacol, „Cine e fazanul?“ şi-a mai trecut în palmares şi Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, acordat lui Andrei Radu şi Premiul pentru cea mai bună actrită în rol secundar, acordat Catincăi Nistor.

11136725_1082047645145430_6671685386963054128_n

Catinca Maria Nistor a declarat pentru Ziarul Metropolis:  „Joc rolul lui Maggy Soldignac, intriga spectacolului. Dacă nu eram eu, atmosfera era puţin mai liniştită… Pentru a-mi construi personajul, în primul rând am pornit de la text. Ea e o fată foarte veselă, căreia îi place viaţa. Are şi mult umor. Pe scheletul ăsta am construit şi am adăugat lucruri pe care nu le arăt în viaţa personală. Cu prietenii mei şi cu oamenii apropiaţi mă joc destul de mult, dar în general sunt o persoană mai timidă şi retrasă, sunt mai degrabă un observator decât un entertainer. Dar pe scenă ies toate lucrurile care stau latent, undeva“.

Andrei Radu a povestit pentru Ziarul Metropolis: „Rolul meu este extrem de încărcat, iar personajul meu e un motor al spectacolului. Spectacolul se mişcă în funcţie de cum dă el celelalte veşti mai departe. După Absolvire mi-aş dori să-mi găsesc un loc în teatru şi proiecte în care să joc constant. Că este contemporan, tragedie, comedie, e mai puţin important, pentru că eu voi juca cu mare drag. Pe scenele de stat sau în underground. Din Facultate voi ieşi cu ideea că trebuie să-i ascult pe oameni. Şi nu mă refer doar la relaţia profesor-student. Ci la a asculta publicul, prietenii, colegii. Numai aşa poţi să te schimbi în bine. Am învăţat să fiu atent la oameni şi la ce se întâmplă“.

Festivalul a fost organizat de Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC).

11021359_1628382157373358_3319143746229344470_o

15
/01
/15

Grupul american Fleetwood Mac ocupă primul loc în topul artiştilor cu cele mai scumpe bilete la concertele pe care le-a susţinut în 2014, potrivit unui clasament realizat de revista Forbes.

15
/01
/15

CRONICĂ DE FILM După siroposul „Babel” (2006) și după melodrama destul de ieftină intitulată „Biutiful” (2010), „Birdman” este o neașteptată schimbare de ton și de stil pentru Alejandro Gonzalez Inarritu.

15
/01
/15

Bine vă regăsesc! În primul rând, vreau să vă urez un Nou An Fericit, pe parcursul căruia să aveți parte de cât mai multe motive să vă bucurați și să vă simțiți împliniți. Desigur, sper să fie un an în care să explorăm împreună limba română.

14
/01
/15

Ca în fiecare an, de 15 ianuarie, Televiziunea Română oferă telespectatorilor momente speciale dedicate marelui poet naţional, Mihai Eminescu. Filme documentare, emisiuni de reportaje, momente poetice sau dezbateri culturale despre viaţa şi opera “Luceafărului poeziei româneşti” se regăsesc în programele de miercuri la TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Internaţional, precum şi online pe portalul TVR+.

14
/01
/15

O scrisoare de mână a unei supravieţuitoare de pe Titanic, o aristocrată din Anglia care a scăpat din naufragiu cu ajutorul unei bărci de salvare aproape goale şi care a fost criticată apoi din această cauză, va fi scoasă la licitaţie, iar organizatorii o evaluează între 4.000 şi 6.000 de dolari.

14
/01
/15

Valentin Nicolau, proprietarul grupului editorial Nemira, a fost ataşat de-a lungul vieţii sale atât de industriile cărţii şi teatrului, în calitate de scriitor şi dramaturg, dar şi de audiovizual, fiind preşedinte-director general al Televiziunii Române, în perioada 2002 şi 2005.