Doi tineri artiști aduc arta urbană în București Mall
https://www.ziarulmetropolis.ro/doi-tineri-artisti-aduc-arta-urbana-in-bucuresti-mall/

Arta urbană transformă spaţiul din Bucureşti Mall: doi tineri artişti vor aduce spiritul street-art-ului în fashion mall-ul bucureştenilor. Timp de o săptămână, vizitatorii pot urmări cum prinde contur o pictură de mari dimensiuni pe unul dintre pereţii de interior ai primului centrul comercial modern din România. 

Un articol de Liliana Matei|1 august 2015

Combinând spray-uri de grafitti și vopseluri, artiștii Radu Pandele și Lucian Hrisav, de la Universitatea Națională de Arte din București (UNArte), vor crea o lucrare de artă contemporană complexă, pe o suprafață de 50 de m2, în interiorul mall-ului, la etajul al doilea. Conceptul întregii lucrări pornește de la cuvintele cheie fashion și urban și va reflecta viața urbană eclectică, agitată, fascinantă.

Pictura murală va prinde formă în fiecare noapte, timp de o săptămână, și va putea fi admirată până la finalul lunii septembrie. Cei doi artiști care au acceptat provocarea București Mall s-au implicat în numeroase proiecte de artă urbană, au avut expoziții și intervenții de artă în spațiul public, au susținut sesiuni de live painting.

Radu Pandele este pictor, sculptor, street artist, skater și fotograf. Este licențiat în pictură la UNArte, a avut 5 expoziţii personale şi numeroase expoziţii de grup în țară și în străinătate. Este recunoscut pentru creaţiile sale puternice şi provocatoare.

Lucian Hrisav a studiat la Colegiul Naţional de Arte din Constanța, secţia Murală. În prezent, este student al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, Departamentul de Artă Murală. A fost implicat în diverse proiecte de artă urbană şi expoziţii de grup.
Evenimentul face parte din proiectul „București Mall susține arta”, prin care primul centru comercial modern din România își propune să sprijine activ artele. Recent, la București Mall s-a încheiat expoziția „George Enescu și Casa Regală a României”, urmând ca în această toamnă să fie lansate noi evenimente culturale.

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

30
/10
/19

Un film din Coreea de Sud premiat la Cannes, dar și filme experimentale de top, noi expoziții de artă contemporană, rafinamentul muzicii clasice și un roman din literatura scandinavă a momentului – vă prezentăm cinci dintre atracțiile culturale ale lunii noiembrie.