Editura Corint va publica romanul „Fourteen Days: An Unauthorized Gathering“, editat de Margaret Atwood
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-corint-va-publica-romanul-fourteen-days-an-unauthorized-gathering-editat-de-margaret-atwood/

Grupul Editorial Corint a semnat un acord cu Houghton Mifflin Harcourt Books & Media pentru publicarea în limba română a volumului Fourteen Days: An Unauthorized Gathering, roman colaborativ ce integrează toate genurile literare, coordonat de scriitoarea Margaret Atwood, la care vor contribui zeci de autori celebri.

Un articol de Petre Ivan|19 aprilie 2021

Cartea va apărea în imprintul Corint Fiction în primăvara anului 2022, simultan cu lansarea internațională.

Fourteen Days este o variantă modernă a Decameronului. În romanul lui Boccacio,  călătorii se adăpostesc din calea Morții Negre într-o vilă de la marginea Florenței, unde își deapănă poveștile. În Fourteen Days, un grup de vecini se adună pe acoperișul clădirii în care locuiesc, în Manhattanul pustiit la debutul pandemiei de Coronavirus, și își împărtășesc amintiri și întâmplări dintre cele mai surprinzătoare, mai intime, mai terifiante și mai înduioșătoare.

Margaret Atwood, editoarea coordonatoare, a lansat invitația de a contribui către un grup eclectic de scriitori, de la autori de romane de dragoste, mistery sau science fiction, la autori de literatură pentru copii, poeți, academicieni și jurnaliști. Între aceștia se numără Angie Cruz, Emma Donoghue, Dave Eggers, Diana Gabaldon, Tess Gerritsen, John Grisham, Maria Hinojosa, CJ Lyons, Celeste Ng, Mary Pope Osborne, Ishmael Reed, Hampton Sides, Nafissa Thompson-Spires și Monique Truong.

Fiecare dintre autorii invitați creează câte un personaj care spune o poveste în palimpsest creativ rar întâlnit în peisajul literaturii americane.

Personajele au multe de împărtășit despre viața în pandemie și despre viață, în general, stârnind discuții, dezbateri, chiar și certuri în toată regula, pentru ca apoi să-și găsească împăcarea în momente de neașteptată empatie.

Romanul este proiectul de suflet al scriitorului Doug Preston, președintele Authors Guild – organizația profesională a scriitorilor americani. De altfel, câștigurile din drepturile de autor vor merge către Authors Guild Foundation, ramura caritabilă și educațională a organizației, pentru susținerea autorilor americani în pandemie.

Noul roman va sta alături de alte volume semnate Margaret Atwood și publicate în colecția Corint Fiction: Mireasa hoțomană, Alias Grace și Femeia-oracol, acesta din urmă în curs de retipărire.

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.