Expoziția „Fascinații europene” vă așteaptă la Biblioteca Metropolitană București
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-fascinatii-europene-va-asteapta-la-biblioteca-metropolitana-bucuresti/

La Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) va avea loc vernisajul expoziţiei personale de pictură „Fascinaţii europene” a artistului Titi Gheorghiu, parte din Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri. Evenimentul este programat luni, 13 septembrie 2021, începând cu ora 18:00, la Artoteca BMB.

Un articol de Liliana Matei|12 septembrie 2021

Pe simeze își vor găsi locul aproximativ 30 de lucrări, ulei pe pânză, de diverse dimensiuni care ne poartă pașii prin Toscana, Positano, Veneția, Paris, Annecy, Colmar, Delft, București, Sibiu, Sighișoara, anunță BMP. Pictorul respectă valorile clasice și tradiționale și impresionează atât prin tematică, cât și prin cromatica caldă și variată care pune în valoare frumusețea creațiilor sale: portrete, peisaje, natură statică.

Titi Gheorghiu, un artist mai puțin cunoscut publicului român, este premiat și recunoscut la nivel internațional, amintim: Premiul Orașelor de Artă ale Europei, cu lucrarea Omagiu lui Michelangelo, Marele Premiu Național al Italiei, cu lucrarea Amintindu-ne de Canaletto, lucrare expusă alături de lucrări semnate de Renato Guttuso și Salvador Dali, Câștigător al plachetei comemorative Artistul Secolului 20 – Academia Roma sau al Marelui Premiu al orașului Geneva cu lucrarea Vechiul târg al Sighișoarei.

A expus în cele mai importante centre culturale ale lumii, precum: Expoziția Mondială de Artă de la New York, Expoziția de la Banca Mondială – Washington, Expoziția Art European Show de la Geneva, Marea Galerie Belenky din Soho – New York, expoziția Artiști faimoși în vitrină din Florența, iar din 2013 expune permanent în cadrul Ligii Profesioniste a Artiștilor Americani, cu sediul la New York. Are lucrări în colecţii private din Bucureşti, Atena, Paris, Tel Aviv, Munchen, Viena, Montreal, New York, Pennsylvenia, Chicago, Los Angeles. Este singurul pictor român menționat 4 ani consecutiv, 1999-2002, în „Dicționarul Mondial de Artă”.

„Să nădăjduim că pictura lui Titi Gheorghiu va cunoaște și în țară prețuirea pe care a avut-o, și încă o mai are prin străinătăți”, a comentat criticul de artă Tudor Octavian.

În deschiderea evenimentului vor vorbi despre artist și creațiile sale curatorii expoziției, Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice, și Radu George Serafim, critic de artă.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția în perioada 13–22 septembrie, de luni până vineri, între orele 09:00 și17:00, conform programului Artotecii BMB, Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4. Evenimentul se va desfășura în condiții de deplină siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, în conformitate cu prevederile legale în vigoare impuse în contextul epidemiologic.

16
/11
/20

O expoziție de grup atipică, The Domino Effect (21 noiembrie 2020 – 6 februarie 2021) aduce în spațiul galeriei Gaep 13 lucrări selectate exclusiv de artiști, printr-o reacție în lanț: de la Răzvan Anton și până la Ignacio Uriarte, fiecare artist al galeriei a ales o lucrare de la următorul artist în ordine alfabetică.

13
/11
/20

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului "Future Perfect / Viitor Anterior", în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.