Editura Litera anunță parteneriatul cu Storis
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-litera-anunta-parteneriatul-cu-storis/

Storis este prima aplicaţie de audiobookuri, ebookuri şi podcasturi în limba română, un produs original şi unic pe piaţa de carte din România, care îşi propune să ofere cititorilor o experienţă nouă a lecturii şi să aşeze ţara noastră pe harta revoluţiei digitale care se manifestă astăzi în toată lumea.

Un articol de Liliana Matei|14 iunie 2021

Aplicația va conține pentru început peste 5 500 de ebookuri, 80 de podcasturi și peste 900 de audiobookuri, multe dintre ele înregistrate în studiourile Storis de naratori profesioniști și actori cunoscuți precum Maia Morgenstern, Șerban Pavlu, Daniela Nane, Monica Davidescu, Florin Piersic Junior, Mihai Călin și alții. Oferta editorială Storis este foarte diversă, de la cărți de business și dezvoltare personală la cele mai noi bestselleruri, thrillere sau cărți pe teme de cultură generală.

Editura Litera se bucură să se afle printre primii contributori la biblioteca digitală Storis, cu o finanțare de 300 000 de euro și cu o selecție importantă a celor mai căutate și așteptate cărți ale momentului, din catalogul propriu: Gândește ca un călugăr de Jay Shetty, Pacienta tăcută de Alex Michaelides, Berta Isla de Javier Marias, Pământ american de Jeanine Cummins, Poate ar fi bine să discuți cu cineva de Lori Gottlieb, Procesul de Franz Kafka și multe altele.

Cărțile digitale au avut o creștere extraordinară în ultimii zece ani, în întreaga lume. În România însă, piața lipsește aproape cu desăvârșire. Anul trecut, în Marea Britanie – care are o piață editorială de 3,3 miliarde lire sterline -, digitalul a reprezentat 23%. În România, într-o piață de carte estimată la 80-100 de milioane de euro, digitalul nu reprezintă mai mult de 0,1%. În condițiile în care pandemia a accelerat apetitul pentru formatele digitale, iar numărul abonaților la platformele de streaming Netflix și HBO este în continuă creștere în România, cred că nu există nicio altă explicație pentru inexistența unei piețe active de carte digitală decât lipsa ofertei. Storis va fi platforma care va distribui acest tip de produs. Practic, va aduce cea mai mare bibliotecă digitală din România în buzunarul fiecărui cititor, și mă bucur să fac parte din acest proiect, ca partener și investitor. Dan Vidrașcu, director general al Editurii Litera

Aplicația Storis a fost listată pe SeedBlink, platforma de investiții în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa din punct de vedere al sumelor tranzacționate și al numărului de investitori. Prin această listare, Storis își propune să atragă fonduri de 700 000 de euro, pe care să le folosească pentru digitalizarea cărților din ofertele editurilor importante din România, pentru creare de conținut și pentru acțiuni de marketing și promovare a platformei.

Începând cu luna septembrie, aplicația Storis va putea fi accesată și de cititori pe baza unui abonament lunar de 48 lei. Mai multe informații sunt disponibile pe www.storis.ro și pe www.facebook.com/storisromania.

 

 

 

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.

18
/04
/22

Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului vor fi premiate în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc pe 16 mai 2022. Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro ), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității.

18
/04
/22

București, 15 aprilie 2022 – Editura Corint vă invită la dezbaterea pe marginea cărții Capcana lui Tucidide. Mai pot evita Statele Unite și China războiul? de Graham Allison, volum de referință în domeniul relațiilor internaționale, publicat în imprintul Corint Istorie. Evenimentul are loc luni, 18 aprilie, ora 19.00, la librăria Humanitas Cișmigiu.

17
/04
/22

După succesul internațional al romanelor „Tatuatorul de la Auschwitz”, vândut în peste 7 milioane de exemplare, și „Călătoria Cilkăi”, Heather Morris a primit invitația să meargă în Israel pentru a descoperi istoria a trei surori, supraviețuitoare ale lagărului Auschwitz-Birkenau.

13
/04
/22

Nominalizat la prestigiosul Man Booker Prize, „Lumea în flăcări” de  Siri Hustvedt, recent apărut la Editura Polirom, este un roman magistral pe tema percepţiei, prejudecăţilor, dorinţei şi luptei unei femei pentru afirmarea în conştiinţa publică.

11
/04
/22

Editura Polirom anunță apariția unui titlu-eveniment în cadrul prestigioasei sale colecții de traduceri din literatura universală, „Biblioteca Polirom”: „Poemele posibile. Antologie (1966-1975)” de José Saramago, traducere din limba portugheză și note de Simina Popa, volum publicat cu prilejul centenarului nașterii marelui scriitor portughez, laureat al Premiului Nobel pentru literatură (1998).

07
/04
/22

Joi, 7 aprilie, ora 19.30 Editura Humanitas Fiction vă așteaptă în Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) pentru lansarea romanului Ultimii cai din stepă de Maja Lunde recent apărut în traducerea Ivonei Berceanu în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, un nou roman care face parte, alături de bestsellerurile internaționale Istoria albinelor și Istoria apelor, din tetralogia schimbărilor climatice.

06
/04
/22

Odată cu începerea războiului, oamenii și companiile s-au unit pentru a face bine. Donațiile au fost făcute atât în mod direct, cât și prin SMS, în social media ori pe site-urile asociațiilor. Însă există un loc unde, de peste 8 ani, cei care vor să facă fapte bune se întâlnesc cu cei care au nevoie de ajutor.

30
/03
/22

La editura Humanitas Fiction va apărea în curând romanul „Așteptări” de Anna Hope. Aceasta este cea de-a doua carte a autoarei publicată în România, după bestsellerul „Sala de bal”.