Cu cărțile deschise – spectacol eveniment în cadrul proiectului “Noaptea bibliotecilor”
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-cartile-deschise-spectacol-eveniment-in-cadrul-proiectului-noaptea-bibliotecilor/

Prima întâlnire din seria Cu cărţile deschise din această stagiune a Teatrului Evreiesc de Stat va avea loc într-un cadru special, cel al Bibliotecii Metropolitane în contextul mai larg al evenimentului “Noaptea Bibliotecilor”.

Un articol de Petre Ivan|20 septembrie 2016

În lectura actorilor Teatrului Evreiesc de Stat și cu viziunea regizorului Eugen Gyemant, piesa Varșovia: Ghid turistic este o comedie dulce-amară ce amintește de filmele pasionale ale lui Almodovar, despre relația de ură și iubire dintre noi și trecutul nostru, dintre noi și părinții noștri.

O călătorie de afaceri într-un oraș rămas parcă în alte vremuri se transformă într-un uragan emoțional, care scoate la suprafață toate Cu cărțile deschise reproșurile și adevărurile pe care o mamă și un fiu au să și le spună și pe care le-au adunat în cincizeci de ani – un cocktail de nostalgie și pasiune dezlănțuită, din care nu putem ieși decât transformați și, poate, puțin purificați (Eugen Gyemant).

Cunoscut dramaturg israelian, Hillel Mittelpunkt s-a născut în Israel în 1949. După studii de teatru la Universitatea din Tel Aviv, Mittelpunkt se dedică unei cariere dramaturgice de succes, activând ca writer-in-residence la Teatrul din Beersheba, ulterior lucrând pentru Teatrul Municipal din Haifa. Printre cele mai importante piese ale sale: Driver-Painter, Gorodish sau The House Mother.

Spectacolul-lectură, după un concept de Lect. Dr. Camelia Crăciun, prezintă fragmente din piesa Varșovia: Ghid turistic, în traducerea Sondrei Silverston și în regia lui Eugen Gyemant. Din distribuţie vor face parte: Maia Morgenstern, Claudiu Istodor, Natalie Ester, Rudi Rosenfeld și Viorica Bantaș.

Iubitorii teatrului sunt invitati la o întâlnire cu teatrul lui Hillel Mittelpunkt, dar și cu alte proiecte în lucru, în 24 septembrie 2016, la Biblioteca Metropolitană (Str. Tache Ionescu, nr. 4), începând cu orele 23.30.

Intrarea va fi liberă, cu rezervare prealabilă la numărul de telefon 0721.313.736.

Foto: Cu cărțile deschise,  “Noaptea bibliotecilor” – facebook

05
/01
/24

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]