Delta Studio a lansat cea de a patra ediție a albumului Lifestyle Design Interior
https://www.ziarulmetropolis.ro/delta-studio-a-lansat-cea-de-a-patra-editie-a-albumului-lifestyle-design-interior/

Joi, 12 decembrie, Showroom-ul principal Delta Studio din Bucureşti a găzduit un eveniment-reper pentru creaţia de arhitectură românească: Gala Designului de Interior 2019, în cadrul căreia a fost lansat albumul Lifestyle Design Interior, devenit deja un reper în acest domeniu.

Un articol de Liliana Matei|20 decembrie 2019

Organizat de compania Delta Studio, lider național în amenajările interioare, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România Filiala București, evenimentul a beneficiat și de premierea câștigătorilor concursului de design interior Smart Luxury.

Gala a adus împreună peste 500 de invitați – arhitecți consacrați și emergenți, designeri de top, vedete din showbiz, reprezentanți ai partenerilor principali Porcelanosa și Kerama Marazzi, colaboratori și pasionați de domeniu, având o dublă însemnătate: recunoașterea celor mai importante realizări în domeniu din 2019 și stimularea creativității printr-un concurs de anvergură națională, cu premii consistente oferite de către Delta Studio.

În deschiderea evenimentului, au fost evidențiate cele mai importante realizări ale companiei în 2019, printre care amintim obținerea a cinci premii și două nominalizări în cadrul prestigiosului concurs International Property Awards. Totodată, au fost nominalizați cei mai activi arhitecți colaboratori ai companiei în 2019.

Albumul Lifestyle Design Interior reunește un număr de 50 proiecte – 34 rezidențiale și 16 HoReCa, din toată țara, finalizate în 2019 de arhitecți români, selecția urmărind un standard înalt și soluții inovatoare. Ediția actuală conține un interviu exclusiv cu Florin Piersic Jr, alături de interviuri cu personalități ale arhitecturii românești, precum Dorin Ștefan, Daniel Ciocăzanu sau Emil Ivănescu, președintele OAR-București.

Proiectele reflectă cele mai noi tendințe de locuire și amenajare: accente glam, inserții High Luxury, eclectism exotic, industrialism sofisticat, scenografii savuroase, orchestrate de arhitecți în amenajări cu caracter.

Publicația beneficiază de o distribuție națională, prin librăriile Cărturești, punctele Inmedio, benzinării și online prin deltastudio.ro și emag.ro.

În cadrul Galei, au fost premiați câștigătorii concursului Smart Luxury.

Cea de-a doua parte a Galei Designului de Interior 2019 a adus în prim-plan decernarea premiilor concursului Smart Luxury, care a reunit 70 de concurenți ce s-au întrecut pentru a oferi cea mai inteligentă soluție pentru amenajarea unui apartament.

Concursul de soluții Smart Luxury a fost organizat în colaborare cu OAR-București și RIDA – Romanian Interior Design Association, o platformă recentă al cărei obiectiv este să conecteze toți actorii implicați în amenajările interioare, în sprijinul arhitecților și al clientului final. Concursul a beneficiat de susținerea companiilor Kerama Marazzi (partener principal), Franke și Ideal Standard (parteneri), alături de Porta Doors, Ravak, Blum și Roca (sponsori).

Premiile decernate de juriu au fost:

Premiul 1 – 4000 EUR: Atelier Mudi – Oana Ștefania Pangalos

Premiul al 2-lea – 2000 EUR: Paul Călin Machedon, Theodor Alexandru Dinu, Laura Ioana Oniga

Premiul al 3-lea – 1000 EUR: NA – Cassandra Pop, Cosmin Anghelache, Astrid Rottman

Mențiune onorifică 1: Tudor Antemir, Ștefania Hîrleață, Cristian Bădescu

Mențiune onorifică 2: Fulcrum Atelier – Alexandru Codrin Mazilu, Delia Ștefana Costras

Soluția câștigătoare urmează a fi implementată de către promotorul concursul, Delta Studio, în ansamblul rezidențial Belvedere Residences din București.

Competiția a avut două obiective: de a arăta că orice spațiu poate căpăta un caracter aparte prin design și de a conștientiza publicul de importanța colaborării cu un arhitect sau designer pentru obținerea unei amenajări cu personalitate.

Cele mai bune 20 proiecte selectate de juriu sunt expuse în Showroomul Delta Studio până pe 20 decembrie.

12
/05
/21

Editura Frontiera anunță apariția unui titlu de excepție: „Haiku siberian”, un roman grafic lituanian despre deportarea în Siberia a unui băiețel, Algis, împreună cu familia sa. Scris de Jurga Vilė și ilustrat de Lina Itagaki, romanul a impresionat lumea europeană a cărții încă de la apariția sa, în 2017.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Asociația Culturală Control N a lansat programul educațional Eu x 3 – ateliere de autocunoaștere prin scris pentru liceeni. Atelierele se desfășoară în perioada 12-30 aprilie 2021, în trei licee bucureștene: Liceul Teoretic “Ștefan Odobleja”, Liceul Teoretic Bulgar “Hristo Botev” și Liceul Teoretic Atlas.

22
/04
/21

Vineri, 23 aprilie, la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită la a doua ediție a întâlnirilor „Merită să discutăm despre”. Vom avea de această dată un dialog cu oameni care au o experiență lungă în a crea ocazii în care copiii și adolescenții să se poată exprima, să aibă acces la cărți și lectură, la explicații în plus și ajutor la lecții.

21
/04
/21

Pe 25 aprilie 2021, de la ora 19.30, Radio România Cultural se alătură miilor de femei din toată lumea care vor citi prologul cărții „Rugăciune pentru Cernobîl”, a scriitoarei Svetlana Aleksievici, laureată cu Premiul Nobel în anul 2015.

20
/04
/21

Scriitorul israelian David Grossman este laureat al Berman Literature Prize pentru romanul Iti hayim meshek harbe (2019, traducere în limba suedeză de Natalie Lantz: Med mig leker livet, 2020), publicat și în limba română, în anul 2020, în colecția „Biblioteca Polirom”, cu titlul De mine viața și-a tot rîs, traducere din limba ebraică de Gheorghe Miletineanu.

20
/04
/21

Joi, 22 aprilie, la ora 19.30, profesorul de psihologie și neuroștiințe la Princeton Michael S.A. Graziano va fi invitat la un dialog #live #online, în limba engleză, cu Alexandru Babeș, conducătorul grupului de neurofiziologie senzorială în cadrul Departamentului de Anatomie, Fiziologie şi Biofizică, Facultatea de Biologie, Universitatea din Bucureşti, și Dragoș Iliescu, antreprenor și profesor universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică.