Dans la Odeon – Tineri coregrafi
https://www.ziarulmetropolis.ro/dans-la-odeon-tineri-coregrafi/

Dans la Odeon – Tineri coregrafi Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe al doilea spectacol coupé al stagiunii din cadrul proiectului DANS LA ODEON, coordonat de coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu Vineri, 9 noiembrie, ora 19.30, Sala Studio Hail Love Un spectacol de Galea Bobeicu Cu: Galea Bobeicu, Ştefan Lupu, Bogdan Iacob, Tudor Răzvan Morar, Vasile […]

Un articol de |6 noiembrie 2012

Dans la Odeon – Tineri coregrafi

Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe al doilea spectacol coupé al stagiunii din cadrul proiectului

DANS LA ODEON, coordonat de coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu


Vineri, 9 noiembrie, ora 19.30, Sala Studio

Hail Love

Un spectacol de Galea Bobeicu
Cu: Galea Bobeicu, Ştefan Lupu, Bogdan Iacob, Tudor Răzvan Morar, Vasile Marius Revnic, Lorand Erano Petruska, Marian Olteanu, Vlad Benescu
Colaj muzical: Alexandru Suciu
Scenografie şi costume: Andrada Chiriac

Durata: 55 min

hail love2

Hail Love

Iubirea este direct legată de intimitatea umană profundă. Iubirile nu se repetă, orice iubire e un caz particular, unic, absolut şi ireductibil. Câţi indivizi umani, tot atâtea iubiri. Povestea a trei oameni care sunt înconjuraţi de teroarea războiului însă iubesc şi se luptă pentru iubire. Iubirea pentru ei se transformă în propriul război interior, iubirea stă în calea morţii lor şi iubirea le dă viaţă.

Galea Bobeicu

GALEA BOBEICU este coregrafă şi dansatoare.

În 2005 a absolvit Colegiul de coregrafie din Chişinău. A dansat 5 ani în Ansamblul Academic de Dansuri Populare Joc.

În 2009 a absolvit UNATC, Secţia Coregrafie, iar în 2012 Masterul în Artele Spectacolului Coregrafic la clasa profesorului Sergiu Anghel. Colaborează ca interpretă cu Teatrul de Operetă Ion Dacian, Teatrul Mic şi ArCuB.

În 2012 a primit Premiul pentru cea mai bună coregrafie în cadrul Galei Absolvenţilor UNATC şi Premiul organizatorilor în cadrul Festivalului Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe, ediţia a doua pentru spectacolul Hail Love.

A realizat coregrafia spectacolelor: Abis, spectacol de licenţă UNATC (2009), Vizita bătrânei doamne la Teatrul Naţional Bucureşti, regia Alexander Morfov (2011), Frumoasa călătorie a urşilor panda la unteatru, regia Cătălina Buzoianu (2010), Blazonul la Teatrul Evreiesc, regia Andrei Munteanu (2011), Hail Love disertaţie coregrafie UNATC (2012), Stele rătăcitoare, la Teatrul Evreiesc, regia Andrei Munteanu (2012).


Dar cu Pianistul cine Dansează?


Un spectacol de Tünde Baczó
Cu: Tünde Baczó, Alin State, Tibor Cári
Muzica: Tibor Cári
Scenografia: Vladimir Turturică
Light design: Constantin Nae Tănase

Durata: 55 min

 dar cu pianistul2

Dar cu Pianistul cine Dansează?

Un spectacol despre iubire, despre căutarea fericirii, despre dorinţa de a fi iubit şi înţeles, despre pericolul lipsei de comunicare. De fapt, e o anatomie a iubirii. Un dialog între 3 oameni: dansator, actor şi pianist.

Tünde Baczó

TÜNDE BACZÓ este coregrafă, regizor de teatru-dans şi dansatoare.

A absolvit UNATC Secţia Coregrafie în 2008, iar în 2010 a obţinut Masterul în Artele Spectacolului Coregrafic.

În perioada 2010-2011 a fost profesor de coregrafie în cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, Facultatea de Arte.

Din 2012 este coregraf la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara.

Dintre spectacolele la care a participat în calitate de interpret sau coregraf menţionăm: Jucăriile Vesele la Teatrul Naţional Timişoara, regia Mirela Puia, Peer Gynt la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara, regia Horvath Csaba, Kantarzsini Bolhapiac la Teatrul Figura Studio Gheorgheni, regia Beres Laszlo, Leonce şi Lena la Teatrul Maghiar Oradea, Zvăpăiata la Teatrul Metropolis Bucureşti, regia Elena Morar, Caligula la Teatrul Municipal Baia Mare, regia Victor Ioan Frunză, Viaţa mea sexuală la Teatrul Naţional Bucureşti, regia Sorin Militaru, Pasărea Albastră, regia Victor Ioan Frunză.

A participat la numeroase workshop-uri în ţară şi străinătate.

A fost nominalizată pentru cea mai bună coregrafie cu spectacolul Caligula în regia lui Victor Ioan Frunză, la Festivalul de Teatru Atelier, Baia Mare, 2008.

A obţinut premiul pentru cel mai bun spectacol de coregrafie (…Before  The End After…) la Gala Absolvenţilor, UNATC, 2008.

 

preţul biletelor: 21,20 lei, 12,72 lei

Producţii UNATC

 

21
/11
/16

Ați fost vreodată la Varșovia? Nu? Mărturisesc că nici eu. În schimb am fost la teatru, mai precis la Teatrul Evreiesc de Stat, unde am văzut într-un decor familiar și extraordinar de frumos restaurat, spectacolul „Varșovia: Ghid turistic” de Hillel Mittelpunkt, în regia lui Eugen Gyemant, cu Maia Morgenstern, Claudiu Istodor, Natalie Ester, Rudy Rosenfeld și Viorica Bantaş...

21
/11
/16

"Un joc fără reguli. Despre imprevizibilitatea istoriei" de Lucian Boia, "Inocenții" a Ioanei Pârvulescu, sau "Jamila Cuisine" de Geanina Staicu-Avram, au fost câteva dintre cele mai vândute titluri ale ediției din acest an ale Târgului Internațional Gaudeamus, desfășurat în perioada 16 — 20 noiembrie

21
/11
/16

Petre Ispirescu, cunoscutul povestitor și folclorist român, nu a frecventat școala, a fost încarcerat şi, până la vârsta de 50 de ani (s-a stins din viață la 57), nu a părăsit niciodată localitatea natală.

20
/11
/16

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, „Fotografii de familie” (2012), scris și regizat de Andrei Cohn, este un foarte solid scurtmetraj realizat în estetica realistă. O aparent obișnuită reuniune duminicală de familie degenerează în certuri meschine, asta deși o dramă ascunsă stă să se întâmple.

19
/11
/16

Prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș – TES FEST se va deschide pe 20 noiembrie la București și va dura o săptămână. Evenimentul este organizat cu ocazia aniversării a 140 de ani de la înființarea primului teatru profesionist de limbă idiș din lume, în România, la Iași, în anul 1876, de către scriitorul și artistul Avram Goldfaden.

19
/11
/16

Spectacolul radiofonic „Tower of Babel”, în regia lui Robert Wilson, cu actorul român Ilie Gheorghe, a câștigat recent premiul pentru Cea mai bună piesă de teatru radiofonic din Germania (German Radio Play Award), 2016.

18
/11
/16

Cartea „Cronica vieții mele: volumul întâi” (traducere din limba engleză de Dan-Silviu Boerescu) a fost publicată la Editura Humanitas în anul 2015.

18
/11
/16

Nu-mi place să fac pronosticuri, dar cred că aceste două discuri vor primi premii importante ale industriei discografice în perioada următoare; în orice caz, sunt printre cele mai bune discuri pe care le-am ascultat anul acesta: concerte de Ceaikovski și Sibelius cu violonista Lisa Batiashvili și concertele de Șostakovici cu violoncelista Alisa Weilerstein.

18
/11
/16

De vineri, 18 noiembrie o să ruleze în cinematografe un film care a zguduit spectatorii din întreaga lume. The Handmaiden/ Slujnica este în regia unuia dintre cei mai controversaţi regizori mondiali,  Park Chan Wook.