Există teatru și pe timpul verii – Teatrul În Culise, stagiunea de vară
https://www.ziarulmetropolis.ro/exista-teatru-si-pe-timpul-verii-teatrul-in-culise-stagiunea-de-vara/

De câţiva ani, Teatrul În Culise încalcă o regulă generală a teatrelor şi nu îşi ia vacanţă pe timpul verii, ci continuă să le ofere bucureştenilor posibilitatea de a se bucura de spectacole de teatru.

Un articol de Petre Ivan|7 iulie 2015

Există teatru și pe timpul verii  / Alegând un loc încărcat de poezia vieții de artist, stagiunea de vară În Culise se va desfășura în atmosfera relaxantă din ”La Scena”, o casă cu terasă în care veți regăsi farmecul localurilor din Bucureștii de-altădată. Foarte aproape de Piața Unirii, La Scena se situează la intersecția Calea Călărașilor cu strada Mântuleasa.

În programul lejer din această vară sunt incluse titluri care promit să-ți facă serile frumoase prin umor de calitate și subiecte deteatru actualitate, transformând fiecare ieșire în oraș într-o experiență memorabilă prin spectacolele:

Imaginează-ți că ești Dumnezeu,

Scrisori către Rita: The Show,

Clinica Sinucigașilor,

Proștii sub clar de lună,

Cum se duce totul dracu’,

Ghengbeng,

Să nu mă uiți

Diamante și Narcotice.

În plus, stagiunea de vară În Culise oferă spectatorilor și seri de stand up comedy susținute de Mincu, Maria, Florin, Banciu și invitații lor sau seri cu intrare liberă, la spectacolele cursurilor de actorie Teen Media Academy: Povești despre tine, Audiția, Just about love sau Supermarket love.

Rezervarile se fac la 0735 026 762, iar programul poate fi gasit aici.

Foto: Teatru de vară – inculise.ro.

08
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Alegoria nu e un gen cinematografic uşor. Mai ales când e vorba de una deopotrivă existenţială şi politică, aşa cum se vrea "Spiritele din Inisherin".

08
/02
/23

Deși anul precedent a fost marcat de provocări pentru piața editorială, Editura Litera a reușit să aducă pe rafturile cititorilor bestsellere internaționale, romanele scriitorilor români contemporani, cele mai inovatoare cărți în materie de psihologie și o multitudine de titluri pentru toate tipurile de public.

08
/02
/23

Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF), primul și singurul proiect de acest gen din România dedicat fotografilor amatori și profesioniști, vă invită la CdRF Foto Market, pe 11-12 februarie, la OTOTO Store (Calea Victoriei, nr. 153), între orele 12:00-21:00.

07
/02
/23

Din ce în ce mai mulți oameni își îmbunătățesc rutina de citit cu audiobooks. Astfel 24% dintre români au încercat deja experiența cărților audio, iar pentru 72% dintre români formatul este unul care li se pare atractiv, conform unui studiu realizat de AHA Moments în 2022 (pe populația urbană digitalizată, 18-55 de ani, din România). 

06
/02
/23

Despre cum „Nora” lui Henrik Ibsen a inventat feminismul și nemulțumirile în mariaj s-a spus suficient. Fie că a fost întâmpinată ca o supraviețuitoare a celui mai șoptit abuz domestic, sau că i-a fost criticată reacția radicală de a-și abandona copiii și statutul social peste noapte, Nora este una dintre cele mai populare protagoniste dramatice, iar „Casa de păpuși” este un clasic care stârnește (poate că inclusiv în prezent) sentimente puternice.

05
/02
/23

Cele trei cărţi de cronici de film publicate de Romulus Rusan în anii `70-`80 au fost reeditate recent, într-un singur volum şi într-o ediţie de lux, în seria de autor pe care i-o dedică Editura Spandugino. O apariţie demnă de a fi salutată şi un bun pretext de recitire.

03
/02
/23

Marti, 7 februarie, ora 18.30, la Seneca Anticafe, strada Arhitect Ion Minu nr 1, se lansează raportul de cercetare "Consumul cultural al tinerilor și tinerelor din orașele mici și mijlocii. Perspective feministe" realizat de Asociația Room 2046 și Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung România, cu ocazia derulării proiectului F-SIDES Chapters - o serie de cinecluburi feministe în urbanul mic și mediu din România.

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.