Dumnezeul de a doua zi, primit cu entuziasm la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/dumnezeul-de-a-doua-zi-primit-cu-entuziasm-la-londra/

Spectacolul „Dumnezeul de a doua zi“, de Mimi Brănescu, producţia Teatrului Act din Bucureşti, cu Vlad Zamfirescu şi Mirela Oprişor pe afiş, s-a jucat cu casa închisă în capitala Marii Britanii.

Un articol de Corina Vladov|8 octombrie 2013

Spectacolul Dumnezeul de a doua zi, de Mimi Brănescu, producţia Teatrului Act din Bucureşti, cu Vlad Zamfirescu şi Mirela Oprişor pe afiş, s-a jucat cu casa închisă în capitala Marii Britanii.

Duminică, 6 octombrie 2013, în cadrul proiectului „Poveşti spuse-n româneşte“ au avut loc două reprezentaţii cu acest spectacol, la teatrul The Cockpit.

Producţia, care a luat deja mai multe premii în ţară, atât pentru interpretare, cât şi pentru spectacol, s-a jucat cu casa închisă şi a strâns peste 350 de spectatori, atât români, cât şi englezi, piesa fiind prezentată în limba română, cu supratitrare în limba engleză.

Reacţiile publicului au fost extraordinare, jocul celor doi protagonişti şi povestea scrisă de Mimi Brănescu şi regizată de Claudiu Goga fiind primite cu aplauze furtunoase.

dumnezeul de a doua zi

Afişul spectacolului Dumnezeul de a doua zi

Produs de Teatrul Act, spectacolul a fost considerat de critică şi public drept o producţie amuzantă, gândită inteligent şi excelent interpretată, despre părinţi, copii şi relaţiile complicate dintre ei.

„Este un spectacol delicat, dar plin de umor, la care viteza cu care se trece de la râs febril la lacrimă este incredibilă”, spune Vlad Zamfirescu, citând un spectator care l-a văzut de opt ori. Iar Mirela Oprişor a afirmat într-un interviu acordat presei româneşti din Londra că de fiecare dată când joacă în afara ţării are impresia că interpretează în premieră.

Proiectul este o iniţiativă a Claudiei Cîrlig şi este dezvoltat împreună cu ICR Londra.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

Foto cu actorii din Dumnezeul de a doua zi: Inno Brezeanu

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.