CRONICĂ DE FESTIVAL UnderCloud: Festivalul care îl prezintă pe Marius Manole într-o piesă regizată de Radu Beligan
https://www.ziarulmetropolis.ro/cronica-de-festival-undercloud-festivalul-care-il-prezinta-pe-marius-manole-intr-o-piesa-regizata-de-catre-radu-beligan/

În de-a doua zi a Festivalului de Teatru Independent UnderCloud de la Muzeului Țăranului Român publicul a vizionat două producţii inedite, de teatru-dans şi teatru acrobatic.

Un articol de Elena Simion|22 august 2013

În cea de-a doua zi a Festivalului de Teatru Independent UnderCloud de la Muzeului Țăranului Român, publicul a vizionat două producții inedite, de teatru-dans și teatru acrobatic.

Seara a fost deschisă de „Zic Zac, o producție  UNATC& Godot Cafe Teatru, realizată de Andreea Gavriliu și Ștefan Lupu, cărora li s-a alăturat în distribuție Gabriel Costin.

Spectacolul surprinde etapele unei relații: simpatie și antipatie, porniri animalice și dezbateri filosofice, sensibilitate și cruzime, frici personale și nevoia de a ne găsi jumătatea. Coregrafia înglobează totul sub forma unei călătorii psihedelice și este asezonată cu umor și multă muzică.

Curtea Muzeului Țăranului a devenit neîncăpătoare la începerea primului spectacol de teatru acrobatic din România – „Omul Pescăruș sau Drumul spre Frumos”, regizat de Chris Simion.

Punctul de pornire este nuvela „Pescărușul’’ Jonathan Livingston de Richard Bach., în care vocile actorilor Marius Manole, Cristi Iacob, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob, Carla Maria Teaha, Dragoș Olaru susțin mesajul emoționant transmis prin mișcările uimitoare ale acrobaților trupei Xtreme.

Coregrafia lui  Doru Moiș taie respirația spectatorilor prin complexitatea, dar și prin delicatețea mișcărilor. Ziua de astăzi, cea de-a treia a festivalului, va începe cu „Dontcrybaby” de Catinca Drăgănescu şi în regia lui Eugen Jebeleanu.

Actorii Conrad Mericoffer, Ştefan Huluba, Nicoleta Lefter, Camelia Pintilie, Cristina Drăghici, Silvian Vâlcu se întâlnesc într-o poveste cu iz de Scufiță roșie modernă, suținută de jocul de lumini și de muzică.

O poveste complicat de simplă

A doua piesă, „Fă-mi loc!”“, de Anthony Michineau, este o producție a Asociației Inspiră, în regia lui Radu Beligan. Actorii Medeea Marinescu şi Marius Manole se întâlnesc în gara unei povești de dragoste presărate cu mult umor.

Hazardul îi aduce pe Camilla și pe Manuel împreună în miez de noapte, în ajunul Crăciunului, în cușeta unui tren. El – timid și îndrăgostit de o soție care l-a abandonat în ciuda sacrificiilor pe care le face; ea –  o tânără cochetă și plină de curaj.

Povestea e simplă, dar interpretarea celor doi actori ține publicul în priză, îl uimește prin delicatețea și prin simplitatea gesturilor în care se regăsește fiecare om atunci când lasă conveniențele sociale să cadă.

Marius Manole la UnderCloud

Marius Manole este unul dintre cei mai solicitați actori ai momentului, jucând în 10 spectacole la acest final de vară. Acestui maraton actoricesc i se adaugă repetițiile pentru noi piese la TNB și la Teatrul Metropolis, precum și susținerea tinerilor actori.

El spunea într-o interviu pentru radio că publicul trebuie să guste și producțiile noi din Festivalul UnderCloud. De asemenea, consideră că acest festival de teatru independent dă șansa unor tineri foarte talentați, dar încă necunoscuți de public, să arate cât de valoroși sunt.

Info:

Spectacolele de licență premiate la Gala Absolvenților din 2013: „Clasa noastră”, „Pisica verde”, „Omul pernă” și „Kairos” vor avea intrarea va fi liberă.

Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, au format juriul celei de-a șasea ediții.

Biletele sunt puse în vânzare la Clubul Țăranului și online  pe www.bilete.ro . Prețul unui bilet este de 35 de lei, iar la 10 bilete achiziționate direct de la organizatori primiți o invitație la un spectacol.

Pentru informații puteți suna la 0727.100.856 sau puteți consulta pagina www.daya.ro.

Foto credit: Elena Simion

 

10
/06
/17

"Sunt mai iubit în lumea întreagă decât în Franţa. Este adevărat. În Franţa, întotdeauna am deranjat", a spus Alain Delon într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, unde primeşte Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

10
/06
/17

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a debutat în forță azi, cu expoziții, ateliere pentru actori și dansatori, seminarii și conferințe. Astfel, Facultatea de Litere şi Arte, Teatrul Gong, Primăria Municipului Sibiu, Hotelul Împăratul Romanilor, Muzeul de Artă Contemporană, Casa de Cultură a Studenților și Librăria Habitus au găzduit lucrări de artă decorativă, pictură și fotografie, iar Dorte Lena Eilers - editor al revistei „Theater der Zeit” - s-a aflat în dialog cu Octavian Saiu.

09
/06
/17

„Mă simt jenată când aud laude”, spune actriţa Tora Vasilescu într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, realizat la Cluj-Napoca. Ea va primi Premiul de Excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la Gala de închidere care va avea loc sâmbătă seară.

09
/06
/17

Teatrul Metropolis prezintă în luna iunie spectacolul „Secretul doctorului Honigberger” după Mircea Eliade, în regia lui Dragoș Galgoțiu, spectacol ce va face parte din seria teatrală „Misterele Bucureștiului”. Premiera spectacolului va avea loc miercuri 14 iunie 2017,de la ora 19:00.

09
/06
/17

Renumitul regizor, scenarist și producător austriac Ulrich Seidlvine la TIFFcu cel mai nou film al său.Safari va fi proiectat în prezența sa sâmbătă, pe 10 iunie, de la ora 20:30, la Cinema Florin Piersic, și va fi urmat de o discuție despre film.

09
/06
/17

Premieră absolută în România: Marilyn Mazur, Branford Marsalis, Kurt Elling și Stanley Jordan cântă în iulie la Bucharest Jazz Festival. Bucharest Jazz Festival revine între 5 și 9 iulie cu o nouă serie de concerte live în Piața George Enescu. Cele mai originale și creative nume ale jazzului internațional și autohton provoacă publicul bucureștean să descopere universalitatea jazzului.

09
/06
/17

De Staat este o trupă olandeză de rock alternativ, ce a debutat în 2009 cu albumul „Wait for Evolution” și, la scurt timp după aceea, a fost prezentă pe toate scenele importante din Olanda și la festivaluri precum Lowlands și Pinkpop, iar la nivel internațional, la festivalurile Sziget și Glastonbury. În 2013 au lansat albumul „I_CON”, care a primit premiul Edison, cel mai prestigios premiu în materie de muzică din Olanda.

09
/06
/17

CINEPUB prezintă la TIFF Proiecția Specială Să mori rănit din dragoste de viață (regia: Mircea Veroiu), oferă Premiul Publicului în cadrul Zilelor Filmului Românesc și sprijină secțiunea Umbre-Scurtmetraje (Shadows Shorts) prin conceptul creativ al campaniei de promovare si producerea video-ului de promovare.

08
/06
/17

“Karamazovii” de Horia Lovinescu și Dan Micu, în regia Nonei Ciobanu, adaptare a romanului “Frații Karamazovi” de F.M. Dostoievski este cea de-a cincea premieră propusă de Teatrul Mic în această stagiune, după poemul teatral rock, ”Deșteptarea Primăverii” de Frank Wedekind, în regia lui Vlad Cristache și pe muzica live a trupei FiRMA; ”Rendez-vous pe Lună” de Alexandr Galin, în regia lui Gelu Colceag; “Familia Fără Zahăr”, în regia lui Radu Apostol, coproducție cu Centrul de Teatru Educațional Replika și ”Singularity”, coproducție cu Teatrul de Artă București, în regia Marianei Cămarășan.

08
/06
/17

Între 20-27 mai, Buzăul a devenit scena Festivalului ”Buzău Iubește Teatrul”, un ”nou festival vechi” împrospătat cu un nume și un concept de organizare nou. Spectacole dintre cele mai noi și apreciate din București, dar și două spectacole din Piatra Neamț și Suceava, o secțiune pentru studenți și alta pentru copii, spectacole de stradă și conferințe. L-am prins pe foarte activul director Adrian Găzdaru în mijlocul festivalului și l-am rugat să-și tragă puțin sufletul și să ne povestească despre FBIT.