Editura Litera anunță parteneriatul cu Storis
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-litera-anunta-parteneriatul-cu-storis/

Storis este prima aplicaţie de audiobookuri, ebookuri şi podcasturi în limba română, un produs original şi unic pe piaţa de carte din România, care îşi propune să ofere cititorilor o experienţă nouă a lecturii şi să aşeze ţara noastră pe harta revoluţiei digitale care se manifestă astăzi în toată lumea.

Un articol de Liliana Matei|14 iunie 2021

Aplicația va conține pentru început peste 5 500 de ebookuri, 80 de podcasturi și peste 900 de audiobookuri, multe dintre ele înregistrate în studiourile Storis de naratori profesioniști și actori cunoscuți precum Maia Morgenstern, Șerban Pavlu, Daniela Nane, Monica Davidescu, Florin Piersic Junior, Mihai Călin și alții. Oferta editorială Storis este foarte diversă, de la cărți de business și dezvoltare personală la cele mai noi bestselleruri, thrillere sau cărți pe teme de cultură generală.

Editura Litera se bucură să se afle printre primii contributori la biblioteca digitală Storis, cu o finanțare de 300 000 de euro și cu o selecție importantă a celor mai căutate și așteptate cărți ale momentului, din catalogul propriu: Gândește ca un călugăr de Jay Shetty, Pacienta tăcută de Alex Michaelides, Berta Isla de Javier Marias, Pământ american de Jeanine Cummins, Poate ar fi bine să discuți cu cineva de Lori Gottlieb, Procesul de Franz Kafka și multe altele.

Cărțile digitale au avut o creștere extraordinară în ultimii zece ani, în întreaga lume. În România însă, piața lipsește aproape cu desăvârșire. Anul trecut, în Marea Britanie – care are o piață editorială de 3,3 miliarde lire sterline -, digitalul a reprezentat 23%. În România, într-o piață de carte estimată la 80-100 de milioane de euro, digitalul nu reprezintă mai mult de 0,1%. În condițiile în care pandemia a accelerat apetitul pentru formatele digitale, iar numărul abonaților la platformele de streaming Netflix și HBO este în continuă creștere în România, cred că nu există nicio altă explicație pentru inexistența unei piețe active de carte digitală decât lipsa ofertei. Storis va fi platforma care va distribui acest tip de produs. Practic, va aduce cea mai mare bibliotecă digitală din România în buzunarul fiecărui cititor, și mă bucur să fac parte din acest proiect, ca partener și investitor. Dan Vidrașcu, director general al Editurii Litera

Aplicația Storis a fost listată pe SeedBlink, platforma de investiții în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa din punct de vedere al sumelor tranzacționate și al numărului de investitori. Prin această listare, Storis își propune să atragă fonduri de 700 000 de euro, pe care să le folosească pentru digitalizarea cărților din ofertele editurilor importante din România, pentru creare de conținut și pentru acțiuni de marketing și promovare a platformei.

Începând cu luna septembrie, aplicația Storis va putea fi accesată și de cititori pe baza unui abonament lunar de 48 lei. Mai multe informații sunt disponibile pe www.storis.ro și pe www.facebook.com/storisromania.

 

 

 

29
/05
/18

Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XIII-a, va avea loc între 30 mai şi 3 iunie, într-un nou spaţiu de la Romexpo, Pavilionul B2, unde Statele Unite reprezintă ţara invitată de onoare.

28
/05
/18

Constelația celor șapte stele a dat, din Antichitate până în Renaștere, numele mai multor grupări literare. În Franța secolului al XVI-lea, tot atâția poeți, șapte, s-au strâns în jurul lui Ronsard, „acest poet prea falnic din culmea-i prăvălit”, cum îl numește Boileau.

25
/05
/18

Joi, 31 mai 2018, ora 19:00, la Apollo 111 Teatrul, are loc ceremonia de decernare a Premiului IOCAN pentru proză scurtă, ediția I. Evenimentul se desfășoară în prezența nominalizaților, autorilor Iocan (scriitori, fotografi, traducători) și a membrilor juriului, precum și a cititorilor de proză scurtă, se deschide și se închide cu un concert Adam's Nest.

24
/05
/18

Mihail Vakulovski este un extraordinar scriitor, traducător din limba rusă și, nu în ultimul rând, unul dintre cei mai iubiți librari din România. Are un doctorat în literatură. Originar din Basarabia, Mihail Vakulovski este stabilit la Brașov. Alegerile sale pentru lecturile lunii: Harms, Sorokin, Prilepin.

23
/05
/18

Scriitorul Mircea Cărtărescu numeşte moartea autorului american Philip Roth „încă una dintre catastrofele prin care trece literatura azi” şi spune că nu numai cărţile contează, ci şi prezenţa fizică a scriitorilor. Philip Roth, premiat de patru ori cu Man Booker International Prize și o dată cu Pulitzer, a murit marţi, la vârsta de 85 de ani.

23
/05
/18

Philip Roth, laureat al premiului Pulitzer în anul 1998 şi câştigător a numeroase premii literare, s-a stins din viață, marţi noapte, la vârsta de 85 de ani. Autor a peste 31 de romane, Roth a fost printre marii scriitori care nu au primit niciodată un premiu Nobel pentru literatură.

20
/05
/18

Luni, 21 mai, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la ora 19.00, va avea loc lansarea romanului „Șarpele din Essex”, de Sarah Perry, apărut în colecția Babel, a Editurii Nemira, un roman despre pasiune, prietenie și forța hipnotică a ideilor, bestseller și câștigător a numeroase premii, printre care cartea anului la Waterstones în 2016 și cartea anului la British Book Awards în 2017.

20
/05
/18

Scriitorul libanez Elias Khoury, unul dintre cei mai importanți autori contemporani de limbă arabă, se va afla la București în perioada 30 mai-2 iunie 2018, cu prilejul lansării romanului „Copiii ghetoului. Numele meu este Adam”, apărut de curând în colecția „Biblioteca Polirom”.

18
/05
/18

Cartea „Ion Vinea, un scriitor între lumi și istorii”, de Sanda Cordoș, a fost publicată la Editura Școala Ardeleană, în Cluj-Napoca, în anul 2017.

18
/05
/18

Teatrul Metropolis si Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. vă invită astăzi, 18 mai, de la ora 18.45, la lansarea cărții „Măria Sa Actorul. Exerciții de admirație” de Eugen Comarnescu, ediție alcătuită de Gabriela Tarabega Comarnescu. Evenimentul va avea loc în Sala „Olga Tudorache” a Teatrului Metropolis, din str. Mihai Eminescu nr. 89, București.

16
/05
/18

INTERVIU Corina Oproae este din Ardeal, dar locuiește de douăzeci de ani în Barcelona. Scrie poezie în limba spaniolă. Și va fi pe scena Festivalului Internațional de Poezie de la București. Joi, 17 mai, de la orele 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, pe Calea Victoriei, la numărul 88.

15
/05
/18

Pasionații de literatură sunt așteptați în această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas, unde António Lobo Antunes, cel mai important scriitor portughez contemporan, își va lansa romanul “Pe râurile ce duc...”, recent apărut în traducerea lui Dinu Flămând în colectia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu.

15
/05
/18

Moto: „Nu se termină niciodată, fiule, nu se mai termină…”