Descoperă Bucureştiul artiştilor!
https://www.ziarulmetropolis.ro/descopera-bucurestiul-artistilor/

Art in Bucharest şi Ziarul Metropolis te invită sâmbătă, 30 noiembrie, la o plimbare prin Bucureştiul artistic. Participă la concurs şi te vei putea întâlni cu sculptorul Lucian Țăran, cu artistul vizual Zoiţa Delia Călinescu şi cu imaginile unuia dintre cei mai cunoscuţi fotografi contemporani, Josef Koudelka.

Un articol de Liliana Matei|27 noiembrie 2013

Art in Bucharest şi Ziarul Metropolis te invită sâmbătă, 30 noiembrie, la o plimbare prin Bucureştiul artistic. Participă la concurs şi te vei putea întâlni cu sculptorul Lucian Ţăran, cu artistul vizual Zoiţa Delia Călinescu şi cu imaginile unuia dintre cei mai cunoscuţi fotografi contemporani, Josef Koudelka.

Turul începe la ora 11.oo, la intrarea în Parcul Cișmigiu (de pe Bd. Regina Elisabeta) și durează trei ore.

Prima vizită va fi la atelierul sculptorului Lucian Țăran, despre ale cărui lucrări se spune că „ajunge să le vezi o singură dată pentru ca amintirea lor să te bântuie obsesiv: vasele, decorate cu spirale și forme geometrice și culori vii (cărămiziu, alb și negru), amintesc de ceramica neolitică de la Cucuteni; iar figurinele, majoritatea supradimensionate, îți aruncă în față, neobrăzat, un subiect tabu la români: sexul.” (Dan Popescu, proprietarul galeriei H’art).

La al doilea popas, veți fi așteptați de Zoița Delia Călinescu, o artistă care folosește stencils și alte tehnici de street art.

La final veți vizita ,,Invasion 68 Praga”, expoziția de fotografie a lui Josef Koudelka. Tot atunci îl veți cunoaște pe René Kubášek, directorul Centrului Ceh din București, care va vorbi despre „Primăvara de la Praga” și despre compatriotul său – unul dintre cei mai cunoscuți fotografi contemporani.

Art in bucharest

Art in Bucharest vă invită la expoziţia „Invasion 68 Praga“

Participă la concurs!

Răspunde într-un comentariu la întrebarea „Care este locul tău preferat din București?” până joi seara, 28 noiembrie, și ești automat înscris în tragerea la sorți. Câștigătorul locului la turul ghidat organizat de Art in Bucharest va fi anunțat pe site-ul Ziarului Metropolis vineri dimineața.

Foto: Art in Bucharest

Concursul s-a încheiat. Câștigătorul este DOBRE ANDREEA. Felicitări!

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.