Expoziţie cu falsuri ale unor tablouri celebre, confiscate de FBI, vernisată la New York
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-cu-falsuri-ale-unor-tablouri-celebre-confiscate-de-fbi-vernisata-la-new-york/

O expoziţie cu falsurile unor tablouri celebre, confiscate de FBI, a fost vernisată la The Center Gallery de la Universitatea Fordham din New York.

Un articol de Andrada Văsii|7 august 2013

O expoziţie cu falsurile unor tablouri celebre, confiscate de FBI, a fost vernisată la The Center Gallery de la Universitatea Fordham din New York. Intitulată „Caveat Emptor”, expoziţia cuprinde falsurile unor tablouri celebre realizate de artişti precum Chagall, Warhol, Gauguin şi De Kooning.

Cele mai multe dintre aceste tablouri au reuşit să înşele vigilenţa experţilor în artă şi au ajuns să fie vândute la licitaţii organizate de case prestigioase, precum Christie’s şi Sotheby’s, înainte ca autorii lor să fie demascaţi. Numele autorilor acelor falsuri nu sunt expuse în expoziţia vernisată la Universitatea Fordham.

O tradiţie cu tablouri false

„Caveat Emptor” nu este prima expoziţie dedicată unor falsuri artistice. Anul trecut, o expoziţie denumită „Faux Real”, cu tablouri realizate de Mark Landis, un falsificator deosebit de prolific, a fost vernisată în prezenţa persoanei care şi-a dat seama că operele lui Landis erau falsuri, notează Mediafax.

Artiştii ale căror opere au fost copiate şi expuse în expoziţia „Caveat Emptor” sunt nume majore în pictură – James E. Buttersworth, Marc Chagall, Willem de Kooning, Tsuguhara Foujita, Juan Gris, Paul Gauguin, Henri Matisse, Maurice Prendergast, Rembrandt van Rijn, Pierre Auguste Renoir, Andy Warhol şi Hale Woodruff.

Falsurile vor putea fi admirate la sediul Universităţii Fordham din New York până pe 9 august.

Foto credit: The Center Gallery (Site)

23
/08
/20

Artista Anca Mureșan expune, în perioada 20 august – 5 septembrie 2020, în Galeria Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția unde va crea, după principiul „work in progress”, într-un demers situat stilistic între action painting happening (în variantele lui Pollock și Willem de Kooning) și performance.

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

30
/07
/20

CRONICĂ DE TEATRU „Jurnal de România. 1989”, recent montat de Carmen Lidia Vidu în aer liber, pe acoperișul Teatrului Național din București, este un spectacol de teatru documentar care amestecă inspirat monologuri autobiografice rostite de patru actori – Florentina Țilea, Oana Pellea, Daniel Badale și Ion Caramitru - cu elemente multimedia.

27
/07
/20

Realizat la secția germană a Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu şi transmis pe platforma TNRS – Scena Digitală, „LIVE”, de Bobi Pricop, este un spectacol hibrid conceput special pentru online, iar adaptarea la mediul virtual este una firească şi inspirată.

05
/07
/20

Biblioteca de New Media Art pentru Copii îi invită pe cei mici într-o aventură virtuală educativă și distractivă, care-i poartă prin toate etapele de creare a unei super animații, ajutându-i să înțeleagă, pas cu pas, cum pot deveni chiar ei, din spectatori de desene animate, creatori.