Cinemateca Română reia programul ‘Minicinema’ cu filmul ‘Tom Sawyer’
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinemateca-romana-reia-programul-minicinema-cu-filmul-tom-sawyer/

Cinemateca Română reia programul „Minicinema” cu cea mai recentă ecranizare a celebrului roman „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain, filmul „Tom Sawyer”, proiecţiile urmând să aibă loc în fiecare week-end din luna noiembrie la Sala Union din strada Ion Câmpineanu nr. 21. În primele două week-end-uri ale lunii – 3-4 şi 10-11 noiembrie – […]

Un articol de Andrada Văsii|2 noiembrie 2012

Cinemateca Română reia programul „Minicinema” cu cea mai recentă ecranizare a celebrului roman „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain, filmul „Tom Sawyer”, proiecţiile urmând să aibă loc în fiecare week-end din luna noiembrie la Sala Union din strada Ion Câmpineanu nr. 21.

În primele două week-end-uri ale lunii – 3-4 şi 10-11 noiembrie – spectatorii vor putea urmări producţia de la orele 11,00 şi 13,00, urmând ca în ultimele două week-end-uri – 17-18 şi 24-25 noiembrie – filmul să aibă câte o singură proiecţie, de la ora 12,00.

Biletele de intrare, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, pot fi achiziţionat la preţul de 5 lei.

Filmul „Tom Sawyer” este o coproducţie Germania-România, lansată la noi anul acesta, un film de aventuri şi deopotrivă un film pentru întreaga familie. Regizat de Hermine Huntgeburth şi cu Louis Hofmann (Tom Sawyer), Leon Seidel (Huckleberry Finn), Heike Makatsch (Mătuşa Polly), Benno Furmann (Joe Indianul) şi Joachim Krol (Muff Potter), lungmetrajul aduce o notă de modernitate poveştii clasice, păstrându-i în acelaşi timp atmosfera şi parfumul original.

Producţia a fost filmată aproape în totalitate în România. Producătorul Boris Schonfelder n-a fost iniţial convins că se poate încadra în bugetul filmului până în momentul în care a văzut decorurile deja existente ale producţiei americane „Cold Mountain”, care se află nu departe de Bucureşti. Realizatorii au transformat acest loc în oraşul St. Petersburg. Aici se află şi casa Mătuşii Polly, care are cel mai faimos gard din istoria literaturii.

Sursa: Agerpres

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.