Cine e fazanul şi Fundătura, la UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-e-fazanul-si-fundatura-la-unatc/

În perioada noiembrie – decembrie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale le-a pregătit iubitorior de teatru două spectacole speciale, Cine e fazanul, de Georges Feydeau şi Fundătura, după un text de Maxim Gorki

Un articol de Petre Ivan|19 noiembrie 2014

Cele două specatcole se vor juca după cum urmează:

19 noiembrie – „Cine e fazanul?”, ora 19, Sala Ion Cojar, Palatul Național al Copiilor

27 noiembrie – „Cine e fazanul?”, ora 19, Sala Ion Cojar, Palatul Național al Copiilor

29 noiembrie – „Fundătura”, ora 19, Sala Octavian Cotescu, Palatul Național al Copiilor

5 decembrie – „Cine e fazanul?”, ora 19, Sala Ion Cojar, Palatul Național al Copiilor

6 decembrie – „Cine e fazanul?, ora 19, Sala Ion Cojar, Palatul Național al Copiilor

CINE E FAZANUL?

de G. Feydeau

Anul III, Arta Actorului

COORDONATOR PROIECT: conf. univ. dr. Paul Chiribuță

ASISTENȚI COORDONATORI PROIECT: Irina Ungureanu, Alice Sălceanu, Sorina Ștefănescu, Cosmin Pană, Vlad Trifaș

COORDONATOR DE AN: conf. univ. dr. Doru Ana

DISTRIBUȚIA

Cine e fazanul

Cine e fazanul?, de Georges Feydeau

Pontagnac: Lucian Bîrsan

Lucienne: Clara Popadiuc

Vatelin: Andrei Radu

Redillon: Bogdan Florea / Mihai Mitrea

Dna Pontagnac: Cristina Juncu / Maria Mitu

Maggy: Catinca Nistor / Bianca Dragomir

Dl Soldignac: Emanuel Becheru

Armandine: Bianca Dragomir / Catinca Nistor

Dl Pinchard: Mihai Mitrea / Bogdan Florea

Dna Pinchard: Ana-Maria Ivan / Andra Coțofană

Clara: Andra Coțofană / Ana-Maria Ivan

Victor / Comisar: Veliko Velikov

Gerome: Maria Mitu / Cristina Juncu

Sinopsis

„La familia Vatelin își face apariția, în primul rând, Pontagnac. Un cuceritor înveterat. El o urmăreşte pe frumoasa Lucienne până acasă, făcându-i avansuri. În timpul acesta, apare soţul Luciennei, care nu este altul decât Vatelin, un bun prieten de-al lui Pontagnac. Vatelin, cunoscându-l bine pe Pontagnac, îl iartă.

Dar un eveniment neaşteptat va semăna discordie: Maggy, fosta amantă a lui Vatelin, de pe vremea când acesta era la Londra, îl vizitează… De acest fapt profită Pontagnac, care îi spune Luciennei că Vatelin o înşală… Urmează o serie de împăcări şi despărţiri spectaculoase pe care Georges Feydeau le-a îmbinat într-un mod cât se poate de savuros.”

FUNDĂTURA

după Maxim Gorki

Anul III, Arta Actorului

UN SPECTACOL DE: Mircea Rusu

COORDONATOR DE AN: conf. univ. dr. Doru Ana

DISTRIBUȚIA

Fundătura, după Maxim Gorki

Fundătura, după Maxim Gorki

Vasilisa Karpovna – IRINA ȘTEFAN

Natașa – THEODORA SANDU

Medvedev – FLAVIUS CĂLIN

Vaska Pepel – GABRIEL MANSOUR

Andrei Klesci – GEORGE BURCEA

Anna – SILVANA MIHAI / OANA CÂRMACIU

Nastia – CRISTINA CONSTANTINESCU

Kvașnia – ALEXANDRA BĂCĂOANU

Bubnov – IULIAN BURCIU

Baronul – VLAD BĂLAN

Satin – LAURENȚIU DRĂGAN

Actorul – CRISTIAN JICMAN

Muta – ANCA VLAD

Cu participarea excepțională a actorilor:

Luka – MIRCEA CONSTANTINESCU

Mihail Kostîliov – TUDOREL FILIMON

Aliokșa – IOAN GYURI PASCU

Costumele: Laura și Mihnea Tăutu

Muzica și versuri: Ioan Gyuri Pascu

Fotografii: Adrian Bulboacă, Nicu Vlăsceanu

Sinopsis

Vioiciunea împletită cu disperarea la cea mai înaltă cotă a suportabilității dezvăluie o lume aparte. Speranța este singura verigă ce leagă sufletele de aici cu cele de afară. Poveștile unor oameni speciali care prin modul lor de a fi nădăjduiesc din toate viscerele la o altă viată la fel ca dumneavoastră, publicul, de altfel, pentru că toți avem ceva special în lupta cu propriile neputințe, obsesii, ratări.

Există și fărâma oniricului care pâlpâie necontenit în fiecare dintre noi. Melanjul dintre visuri și vise, adică tot ce dă savoare omenescului, contopit cu cel dintre amărăciune și dezgust vă vor scormoni semnificative introspecții în adâncurile ființelor dumneavostră.

* * *

Biletele sunt puse în vanzare online pe www.eventim.ro și la magazinele: Orange, Vodafone, Germanos, Domo, Librăriile Cărturești și Librăriile Humanitas.

De asemenea, biletele pot fi achizitionate și la intrarea Palatului Național al Copiilor, sala Ion Cojar.

Prețul unui bilet este de 10 lei.

Pentru pensionari, studenți și elevi – reducere 50%

Foto: Cine e fazanul, Fundătura – Adrian Bulboacă, Nicu Vlăsceanu, UNATC

24
/11
/15

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la 11:00 la 17:00, la Grădina Verona are loc #Colectiv Delivery, un târg creativ în urma căruia încasările sunt donate integral în beneficiul răniților din Colectiv.

24
/11
/15

Marți, 24 noiembrie, ora 19:00, la Palatul Bragadiru, va putea fi auzit în premieră sunetul unic al Violei organista. Un instrument aproape fantastic, extrem de inedit, existența lui fiind, în sine, un act artistic. Recuperat din schițele lui Leonardo da Vinci, instrumentul a fost salvat de la condiția de proiecție teoretică și adus la cea de realitate „consumabilă”.

24
/11
/15

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi organizează la Muzeul „Vasile Pogor”, în perioada 25 noiembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, expoziţia memorială „Uliţa Teodorenilor”, dedicată celor doi fraţi, Ionel şi Alexandru Oswald Teodoreanu (Păstorel).

24
/11
/15

Redis Consult SRL în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, a organizat Luni, 23 noiembrie 2015, începând cu orele 11.00, la sediul Structurii de economie sociala- Valoris CAD SRL, str Apulum nr 1, Brasov, o conferinţă de presă pentru diseminarea informatiilor cu privire la activitatile desfasurate pana acum în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616)

23
/11
/15

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.

23
/11
/15

Vineri, 27 noiembrie (19.00), Orchestra Națională Radio prezintă Concertul dedicat Zilei Naționale a României, eveniment ce va reuni pe scenă patru artiști români sau născuți în România, care se bucură de o frumoasă carieră atât în țară, cât și în străinătate. Printre aceştia se vor număra dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, violonistul RAFAEL BUTARU, pianista REBECA OMORDIA şi violoncelistul RĂZVAN SUMA.

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".

22
/11
/15

“Indianul vrea în Bronx”, de Israel Horovitz, în regia Iarinei Demian. L-am văzut duminică, în noapte, pe Batiștei, la ARCUB, la jumătatea lui noiembrie, acum, după cele două Apocalipse care ne-au traversat timpul - din fosta fabrică “Pionierul” din București până pe Bulevardul Voltaire din Paris.

21
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Regizat de Steven Spielberg, „Bridge of Spies” („Podul spionilor”) este un thriller „old school” cu spioni, care omagiază discret un anume cinema clasic american, oferind în acelaşi timp suspans pe un fond istoric.

21
/11
/15

Colegul nostru Andrei Crăciun lansează astăzi, de la ora 18.30, la Târgul de Carte „Gaudeamus” , la standul Herg Benet, volumul de versuri „Poezii pentru acea necunosсută”. Cartea costă cincisprezece lei.