Coq au vin (de Madeira)
https://www.ziarulmetropolis.ro/coq-au-vin-de-madeira/

Duminică seara cinăm în familie. Cine doreşte poate să şi danseze, dar programul muzical este compus exclusiv din fado şi şansonete. Cina se va lua la ora 22.00 şi are ca fel principal coq au vin, adaptat şi reinterpretat. Se ia un cocoş, puţin mai mic decât Pogba, dar mai înfoiat decât Griezmann, şi se achiziţionează un vin de Maderia, dacă se poate producţie 1985 (anul naşterii lui Ronaldo).

Un articol de Dede's|8 iulie 2016

Pentru reţetă mai aveţi nevoie pe lângă cocoş şi vin de: 250 de ml. de supă de pasare, 60 de ml. de cognac, 2 linguri de pastă de roşii, 300 de grame de ciuperci champignon, taiate în sferturi, 250 de grame de arpagic, 60 de ml. de ulei de măsline extravirgin, 40 de grame de unt,1 lingura de făina, 100 de grame bacon, prosciutto sau panceta, 1 catel de usturoi fin tocat, 1 linguriţă de tarhon uscat, 1 linguriţă de cimbru uscat, sare, piper. După cum se poate vedea, ingredientele acoperă întreagă Europă, şi dacă ţineţi neapărat să participe şi Islanda la masă luaţi şi o bucată de cod, pe care să o consumaţi după plăcere.

Cu riscul de a vă dezamăgi nu insităm cu reţeta, aveţi suficientă imaginaţie, dar şi surse de inspiraţie, ca să o continuaţi, trebuie doar să tăiaţi, tocaţi, prăjiţi, fierbeţi, asezonaţi.europeanul metropolis

Dacă găteşte un domn, chiar dacă i se va părea o crimă, o bună parte din vin trebuie pusă, totuşi, peste carne, aşa că recomand achiziţionarea unei cantităţi suficiente.

Reţeta fotbalistică a serii de duminică este şi ea una foarte bună, avem în finală favorita caselor de pariuri, care este şi gazda evenimentului, golgheterul de până acum (Griezmann), vedeta incontestabilă, indiferent de cum joacă (Ronaldo), revelaţia turneului (Renato Sanches) şi posibil viitorul cel mai scump transfer din istorie (Pogba).

Internetul a fost inundat înainte de semfinala Franţa – Germania de clipuri în care o halbă pântecoasă de bere făcea zob un pahar delicat de vin. Nu a fost să fie, halba a părut fisurată bine încă înainte de ciocnire, aşa că în momentul impactului s-a făcut ţăndări în faţa unui pahar ce părea să nu aibă nicio şansă.

În fotbal, ca şi în bucătărie, e posibil să ai toate ingredientele la dispoziţie, de cea mai bună calitate, dar mixându-le defectuos să obţii un rezultat care să provoace indispoziţii, nu doar stomacale.

Foto: Europeanul Metropolis – euro 2016, facebook

14
/06
/16

Buffon. Barzagli-Bonucci-Chiellini. Stop. La Chiellini voiam să ajung. Trec rapid peste locul comun că tustrei, plus Buffon, care e vârful de lance al acestui supertrident defensiv, alcătuiesc cea mai solidă apărare de la Euro 2016. Aş zice că e şi cea mai carismatică, în ciuda reputaţiei dubioase pe care o au practicanţii dogmei Herrera. Adică e suficient să-l vezi pe Chiellini bătând cuba ca boxerii, cu Buffon, după nişte duble parade in extremis, pentru a tranşa partea asta…