Dineu cu prosti – spectacolul fenomen revine la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/dineu-cu-prosti-spectacolul-fenomen-revine-la-tnb/

Din 12 octombrie 2013, sunteţi aşteptaţi la noua Sală Studio unde se reia comedia de mare succes „Dineu cu proşti“.

Un articol de |9 octombrie 2013

Din 12 octombrie 2013, sunteţi aşteptaţi la noua Sală Studio unde se reia comedia Dineu cu prosti.

Odată cu inaugurarea noii săli Studio, cu premiera Revizorul de N.V.Gogol, spectacolele din repertoriul Sălii Mari, intrată în refacere în vara acestui an, revin pe afiş pe noua scenă.

Primul dintre acestea este Dineu cu prosti de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru.

Vreme de trei stagiuni, comedia autorului francez Francis Veber, supranumit în ţara natală „regele farsei“, pusă în scenă în premieră naţională de Ion Caramitru, a înregistrat un aflux neobişnuit de spectatori, nu doar la sediu, dar şi în turneu, publicul fiind dornic să vadă şi să revadă spectacolul.

Montarea care se joacă cu casa închisă încă de la premieră tratează într-o savuroasă cheie comică tema larg răspândită a prostiei. Spectacolul Dineu cu prosti are priză la public datorită unor atuuri incontestabile: umorul caracterelor şi al situaţiilor, „speculate“, cu rafinament, de o regie inspirată şi de o distribuţie extraordinară, se arată în comunicatul Teatrului Naţional.

O părere diferită

Regizorul Victor Ioan Frunză analizează spectacolul într-un interviu pentru Ziarul Metropolis: „«Dineu cu prosti» este un spectacol banal, care conţine o singură evoluţie remarcabilă, cea a lui Horaţiu Mălăele. Atât! Regizoral, conţine extrem de multe greşeli, surprinzătoare pentru un om de teatru atât de cunoscut, cum este Ion Caramitru. Din punct de vedere artistic, are foarte multe hibe. Se sprijină efectiv în acest monument care e Horaţiu Mălăele şi atâta tot, adică se exercită pe suprafeţe mici cu un actor mare“.

Dineu cu prosti

Ion Caramitru joacă alături de Horațiu Mălăele în spectacolul Dineu cu prosti

Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Costina Ciuciulică, Alexandru Georgescu, Alexandru Bindea, Dorin Andone şi Tomi Cristin vă aşteaptă la un adevărat festin teatral, în jurul întrebării: „Astă seară de cine facem haz?“

Preţul biletelor variază între 80, 60 şi 20 lei.

În lista spectacolelor de la TNB vor urma: Idolul și Ion Anapoda – miercuri, 16 octombrie și duminică 20 octombrie ora 19.30  ( 50, 40, 20 lei) și  Egoistul – vineri, 18 octombrie ora 19.30 ( 70, 50, 20 lei ).

Foto credit: Augustin Bucur, spectacolul Dineu cu prosti

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.