„Despre oameni şi melci” va fi de vineri pe marile ecrane din 22 de oraşe din ţară
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-oameni-si-melci-va-fi-de-vineri-pe-marile-ecrane-din-22-de-orase-din-tara/

Comedia „Despre oameni şi melci”, care va avea premiera naţională vineri, 14 septembrie, va ajunge în prima săptămână pe aproximativ 40 de ecrane, în nu mai puţin de 22 de oraşe din ţară. Conform unui comunicat transmis, joi, de distribuitorii filmului, Transilvania Film şi Ro Image, în primul weekend producţia va putea fi văzută în: […]

Un articol de |14 septembrie 2012

Comedia „Despre oameni şi melci”, care va avea premiera naţională vineri, 14 septembrie, va ajunge în prima săptămână pe aproximativ 40 de ecrane, în nu mai puţin de 22 de oraşe din ţară.

Conform unui comunicat transmis, joi, de distribuitorii filmului, Transilvania Film şi Ro Image, în primul weekend producţia va putea fi văzută în: Bucureşti, Bacău, Arad, Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Tulcea, Braşov, Sibiu, Piteşti, Satu Mare, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Târgu Mureş, Oradea, Brăila, Ploieşti, Craiova, Sibiu, Bistriţa şi Hunedoara.

O coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa), filmul este cel de-al doilea lungmetraj în regia lui Tudor Giurgiu, după „Legături Bolnăvicioase”, film ce a avut premiera în România în anul 2006.

Subiectul filmului este, ca de obicei, la început, unul aparent obişnuit: Anul 1992, Câmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

În „Despre oameni şi melci” spectatorii se vor putea bucura de prestaţia îndragiţilor actori români: Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu, dar şi de interpretarea renumitului actor francez Jean Francois Stevenin şi a fiului său, Robinson Stevenin. Jean Francois Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum Francois Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard şi a jucat pentru prima dată într-un film românesc.

Scenariul îi aparţine lui Ionuţ Teianu, care, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1991 s-a mutat în Franţa, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, iar compozitorul filmului este Vlaicu Golcea.

Filmul a obţinut finanţare de la CNC în sesiunea din vara anului 2010 şi a beneficiat de susţinere financiară atât din partea Eurimages, cât şi a Programului MEDIA al Uniunii Europene.

În plus, South Eastern Cinema Network (SEE Cinema Network) a oferit un premiu pentru dezvoltarea scenariului. HBO România a contribuit de asemenea la procesul de finanţare a producţiei.

Sursa: Agerpres

06
/12
/16

Vineri, 9 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38), va avea loc o întîlnire cu John Simenon, fiul celebrului și îndrăgitului creator al lui Maigret, Georges Simenon.

05
/12
/16

Cinefilii pot vedea, în această noapte, la FILMUL de ARTĂ, de pe TVR 2, excelenta animație Iluzionistul (L'ILLUSIONNISTE-Franţa, 2010), în regia lui Sylvain Chomet. Filmul a fost nominalizat la premiul Oscar, în 2011, pentru cel mai bun film de animaţie, fiind răsplătit în același an cu un Premiul Cesar.

05
/12
/16

Abonamentele la Festivalul ”George Enescu” 2017 pentru seriile ”Recitaluri şi Concerte Camerale” şi ”Mari Orchestre” s-au epuizat într-un timp record – aproximativ 30 de secunde, respectiv 10 minute – de la punerea lor în vânzare, care a avut loc în această dimineaţă, de la ora 10.00.

05
/12
/16

Cantautorul american Bob Dylan, câștigătorul din acest an al Premiului Nobel pentru Literatură, a trimis un discurs de mulțumire pentru a fi citit în cadrul banchetului ce va urma înmânării premiilor, vineri, la Stockholm

05
/12
/16

În urmă cu 115 ani, într-o zi de 5 decembrie (1901) venea pe lume, la Chicago, într-o modestă familie cel de-al patrulea copil din cinci al familei Disney. Puștiul talentat la desen va fi încurajat să continue pe această cale de o mătușă. Nu va termina niciodată liceul, dar va ajunge una dintre marile personalități ale secolului XX.

04
/12
/16

Pe 7 decembrie, la Sala Radio, trei lucrări semnate de Cristian Lolea, Wolfgang Amadeus Mozart și Joseph Haydn vor fi interpretate de Orchestra de Cameră Radio în cadrul unui concert care îmbină clasicismul vienez cu creația contemporană, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Solistă este violonista Cristina Anghelescu.

04
/12
/16

Începând cu data de 8 decembrie 2016, la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va fi deschisă publicului expoziţia „Andy Warhol și Slovacia” - eveniment de amplă rezonanță culturală ce marchează încheierea președinției rotative a Slovaciei în cadrul Consiliului Uniunii Europene (iulie-decembrie 2016).

03
/12
/16

Primăria Municipiului București prin ARCUB alături de Compania Passe-Partout Dan Puric vă invită în luna decembrie să vă bucurați împreună cu familia de „Minunea unui copil – spectacol de Crăciun”, care se va juca la Sala Mare de la ARCUB (Str. Lipscani nr. 84-90) în zilele de 20, 21 și 22 decembrie.

02
/12
/16

Pe 1 decembrie, când în București tocmai începuse defilarea de Ziua Națională, în Sala Mare a Teatrului Metropolis începea castingul prin care zece actori tineri urmau să fie selectați pentru a face parte din spectacolul care va marca în 2017 zece ani de la înființarea teatrului din strada Mihai Eminescu. Oricine ar fi fost de față ar fi avut impresia că asistă la spectacolul din spatele spectacolului. Și chiar așa era.

02
/12
/16

Scriitorul nipon Haruki Murakami va publica viitorul său roman în luna februarie, după cum a anunțat editura sa, care însă nu a dezvăluit titlul și nici subiectul viitoare cărți. În 2015, Murakami a publicat “Men Without Women”, o colecție de șase povestiri scurte, dintre care una inedită și celelalte cinci apărute deja într-o revistă literară.