Expoziția de fotografie „London Unedited – A Series of Unphotoshopped Photos by Tedora Maftei”, vernisată la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-de-fotografie-london-unedited-a-series-of-unphotoshopped-photos-by-tedora-maftei-vernisata-la-bucuresti/

Expoziţia de fotografie London Unedited – A Series of Unphotoshopped Photos by Tedora Maftei a fost vernisată, luni seară, în prezenţa a numeroşi prieteni şi colegi ai fotojurnalistei, precum şi a numeroşi bucureşteni care au aflat despre eveniment de pe paginile de socializare. Expoziţia, deschisă la London Street Atelier, cuprinde 23 de fotografii realizate de Teodora Maftei în luna august la Londra şi a fost organizată în scop caritabil.

Un articol de Petre Ivan|3 noiembrie 2015

Fondurile strânse în urma vânzării fotografiilor vor fi folosite pentru tratamentul fotojurnalistei internată în stare gravă în urma incendiului de vineri seara, din clubul Colectiv.

Numele expoziției, London Unedited vine de la faptul că fotografiile sunt toate originale, fără niciun efect special.

Cei care vor dori să achiziționeze o fotografie vor putea merge zilnic să-și aleagă. Pentru o fotografie se donează suma de minim 100 lei/poza, doritorul lasă datele de contact urmând să primească un print cu imaginea/imaginile alese.

La eveniment a fost prezentă mama Teodorei, care a transmis mulțumirile sale tuturor celor prezenți și a relatat întâlnirea pe care a avut-o în cursul dimineții cu fiica sa.fotografie

Am fost astăzi la Teo. Și astăzi … Sperăm să fie bine. Nu arată bine … I se văd numai ochișorii, năsucul și gurița. Are fața mai umflată. Asistenta i-a deschis ochișorii și i-am văzut și eu. Vă mulțumește din suflet la toți prin mine și vă dorește sănătate, ce își dorește și ei. Mulțumesc tuturor celor care au fost aici alături de ea. –  mama Teodorei Maftei.

Teodora Maftei, fotograf și editor la Pro TV, a fost grav rănită în incendiul din Clubul Colectiv și este internată la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși din Capitală.

Foto: Expoziția de fotografie, London Unedited – facebook

 

 

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.