Doliu în lumea culturii italiene, a murit cunoscuta actriţă Mariangela Melato
https://www.ziarulmetropolis.ro/doliu-in-lumea-culturii-italiene-a-murit-cunoscuta-actrita-mariangela-melato/

Funeraliile cunoscutei actriţe italiene Mariangela Melato, care a decedat vineri într-un spital din capitala Italiei, la vârsta de 71 de ani, fiind bolnavă de cancer, se vor desfăşura sâmbătă după-amiază la Roma, informează sâmbătă mass media din Peninsulă. Născută la Milano pe 19 septembrie 1941, Melato era considerată una dintre cele mai mari actriţe de […]

Un articol de Andrada Văsii|14 ianuarie 2013

Funeraliile cunoscutei actriţe italiene Mariangela Melato, care a decedat vineri într-un spital din capitala Italiei, la vârsta de 71 de ani, fiind bolnavă de cancer, se vor desfăşura sâmbătă după-amiază la Roma, informează sâmbătă mass media din Peninsulă.
Născută la Milano pe 19 septembrie 1941, Melato era considerată una dintre cele mai mari actriţe de teatru şi cinema din Italia, „moştenitoarea imensului talent al Annei Magnani”.

În cursul unei lungi cariere, care a durat peste 50 de ani, Mariangela Melato a lucrat în toate teatrele din Italia, cu cei mai mari regizori din Peninsulă, printre care Dario Fo (laureat al premiului Nobel pentru literatură în 1997), Luca Ronconi şi Luchino Visconti.

A fost de asemenea protagonista a numeroase filme de mare succes, lucrând cu regizori cum ar fi Lina Wertmuller, Elio Petri, Mario Monicelli, Giuseppe Bertolucci, Pupi Avati şi Nino Manfredi.

În cursul carierei, a obţinut numeroase premii cinematografice, printre care cinci „David di Donatello”, cinci premii „Nastro d’Argento” şi un „Glob de Aur”.

În cursul unuia dintre ultimele sale interviuri, Mariangela Melato declarase: „Pentru mine, a juca teatru este o necesitate fizică”.

Actorul Giancarlo Giannini, partenerul ei în numeroase filme, spunea despre ea că era „o femeie splendidă şi fragilă”.

Iar regizoarea Lina Wertmuller, cu care a realizat filmele „Mimi metallurgico” (1972) şi „Travolti da un insolito destino” (1974), a declarat: „Era frumoasă, inteligentă şi neconformistă”.

„Ne-a părăsit una dintre actriţele italiene cele mai populare, mai iubite şi mai apreciate. O imensă pierdere pentru cultura italiană”, a apreciat la rândul său preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano.

 

 

Sursa: Agerpres

30
/11
/17

La 99 de ani de la Marea Unire, vă propunem să ne întoarcem în timp, în acele zile ale lui 1918, când primul Război Mondial se sfârșea, așa cum le-a consemnat cea mai importantă femeie din istoria României – regina Maria, regina României Mari.

30
/11
/17

Lungmetrajul "The Post", regizat de Steven Spielberg, cu Tom Hanks și Meryl Streep în rolurile principale, a devenit unul dintre favoriții actualului sezon al premiilor cinematografice americane, după ce a fost desemnat marți seară cel mai bun film al anului 2017 de National Board of Review, o prestigioasă asociație de cineaști și producători de film, ce a fost înființată în 1909

30
/11
/17

A 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC 'I.L.Caragiale' și a României, va debuta pe 5 decembrie, la Sala ATELIER din cadrul UNATC București, str. Matei Voievod 75-77.

30
/11
/17

Marţi, 5 decembrie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti va avea loc Gala şi concursul proiectului dedicat elevilor, 5 licee - 5 teatre, aflat anul acesta la ediţia a 7-a. Cinci trupe de teatru din alte cinci licee din capitală vor urca pe scena TNB, pentru a prezenta piesele pregătite pe parcursul proiectului derulat începând cu luna octombrie.

30
/11
/17

CRONICA de FILM - lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon.  Ediția din acest an a Festivalului Filmului Francez s-a încheiat cu lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon. Probă de maturitate a celei de a 21-a ediții a Festivalului, dar mai ales a școlii de film francez, Rodin aduce un omagiu legendarului sculptor de la a cărui moarte se împlinesc 100 de ani.

29
/11
/17

Deoarece pe 28 noiembrie 1918 Bucovina a devenit a doua provincie românească ce s-a unit cu România, data a fost declarată oficial drept Ziua Bucovinei print-o lege din 2015. În inima Țării Fagilor (în germană Buchenland), la Rădăuți, Ziua Bucovinei a coincis ieri și cu prima din cele 4 zile ale unui eveniment în premieră în România: Klavier Art Duo Festival, primul festival de duo pianistic (pian la patru mâini) din țară, cu intrare liberă.

29
/11
/17

ANALIZĂ O privire, chiar şi sumară, asupra filmelor româneşti lansate în cinematografe în 2017 permite o constatare tristă şi îngrijorătoare: nu există niciun personaj principal feminin.

29
/11
/17

Astăzi, de la ora 17:00, la Colegiul Noua Europă (Bucureşti, Str. Plantelor, nr. 21) va avea loc o dezbatere pe marginea volumului semnat de istoricul religiilor Andrei Oişteanu, Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură, apărut în ediţie ilustrată, în seria de autor pe care editura Polirom i-a consacrat-o. Evenimentul va fi moderat de Andrei Pleşu. Intrarea este liberă.

29
/11
/17

După „Gloria”, un film cu care a câștigat numeroase premii, Sebastían Lelio revine cu „O femeie fantastică”, un film care spune povestea unei persoane transexuale, o poveste mai aproape de realitatea contemporană decât oricare alta de pe marile ecrane. „O femeie fantastică” va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 decembrie, fiind distribuit de Transilvania Film.

28
/11
/17

Celebrul prezentator TV Virgil Ianţu s-a transformat total la indicaţiile regizorului Iura Luncaşu şi a renuntat aproape complet la podoaba capilară, acceptând şi un machiaj generos, care l-a îmbătrânit cu cel puţin 20 de ani, totul numai pentru rolul său din comedia ,,Ghinionistul”, care va avea premiera pe marile ecrane din 8 decembrie.