Dan Chişu a început filmările la cel de-al cincilea lungmetraj al său, „Bucureşti NonStop“
https://www.ziarulmetropolis.ro/dan-chisu-a-inceput-filmarile-la-cel-de-al-cincilea-lungmetraj-al-sau-bucuresti-nonstop/

Regizorul Dan Chişu a început filmările la cel de-al cincilea lungmetraj al său, „Bucureşti NonStop“, care are în distribuţie actori precum Ion Besoiu, Toma Cuzin, Dorina Lazăr şi Adrian Titieni.

Un articol de Andrada Văsii|20 iunie 2013

Regizorul Dan Chişu a început filmările la cel de-al cincilea lungmetraj al său, „Bucureşti NonStop“, care are în distribuţie actori precum Ion Besoiu, Toma Cuzin, Dorina Lazăr şi Adrian Titieni.

„Bucureşti Non-Stop“ este un lungmetraj care ilustrează povestea unui cartier din Bucureşti. Mai exact, filmul prezintă o noapte într-un magazin non-stop aflat într-un cartier de blocuri. Patru persoane conduc patru poveşti diferite, legate între ele de un personaj-cheie, Achim, cunoscut ca „băiatul de la non-stop“, interpretat de Gheorghe Ifrim, notează Mediafax.

Din distribuţie fac parte actori precum Ion Besoiu, Dorina Lazăr, Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Toma Cuzin, Tudor Smoleanu, Olimpia Melinte, Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă, Maria Obretin, Lia Bugnar, Ilinca Manolache, Lili Sandu şi Dan Bordeianu.

Patru povești, un singur film

Ieşite din comun, toate cele patru poveşti nu fac decât să radiografieze un microclimat din Bucureşti. Este un film despre dragoste, generozitate, ură, gelozie, util şi inutil, viaţă, moarte, cu fapte bune şi rele, fără finalitate, dar şi cu umor şi cu tandreţe, având ca punct culminant ridicolul unor întâmplări şi situaţii penibile dintr-o singură noapte.

Filmările pentru „Bucureşti NonStop“ au început luni şi se vor încheia pe 9 iulie.

Director de imagine este Liviu Pojoni Junior, sunetul este semnat de Cristian Tarnoveţchi, scenografia de Alina Penţac, costumele sunt realizate de Luminiţa Mihai, makeup-ul de Ana Andrei. Regia şi scenariul sunt semnate de Dan Chişu.

Foto credit: Dan Chișu (Facebook)

04
/08
/21

Ediția aniversară a celui mai mare festival de film din România s-a încheiat pe 1 august, după zece zile marcate de premiere absolute, zeci de proiecții sold-out, întâlniri cu cei peste 1.000 de invitați și un număr impresionant de spectatori. Peste 100.000 de iubitori de cinema au sărbătorit #împreunăprinfilm întoarcerea în sălile de cinema la împlinirea a 20 de ani de TIFF, transformând ediția din acest an în cel mai amplu eveniment organizat la noi în țară de la începutul pandemiei.

04
/08
/21

Pentru al 15-lea an, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu între 5 și 8 august. Timp de patru zile, la Sibiu vor fi proiectate câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an, cu invitați speciali: programul include peste 30 de producții, unele proaspăt premiate la TIFF 2021, precum și premiere românești în prezența echipelor.

03
/08
/21

Patru prieteni - trei băieți și-o fată - ne poartă din Italia anilor ‘80 până în prezent, într-un carusel al emoțiilor pe care le poate trăi oricare dintre noi. „Anii noștri de glorie”/ „Gli anni più belli”, un film de Gabriele Muccino despre prietenie, generozitate și bucuriile tinereții, vine din 6 august în cinematografe, distribuit de Independența Film.

02
/08
/21

Cea de a 7-a ediție KineDok aduce în atenția spectatorilor 14 documentare de autor din Europa Centrală și de Est, dintre care patru sunt prezentate în premieră națională. Luna aceasta tot mai multe locații KineDok din țară își deschid porțile.

29
/07
/21

„Întregalde”, semnat de Radu Muntean, a fost selecționat în cadrul celei de-a 46-a ediție a Toronto International Film Festival (TIFF) în secțiunea Contemporary World Cinema. TIFF va avea loc în Canada între 9 și 18 septembrie și este cel mai important festival de film de pe continentul Nord American și unul dintre cele mai prestigioase din lume.

28
/07
/21

CRONICĂ DE FILM Câştigător al premiului criticii în competiţia de la Berlinale şi proiectat în premieră în România în competiţia internaţională de la TIFF, filmul georgian "Priveşte către cer" ("What Do We See When We Look at the Sky?", 2021), de Aleksandre Koberidze, are o libertate formală impresionantă şi e pe alocuri hipnotic.