„Don Juan“, „seducătorul fatal“, pe scena mare de la Teatrul Naţional Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/don-juan-seducatorul-fatal-se-va-juca-pe-scena-mare-de-la-tnb/

Regizorul Alexander Morfov revine duminică, 7 aprilie, la Bucureşti cu un moment teatral eveniment, spectacolul multipremiat Don Juan, pe scena mare de la TNB.

Un articol de Andrada Văsii|15 martie 2013

După turneul de succes cu ,,Exilaţii” de acum 3 ani, care l-a făcut cunoscut şi publicului din România, regizorul Alexander Morfov revine la Bucureşti cu un alt eveniment teatral, spectacolul multipremiat „Don Juan“ după Moliere, prezentat de Teatrul Naţional ,,Ivan Vazov” din Sofia.

Don Juan se va juca pe scena mare a TNB, într-o unică reprezentaţie, duminică 7 aprilie 2013, de la ora 19.00.

Unul dintre cei mai importanţi regizori bulgari ai momentului, autor şi al impresionantului spectacol ,,Vizita bătrânei doamne” de la TNB, Alexander Morfov ne propune o versiune proprie după o cunoscută capodoperă a dramaturgiei universale.

Apreciată drept una dintre cele mai interesante, pure şi filosofice interpretări ale mitului lui Don Juan, piesa lui Moliere e transpusă scenic de regizorul bulgar într-o viziune incitantă pentru cei care aşteaptă să-l reîntâlnească pe eternul seducător. Mai mult decât întruchiparea libertinului adulat, dorit şi invidiat, în viziunea lui Morfov, Don Juan este un „seducător fatal”, prevestitor de rele, întruchiparea fără limite a libertăţii: „libertatea este aidoma celebrităţii… depinde de societatea în care trăim.”

Info:

Spectacolul va fi supratitrat în limba română.

Biletele se pun în vânzare sâmbătă 16 martie, la Agenţia de bilete a TNB. Preţul biletelor : 50, 40, 30, 16 lei.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).