Dinescu şi Aspirina (Mirela Oprișor) în bucătărie. La „Politică şi delicateţuri”, de la TVR 1 
https://www.ziarulmetropolis.ro/dinescu-si-aspirina-mirela-oprisor-in-bucatarie-la-politica-si-delicateturi-de-la-tvr-1/

Pe cât e Aspirina de dezinvoltă, pe atât e de retrasă, ba chiar timidă, actriţa care o interpretează. Pe 18 noiembrie, o cunoaştem mai bine, la „Politică şi delicateţuri”, pe actriţa Mirela Oprişor, cea care dă viaţă personajului Aspirina din Las Fierbinţi. Mircea Dinescu ne aşteaptă la TVR 1 duminică, de la 15.30.

Un articol de Liliana Matei|18 noiembrie 2018

Mircea Dinescu ne pofteşte pe 18 noiembrie la o întâlnire cu una dintre cele mai iubite actriţe din acest moment, Mirela Oprişor, cunoscută publicului larg din filmul „Marţi după Crăciun” şi pentru rolul Aspirinei din serialul „Las Fierbinţi”. Ca în fiecare duminică, TVR 1 difuzează Politică şi delicateţuri de la ora 15.30.

Gospodină desăvârşită, Mirela s-a simţit ca acasă în bucătăria poetului şi, cu naturaleţe, a dat o mână de ajutor la prepararea bucatelor. Nici Dinescu nu s-a lăsat mai prejos şi a gătit preparate după o reţetă proprie, despre care se poate spune că se aseamănă cu o pizza sau cu un sandwich sau chiar cu o musaca.

A pornit de la frigănele, pe care le-a prăjit Mirela, peste care a pus vinete, şuncă şi caşcaval, mirodenii şi roşii, iar apoi a băgat totul la cuptor. Cum mâncarea a fost repede gata, Dinescu şi-a poftit celebra invitată în cramă, locul unde se degustă bucatele şi se ascultă muzică. De această dată, cea a tarafului lui Paul Gheorghe.

În cramă, cei doi încep să sporovăiască. Spre surprinderea lui Dinescu, Mirela nu se aseamănă deloc cu Aspirina, având o fire mai degrabă retrasă, sensibilă şi chiar timidă. Mamă a unei fetiţe de 12 ani şi soţia scenaristului Mimi Brănescu, Mirela a vorbit despre viaţa sa şi a familiei sale de artişti, despre cariera şi încercările prin care a trecut. L-a vrăjit pe poet cu simplitatea şi modestia ei.

Aşadar, duminică, 18 noiembrie, o ediţie de neratat Politică şi delicateţuri, de la 15.30, la TVR 1 şi TVR HD.

Despre Mirela Oprişor

S-a născut pe 12 mai 1973, la Braşov. A absolvit UNATC în anul 2000, la clasa profesorului Florin Zamfirescu. După terminarea facultăţii, a jucat la Teatrul de Comedie din Bucureşti, iar în 2011 joacă in filmul lui Radu Muntean, Marţi după Crăciun, rol pentru care obţine premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Sarajevo. Este căsătorită cu actorul şi dramaturgul Mimi Brănescu şi împreună au o fiică, Ana. În prezent, joacă rolul Aspirina din serialul de comedie Las Fierbinţi. Duminică, 18 noiembrie, de la 15.30, o vedem la TVR 1, împreună cu Mircea Dinescu, la Politică şi delicateţuri.

29
/10
/20

PORTRET Cunoscuta regizoare japoneză Naomi Kawase, o obişnuită a Festivalului de la Cannes, va susţine sâmbătă, de la ora 17.00, un masterclass online pentru publicul din România, în cadrul "Les Films de Cannes à Bucarest", unde este invitat special. Prilej de a vă propune un scurt portret al acestei cineaste inclasabile.

28
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Mia își ratează răzbunarea” (2020), al doilea lungmetraj, realizat tot în regim independent, al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, este o comedie care vorbește despre feminitate și are ca protagonistă o tânără actriță, jucată de Ioana Bugarin.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Mai sunt doar câteva zile până la startul celei de-a 11-a ediții a Les Films de Cannes à Bucarest ce va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie. Timp de zece zile spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 și din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume la drive-in dar și outdoor.

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.